Închide meniul
Foto

Tatăl lui Anatoliy Tymoshchuk, cel care este considerat „cel mai mare trădător”, s-a înrolat în armata Ucrainei. Legenda lui Şahtior a rămas în Rusia!

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 martie 2022, 17:09

Anatoliy Tymoshchuk

Anatoliy Tymoshchuk, considerat "cel mai mare trădător din fotbalul ucrainean"

Profimedia

  • Anatoliy Tymoshchuk a primit critici dure după ce a rămas în Rusia
  • Tatăl celui mai selecţionat fotbalist ucrainean s-a înrolat în armată

Au trecut deja 32 de zile de la declanşarea războiului din Ucraina şi tot mai multe persoane se înrolează pentru a se lupta cu militarii lui Vladimir Putin. Şi tatăl lui Anatoliy Tymoshchuk, Oleksandr, a decis să ia arma în mână, chiar dacă fiul său a rămas să muncească în Rusia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului ucrainean, Anatoliy Tymoshchuk este în prezent antrenor secund la Zenit St. Petersburg. După declanşarea războiului, a decis să rămână în Rusia, chiar dacă a avut şansa să îşi rezilieze contractul şi să se întoarcă în ţara natală. A fost considerat astfel „cel mai mare trădător” şi a primit critici dure de la cei alături care a jucat.

Tatăl lui Anatoliy Tymoshchuk s-a înrolat în armata Ucrainei

Antrenorul celor de la FC Veres, Yuri Virt, a dezvăluit că i-a scris celui care a devenit „persona non-grata” în Ucraina. Acesta a făcut şi o dezvăluire surprinzătoarea. Tatăl celui care este deţinătorul recordului de meciuri jucate pentru prima reprezentativă (144) s-a înrolat în armata Ucrainei şi se luptă cu militarii ruşi.

Reclamă

I-am scris lui Tymoshchuk şi i-am explicat că, dacă aş fi fost în locul lui, aș fi procedat diferit. Trebuie să explice gestul său. Locuiește în Sankt Petersburg şi nu știu dacă vede ce se întâmplă în Ucraina. I-am scris că, dacă ar fi văzut, ar fi părăsit acest club pentru a locui în altă țară. Știu că tatăl lui îl ține pe deplin informat. Locuiește în Lutsk și s-a înrolat pentru a lupta în apărarea țării. Cred că știe totul”, a declarat Yuri Virt pentru sport.ua.

Anatoliy Tymoshchuk, considerat „cel mai mare trădător din fotbalul ucrainean”

În ciuda războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina, fostul mijlocaș nu şi-a dat demisia de la formaţia din Rusia şi a evitat să facă vreun comentariu despre bombardamentele din țara sa.

Reclamă

Tymoshchuk a fost criticat aspru de conaționalii săi, inclusiv de un fost coechipier, iar conducătorii din fotbalul ucrainean au reacționat prompt.

Tymoshchuk a devenit cel mai mare trădător din fotbalul ucrainean, după războiul început de Rusia”, a anunțat publicația sport.ua.

Ce riscă cel mai selecţionat fotbalist din istoria naţionalei Ucrainei

Sursa citată anunţă că Tymoshchuk riscă să-şi piardă licenţa PRO şi toate trofeele câştigate în fotbalul ucrainean, la propunerea Comitetului de Etică şi Fair Play al Federației din Ucraina.

Reclamă 4 / 0/3

1. Anatoly Tymoshchuk a fost găsit vinovat pentru încălcarea articolui 4 din Codul de Etică şi Fair Play al Federaţiei Ucrainene de Fotbal. Adică nu s-a abţinut de la ‘acţiuni care pot cauza prejudicii morale şi materiale Federaţiei Ucrainene de Fotbal şi fotbalului în general’

2. Secretarul Comitetului de Etică a fost împuternicit să se adreseze statului cu următoarele propuneri:

– să i se retragă lui Anatoly Tymoshchuk licenţa PRO, eliberată de Federaţia Ucraineană de Fotbal.
– să solicite adiministraţiei Federaţiei Ucrainene de Fotbal şi autorităţilor statului cu privire la deposedarea lui Anatoly Tymoshchuk de toate premiile de stat şi titluri onorifice.
– să-l deposedeze pe Anatoly Tymoshchuk de toate titlurile şi medaliile câştigate în fotbalul ucrainean.
– Anatoly Tymoshchuk să fie exclus din registrul oficial al jucătorilor echipelor naţionale ale Ucrainei.”, a anunţat Comitetul de Etică şi Fair Play al Federației din Ucraina.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:49 Benfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul etapei cu numărul 27 din Liga Portugal 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024