Închide meniul
Foto

Anatoliy Tymoshchuk, „cel mai mare trădător al Ucrainei”, a fost din nou făcut praf: „Să faci asta pentru nişte bani?”

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 aprilie 2022, 18:07

Anatoliy Tymoshchuk

Anatoliy Tymoshchuk este considerat "cel mai mare trădător al Ucrainei"

Profimediaimages

  • Anatoliy Tymoshchuk a rămas în Rusia după declanşarea războiului
  • Este cel mai selecţionat fotbalist din naţionala Ucrainei

Ucrainenii nu îl iartă pe Anatoliy Tymoshchuk, legenda fotbalului ucrainean care a decis să nu plece din Rusia după ce Vladimir Putin a declanşat războiul. Antrenorul secund al lui Zenit Sankt Petersburg a ales rămână la club, chiar dacă ar fi putut să îşi încheie unilateral contractul să să se întoarcă în ţara natală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai selecţionat fotbalist din istoria naţionalei galben-albastre a fost atacat dur în cele 51 de zile de conflict şi a fost considerat „cel mai mare trădător al Ucrainei”. Riscă să-şi piardă licenţa PRO şi toate trofeele câştigate în perioaa în care a jucat pentru Şahtior.

Anatoliy Tymoshchuk, făcut praf pentru că antrenează în Rusia după declanşarea războiului în Ucraina

Ultimul atac la adresa lui Tymoshchuk a venit de la Oleksandr Pankov, unul dintre cei mai cunoscuţi agenţi de jucători din Ucraina. Acesta a dezvăluit ce conversaţie a purtat cu vedeta născută la Luţk.

Reclamă

L-am tratat întotdeauna bine pe Tymoshchuk, dar până în acest moment. Pe 24 februarie i-am scris lui şi lui Voronin. Voronin a răspuns imediat că merge la club pentru a rupe contractul şi că pe 25 zboară cu familia în Germania.

Lui Tymoshchuk i-am scris: ‘Salut. Care sunt planurile tale şi cânt plănuieşti să pleci, asemeni celor dragi, în Ucraina?”. Mi-a răspuns: ‘Totul este bine cu rudele. Încă nu ştiu când plec’. Nu i-am mai zis nimic pentru că nu mai avea sens. Totul a devenit clar.

Reclamă

Poziţia sa i-a dezamăgit pe mulţi ucraineni. A fost un erou şi personificarea patriotismului nostru. La naiba… pentru nişte bani – 20 sau 30 de milioane de dolari – a rămas să lucreze pentru aceşti nenorociţi. Nu-l înţeleg. Banii pe care îi avea i-ar fi ajuns până la sfârşitul vieţii, până la sfârşitul vieţii copiilor şi nepoţilor săi. Nu trebuia să o facă.

De ce a decis să rămână este un mister pentru mine. Au plecat de acolo spanioli, polonezi şi alţii care mai aveau contracte. Krychowiak i-a îndemnat pe cei din Krasnodar să plece. Iată un act! Iar tu, ucrainean, continui să stai acolo şi să taci. Nu poţi sta pe două scaune. Suntem în război şi trebuie să alegi o parte„, a declarat Oleksandr Pankov pentru sport.ua.

Tatăl lui Tymoshchuk s-a înrolat în armata Ucrainei

Tatăl lui Anatoliy Tymoshchuk, Oleksandr, a decis să ia arma în mână, chiar dacă fiul său a rămas să muncească în Rusia.

Reclamă 4 / 0/3

Antrenorul celor de la FC Veres, Yuri Virt, a dezvăluit că i-a scris celui care a devenit „persona non-grata” în Ucraina. Acesta a făcut şi o dezvăluire surprinzătoarea. Tatăl celui care este deţinătorul recordului de meciuri jucate pentru prima reprezentativă (144) s-a înrolat în armata Ucrainei şi se luptă cu militarii ruşi.

I-am scris lui Tymoshchuk şi i-am explicat că, dacă aş fi fost în locul lui, aș fi procedat diferit. Trebuie să explice gestul său. Locuiește în Sankt Petersburg şi nu știu dacă vede ce se întâmplă în Ucraina. I-am scris că, dacă ar fi văzut, ar fi părăsit acest club pentru a locui în altă țară. Știu că tatăl lui îl ține pe deplin informat. Locuiește în Lutsk și s-a înrolat pentru a lupta în apărarea țării. Cred că știe totul”, a declarat Yuri Virt.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:06
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024. Cum arată cotele