Închide meniul

Un club italian a dat în judecată o jucătoare care a rămas gravidă: ”Ne-am dus în cap în campionat!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 9 martie 2021, 19:03

Un club italian a dat în judecată o jucătoare care a rămas gravidă: ”Ne-am dus în cap în campionat!”

Cazul Larei Lugli a stârnit vâlvă în Italia

Clubul de volei feminin din localitatea italiană Pordenone a dat-o în judecată pe fosta jucătoare Lara Lugli, cerându-i daune materiale, pentru că aceasta a rămas gravidă. Mai mult, gruparea a refuzat să-i plătească salariul pe o lună, deși sportiva evoluase în câteva partide în acele zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În martie 2019, Lugli le-a comunicat celor de la Pordenone că a rămas gravidă. Clubul – în acele momente în liga a doua – i-a reziliat, pe loc, contractul. Sportiva, actualmente în vârstă de 41 de ani, a cerut plata salariului pe luna februarie 2019, bani pe care nu i-a primit nici până în ziua de astăzi. După ce a suferit un avort în aprilie, clubul a anunțat-o că ”în momentul în care a rămas gravidă avea 38 de ani și că era normal să anunțe dorința de a avea copii la acea vârstă”. Lugli a explicat că cei de la Pordenone îi cer aceste daune deoarece, după plecarea sa, ”ne-am dus în cap în campionat!”

Gruparea o acuză că a ascuns, intenționat, dorința de a rămâne gravidă în momentul semnării contractului, violând, astfel, ”buna înțelegere”. ”Chiar dacă nu este o jucătoare faimoasă în lume, nu se poate naște un precedent”, au mai spus reprezentanții clubului. Cazul a generat polemică în Italia. S-a cerut intervenția șefului Guvernului, Mario Draghi, precum și a lui Giovanni Malago, președintele Comitetului Olimpic Național. De asemenea, Laura Boldrini,  deputat din partea Partidului Democrat, a anunțat că va face o interpelare în Parlament. 

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” Vezi toate știrile
Citește și