Închide meniul

A fost prins în timp ce trișa, la șah, la toaletă! Scene ireale în România

Sebastian Cristian Publicat: 23 februarie 2023, 18:29

A fost prins în timp ce trișa, la șah, la toaletă! Scene ireale în România

A fost prins în timp ce trișa, la șah, la toaletă

Tablă de șah, poză sugestivă / Profimedia

  • Un român a fost prins trișând la șah și a fost eliminat din competiție
  • Cum a încercat să câștige meciurile

Un român a fost prins în timp ce trișa, la șah, la toaletă! Scenele ireale s-au petrecut în timpul Campionatului Național Open. Jucătorul de șah s-a folosit de un telefon mobil, fără cartelă SIM, pe care îl avea la toaletă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe acel telefon era instalată o aplicație care îl ajuta să simuleze în timp real meciul care tocmai se desfășura. Astfel, trișorul căpăta informații prețioase legate de mutările pe care le putea face în momentul în care se întorcea la masă.

A fost prins în timp ce trișa, la șah, la toaletă! Scene ireale în România

Concret, trișorul mergea la toaletă în timpul meciului, folosea aplicația de pe telefon și se întorcea la masă știind exact ce are de făcut. Oficialii Federației Române de Șah au descoperit însă metoda ingenioasă și l-au descalificat pe cel care a încercat să câștige pe nedrept competiția.

Reclamă

„În runda a 5-a a Campionatului Național Open s-a găsit în cabina de toaletă un telefon mobil fără cartelă SIM, cu poziția din partida Duvlea – Mihalache și cu contul de mail al jucătorului Mihalache. Arbitrul-șef al finalei, Dinu-Ioan Nicula, i-a dat partidă pierdută și, de comun acord cu directorul de turneu, George Necula, a decis eliminarea din turneu a jucătorului Paul-Stelian Mihalache (în baza art.12.9.9 din Legile Șahului).

Decizia nu a fost contestată la Comisia de Apel. Comisia de Etică a Federației Române de Șah s-a autosesizat și va investiga cazul.
Aceste situații sunt regretabile și vom face tot posibilul să nu se repete”, se arată în comunicatul Federației Române de Șah.

Reclamă

Andrea Botez, desemnată „cea mai sexy jucătoare de şah din lume”. Are părinţi români şi o soră care îi seamănă izbitor

Andrea Botez are 20 de ani şi a fost desemnată „cea mai sexy jucătoare de şah din lume” de jurnaliştii de la The Sun. Tânăra care are părinţi români şi locuieşte în Canada face senzaţie pe reţelele sociale. Tocmai a depăşit borna de 500.000 de urmăritori pe contul ei de Instagram.

Andrea a început să joace şah la vârsta de 6 ani şi a călcat astfel pe urmele surorii ei, care este chiar şi mai celebră. Alexandra Botez are 27 de ani şi a atras atenţia asupra ei în momentul în care a ajuns să deţină titlul de maestră internaţională.

Britanicii de la thesun.co.uk au prezentat povestea noii senzaţii din şahul mondial, Andrea Botez, care la doar 13 ani devenea cea mai bună jucătoare din Columbia Britanică. A urmat o „explozie” pe canalul ei de Twitch, acolo unde are peste un milion de urmăritori.

Reclamă 4 / 0/3

Alexandra şi Andrea Botez au reuşit să adune o avere din reţelele sociale. Amândouă ar fi ajuns la câştiguri care se ridică la 1.2 milioane de dolari, anunţă sportskeeda.com. „Din Twitch şi Youtube, câştigurile sunt cuprinse între 180.000 şi 250.000 de dolari. Canalul lor de YouTube generează o sumă estimată la peste 100.000 de dolari, datorită popularităţii lor pe platformă”, transmite sursa citată.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro Vezi toate știrile
Pe același subiect
Perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs, eşec surprinzător în sferturile de finală
Tenis de masă • 19 mart., 22:00
Perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs, eşec surprinzător în sferturile probei de dublu mixt de la Campionatele Naţionale
Performanţă istorică pentru România: aur la Cupa Europeană a Cluburilor
Alte sporturi • 9 oct., 15:36
Performanţă istorică pentru România: aur la Cupa Europeană a Cluburilor
David Popovici, cea mai scurtă vacanţă după performanţa uriaşă obţinută la Campionatele Naţionale
Înot • 9 apr., 21:04
David Popovici, cea mai scurtă vacanţă după performanţa uriaşă obţinută la Campionatele Naţionale: „Nu trebuie să mă obişnuiesc prea tare cu locul 1”
David Popovici, prima reacţie după ce a terminat Campionatele Naţionale cu 6 medalii de aur
Înot • 9 apr., 19:14
David Popovici, prima reacţie după ce a terminat Campionatele Naţionale cu 6 medalii de aur: „Aplauze şi vouă!”. Ce aşteptări are de la Jocurile Olimpice
David Popovici, analizat de experţi înainte de Campionatele Mondiale de Înot
Înot • 9 apr., 18:54
David Popovici, aur şi la 100 metri fluture la Campionatele Naţionale de înot! A şasea medalie de AUR câştigată, la Otopeni, de „Regele Nataţiei”