Închide meniul

Urlet de durere ale mamei Silviei, tânăra care și-a găsit sfârșitul în munții Bucegi: „De ce nu te întorci acasă?”. Trupul alpinistei de 38 de ani nu a putut fi recuperat nici după 13 zile de la tragedie

Antena Sport Publicat: 25 ianuarie 2022, 16:21

Urlet de durere ale mamei Silviei, tânăra care și-a găsit sfârșitul în munții Bucegi: „De ce nu te întorci acasă?. Trupul alpinistei de 38 de ani nu a putut fi recuperat nici după 13 zile de la tragedie

Silvia Murgescu a murit în Munții Bucegi

Wowbiz.ro

  • Urlet de durere ale mamei Silviei, tânăra care și-a găsit sfârșitul în munții Bucegi
  • Trupul alpinistei de 38 de ani nu a putut fi recuperat nici dupa 13 zile de la tragedie

Cu o zi înainte de ziua ei şi a surorii gemene, Silvia Murgescu a plecat singură, pe traseul de alpinism Albișoara Gemenelor, din masivul Bucegi, potrivit observatornews.ro. Când apropiații nu au mai primit veşti de la ea, s-a dat alarma. În aceeași noapte, doi apropiați au cautat-o pe traseul extrem de dificil. Urmele pașilor Silviei s-au pierdut într-o zonă cu gheață dură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mama Silviei Murgescu, sfâșiată de durere

De atunci, salvamontiștii din Bucegi așteaptă un scurt interval cu vreme bună pentru a aduce trupul Silviei la familia care se pregăteşte să o înmormânteze. De fiecare dată, misiunea de recuperare cu elicopterul a fost abandonată.

„Bună dimineața, Silvia! Aștept un semn de la tine de 13 zile și 6 ore. Uite cât de fericite am fost, acum ce s-a întâmplat, de nu te întorci acasă? Știi că mamița nu e supărată pe tine.

Reclamă

Hai, spune că a fost o glumă! Tu chiar nu o să mai vii la mine decât în vis? Mă tot uit la telefon, îl port la mine, îmi fac griji că poate ai sunat și nu am auzit. Silvia, draga mea, ai avut prea mare încredere în mine, ai crezut că te pot salva din orice situație. Mamița nu a putut să te apere de munte.

Muntele a fost mai puternic decât mamița. Muntele s-a îndrăgostit de tine și nu îți dă drumul din strânsoarea lui. Roagă-te de el, să îți dea voie să vii și la mamița, că și eu te iubesc mult”, a scris mama alpinistei, pe rețelele de socializare, potrivit wowbiz.ro.

Reclamă
Citește și:

Trupul Silviei Murgescu, de negăsit

Abia a doua zi, trupul Silviei a fost reperat cu binoclul, din Bușteni. Un elicopter SMURD a survolat zona, iar un operator a coborât la locul în care Silvia a căzut. În urmă cu câțiva ani, Silvia Murgescu a fost cea mai bună alpinistă din România. Două accidente grave, suferite în trasee de căţărare, i-au afectat sănătatea.

„Astăzi, am identificat o fereastră în care se putea interveni. Am solicitat resursă de zbor, de la București, dar din păcate nu a putut fi alocată, în timp util. O intervenție terestră ar fi foarte riscantă pentru salvatorii montani și nu ne dorim acest lucru, din cauza reliefului. Practic, este aproape un perete vertical în zona in care se află victima”, a spus Daniel Banu, șef Salvamont Prahova.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Extra • 21 iul., 7:52
Cel mai mare alpinist a fost ucis de o coardă de mâna a doua luată din piață!!!
Extra • 9 mai, 13:50
VIDEO: Horia Colibășanu a culcat la pământ 8.586 m! Al doilea cel mai rău ”optmiar”!
Extra • 6 ian., 14:50
L-a dat în judecată că nu a cucerit Everestul! Un bloc de gheață de 15 etaje îi amenința!
Extra • 5 ian., 13:51
Alpinistul secolului e dispărut de patru ani în Alaska! Nu avea nici măcar telefon mobil!
Alte sporturi • 11 oct., 12:46
Fără picioare la 8.163 de metri. Voință cât Himalaya!