Închide meniul

Andriy Shevchenko, mărturisiri tulburătoare despre drama ucrainenilor: „Asta este singura modalitate de a opri războiul”. Moartea unei fetiţe de şase ani l-a devastat

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 martie 2022, 15:05

Andriy Shevchenko, mărturisiri tulburătoare despre drama ucrainenilor: „Asta este singura modalitate de a opri războiul. Moartea unei fetiţe de şase ani l-a devastat

Andriy Shevchenko, devastat din cauza războiului din Ucraina

Zuma Press / Fabrizio Carabelli via Hepta

Andriy Shevchenko este marcat profund de drama trăită de poporul din Ucraina, după ce Vladimir Putin a declanşat războiul. Fostul atacant a oferit un interviu emoţionant pentru jurnaliştii de la Daily Mail şi şi-a stăpânit cu greu lacrimile. Chiar mama lui l-a anunţat, din Kiev, ceea ce se întâmplă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Shevchenko a rămas marcat de drama unei fetiţe de şase ani, pe nume Tanya, care a murit de deshidratare în ruinele casei ei din Mariupol, bombardată de ruşi. Copila a încetat din viaţă în agonie, după ce părinţii ei au fost ucişi de explozie. „Asta se întâmplă în fiecare zi„, a povestit Andriy, care vorbeşte în aproape în fiecare zi cu primarul Kievului, Vitali Klitschko. Toată familia lui s-a implicat şi ajută refugiaţii care au fugit din calea războiului.

Andriy Shevchenko, despre războiul din Ucraina: „Cei din prima linie încearcă să spună adevărul lumii și sunt uciși”

Trebuie să punem presiune. Președintele Rusiei – căruia nu vrea să-i pronunţe numele – a spus că aceasta este o ‘operațiune specială’. Nu este nicio operațiune specială! Este vorba de uciderea unor nevinovaţi. Sunt oameni înconjurați, sunt orașe bombardate!

Eu sunt tată a patru copii. Nu pot suporta asta! Copii nevinovați mor fără nici un motiv. Pentru asta muncim acum, să putem opri acest război. Calea corectă este să spui adevărul. Îmi pare atât de rău pentru jurnaliştii care îşi pierd viaţa. Cei din prima linie încearcă să spună adevărul lumii și sunt uciși. Jordan, fiul cel mare, a mers cu mine la proteste (n.r. la Londra). A fost implicat, el știe ce se întâmplă. Este greu, pentru mine și pentru familia mea, dar știu cât de greu este pentru oamenii din Ucraina, care în mod constant se tem pentru viața lor„, a declarat Andriy Shevchenko pentru dailymail.co.uk.

Legenda din naţionala Ucrainei a precizat că este „absolut” de acord cu scoaterea sportivilor ruși din toate competițiile. Mai mult, consideră că este un singur mod în care se poate opri războiul.

Reclamă

Lumea este alături de ţara noastră și arată o solidaritate incredibilă faţă de ucraineni. Asta înseamnă atât de mult pentru noi. Pentru toți ucrainenii care au rămas acolo, e important să știe că nu sunt singuri. Eu nu am crezut că se poate întâmpla asta. Ştiu că sunt mulți ruși care vor să oprească războiul.

Da (n.r. dacă primeşte mesaje de la prieteni din Rusia), iar mesajul meu pentru ei este întotdeauna același: ‘Du-te în stradă!’. Știu că nu este ușor, e periculos în Rusia. Dar singura modalitate de a opri războiul este să spui adevărul. Majoritatea oamenilor din Rusia nu știu adevărul„, a fost semnalul de alarmă tras de fostul atacant al lui AC Milan, Chelsea şi Dinamo Kiev.

Vitali Klitschko: „E un privilegiu să mori apărându-ți țara”

Vitali Klitschko a făcut un anunţ teribil. 220 de locuitori din capitală au murit, inclusiv 6 copii. A precizat că jumătate dintre cei 3.5 milioane de locuitori ai oraşului, în principal femei şi copii, au fost evacuaţi. Kievul este încercuit de mai multe zile de militarii ruşi, iar fostul boxer a luat arma în mână şi se luptă pentru apărarea oraşului.

Reclamă 4 / 0/3

Pleacă din Ucraina, întoarce-te acasă! Nu ai nimic de găsit în ţara noastră. Este casa noastră, oraşul nostru natal… vom lupta pentru ţara noastră natală. Îţi trimiţi oameni în Ucraina şi sunt şanse mari să nu-i mai vezi niciodată. Opreşte războiul şi pleacă din Ucraina!

Suntem o naţiune pașnică, dar nu avem altă soluție decât să ne luptăm chiar acum. Nu există o altă soluţie. Dacă ruşii nu se întorc casă, avem doar varianta de a ne lupta şi a ne apăra„, a declarat Vitali Klitschko pentru news.yahoo.com.

Fostul mare campion a transmis şi un mesaj de susţinere militarilor ucraineni. A ţinut să anunţe că este dispus să se lupte alături de ei, chiar şi cu preţul vieţii, pentru a opri trupele lui Vladimir Putin.

Tata m-a învățat că este un mare privilegiu să mori apărându-ți țara. Dacă țara mea natală are nevoie de viața mea, sunt gata să mor pentru ţara mea, pentru copiii mei şi pentru viitorul familiei mele.

Nimeni nu vrea să moară, cu toţii îşi doresc să trăiască, dar Rusia își dorește să reconstruiască fostul imperiu. Noi nu vrem să trăim în imperiul rus. Ruşii încearcă să ne pună în genunchi, dar luptăm pentru libertate, pentru viitorul copiilor și al țării noastre„, a mai spus primarul Kievului.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și