Închide meniul

Un cunoscut medic român explică de ce testele pentru Covid-19 joacă uneori feste: "Trebuie să ai un minimum de educație ca să înțelegi"

Antena Sport Publicat: 26 iulie 2020, 18:38 / Actualizat: 11 mai 2021, 19:43

Reclamă
Un cunoscut medic român explică de ce testele pentru Covid-19 joacă uneori feste: "Trebuie să ai un minimum de educație ca să înțelegi"

DPA Images / Adel Eissa via Hepta

De ce testele pentru coronavirus mai joacă feste

Pompiliu Popescu a explicat de ce Cabral de la Poli Iași a fost testat pozitiv în primă fază, pentru ca la doar câteva ore distanţă să fie testat negativ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

 "Trebuie să ai un minimum de educație ca să înțelegi ce se întâmplă, lucrurile sunt simple. Dacă o probă a fost corectă, un test pozitiv poate ajunge negativ.

Pompiliu Popescu: "Antigenul poate să dispară și virusul să negativeze testul"

După 10-12 ore, antigenul poate să dispară și virusul să negativeze testul. Să nu mai existe concentrația necesară care ține testul pozitiv. Mai rău este dacă ai un test negativ, după pozitiv, după iar negativ, după pozitiv. Atunci ne ducea cu gândul că probele nu sunt corect făcute. Dar în 8-10 ore, un test suferă o schimbare în antigen încât devine pozitiv sau negativ.

O mare parte din poporul nostru nu are educație, iar din această cauză nu există disciplina care să ne protejeze", a spus Pompiliu Popescu la Digisport. 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Unde va juca Ianis Hagi sezonul următor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:52 „Trebuie s-o spun!” Fatih Terim, mesaj categoric după ce a fost umilit de PAOK-ul lui Răzvan Lucescu 22:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige 22:45 Accidentare cumplită pentru fiul lui Narcis Răducan! Cât va lipsi de pe teren Iustin! Verdictul medicilor este devastator! 22:30 Răzvan Lucescu, prima reacţie după victoria uriaşă din derby-ul cu Panathinaikos! PAOK, la un pas de titlu în Grecia 22:10 LIVE TEXTCorvinul Hunedoara – Oţelul Galaţi 2-2, finala Cupei României. „Dublă” a lui Rusevic! Gălăţenii, egalaţi de două ori! 22:00 PAOK – Panathinaikos 4-1 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Răzvan Lucescu e pe primul loc în Grecia, cu o etapă înainte de final! 21:55 Dorinel Munteanu, criză de nervi, după golul marcat de Corvinul în finala Cupei României! Gestul făcut imediat 21:26 Ce a spus Simona Halep despre Patrick Mouratoglou, antrenorul care o pregătea când a fost depistată pozitiv: „Asta nu e adevărat” 21:17 „O tortură!” Cea mai dură reacţie, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur al turneului de la Paris 21:08 Video„Sunt talente extraordinare!” Ion Marin, încântat de noua generaţia a României U18 Vezi toate știrile
Citește și