Închide meniul

Anunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc!

Publicat: 1 august 2024, 16:52

Reclamă
Anunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc!

Anunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc!

Alexandru Ion Ţiriac şi David Popovici / colaj Instagram şi Profimedia Images

Anunţul fiului lui Ion Ţiriac a venit după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Alexandru Ion Ţiriac a precizat că tatăl lui, Fundaţia Ţiriac şi partenerii Fundaţiei au făcut, doar în ultima perioadă, investiţii de 180 de milioane de euro în sportul românesc! Alexandru Ion Ţiriac a anunţat că investiţiile Fundaţiei Ion Ţiriac vor fi şi mai multe.

Anunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc!

Proiecte sportive în curs şi realizate de 180 de milioane de euro în ultima perioadă. Vorbim aici doar despre cele din domeniul sportiv făcute de Ion Ţiriac, Fundaţia Ţiriac şi partenerii noştri fideli!

Cu regret îmi dau seama că nu este de ajuns. O să muncim mai mult… mult mai mult şi mai sârguincios”, a transmis Alexandru Ion Ţiriac pe Instagram.

Răspunsul miliardarului Ion Ţiriac pentru David Popovici. Ce a putut spune după ce Popovici a cerut bazine noi

„Eu pe domnul Popovici nu-l cunosc personal, dar este o entitate care s-a născut precum marele Năstase, sau Nadia, sau Halep, adică o excepţie, care ne bucurăm că e făcută din multitudinea de copii. Se va naşte mai greu alt Popovici.

Reclamă
Reclamă 4

Nu ştiu despre ce bazin e vorba. La Otopeni sunt cele care sunt ultimul strigăt. Al nostru de la Otopeni e olimpic, dar e pentru copii. Eu mă gândesc doar la copii, să se gândească şi altcineva la sportul de peformanţă”, a spus Ion Ţiriac.

David Popovici, mesaj vehement către autorităţile române

David Popovici a avut un mesaj vehement către autorităţile române, după ce a devenit dublu medaliat olimpic, la Paris. Sportivul de doar 19 ani anunţă că va pune presiune pe cei care au promis că vor rezolva problemele sportului românesc şi care nu au făcut-o încă. Cîrstea a punctat că sprijinul principal vine de la privaţi.

„Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult. Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, iar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării.

Reclamă

Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune. Ok, e campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile olimpice, dar eu în timpul iernii când e frig la Lia Manoliu se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că bazinul din interior de la Lia Manoliu… Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine şi alte arene.

„De ce să nu avem mai mulţi olimpici?”

Avem destule stadioane, dar bazine, săli pentru sporturi mai greu şi mi-ar plăcea să avem mai mulţi calificaţi la Jocurile olimpice în primul rând. Acum am venit trei oameni calificaţi cu înotul. Sunt cumva invidios pe delegaţiile ţărilor care au mai puţin locuitori decât noi şi sunt o tonă de inşi. Mi-ar plăcea şi mie, ne-ar plăcea tuturor De ce să nu avem mai mulţi olimpici?

Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap, chiar trebuie să facem ceva şi eu îmi voi face partea. Nu ştiu în momentul ăsta ce înseamnă asta, dar voi avea tot timpul să mă gândesc şi asta este o misiune mult mai importantă pentru mine şi pentru sport, decât să înot patru lungimi de bazin şi să bag mâna în faţă şi să iau aur. Sigur, e impresionant, tare, ne-am distrat, ne-am bucurat dar nu e vorba despre asta. Este vorba despre a face o diferenţă şi eu voi face tot posibilul”, a spus Popovici.

David Popovici a câştigat, miercuri, medalia de bronz în proba de 100 m liber din cadrul competiţiei de înot de la Jocurile Olimpice. Pentru Popovici este a doua medalie la Paris, după aurul de la 200 m liber.

„Condiţiile sunt umilitoare!” Sorana Cîrstea, reacţie furibundă după apelul făcut de David Popovici: „Suntem folosiți!”

Sorana Cîrstea a oferit o reacţie furibundă, după apelul făcut de David Popovici. Românca a transmis că în sportul românesc nu se investeşte. Potrivit ei, campionii sunt „folosiţi” în scopuri politice.

Mesajul Soranei Cîrstea a apărut la scurt timp după ce David Popovici s-a plâns de condiţiile de la bazinele din Bucureşti. Sorana Cîrstea a subliniat că sportivii români pleacă în competiţii cu dezavantaj. Ea s-a referit la condiţiile de pregătire din România. „Toţi se mai întorc după 4 ani”, a acuzat Cîrstea.

Toți se bucură și se mândresc în momentul în care un sportiv român atinge o performanță. Din păcate, de 30 de ani nu se investește și nu se creează niciun fel de condiție pentru sportul românesc.

Am ajuns să ne bucurăm și să trăim extazul din excepții, din unice performanțe nefirești. La fiecare întrecere suntem ,,David” împotriva lui Goliat. Țări mult mai mici sau mai puțin dezvoltate decât a noastră au înțeles faptul că sportul este cea mai bună carte de vizită prin care un popor își creează o identitate la nivel global.

În ceea ce privește orice sport din România, condițiile de antrenament sunt deplorabile, poate chiar umilitoare. Este o mândrie momentul în care un sportiv român câștigă o medalie la Jocurile Olimpice sau atinge un rezultat bun la un Grand Slam, aducând o bucurie de nedescris la nivel național.

Însă aceste rezultate reprezintă cel mult 1%, mai exact ceea ce se vede. Ceea ce nu se vede este ascuns, existând zeci de mii de povești crunte care stau în spatele acestor rezultate.

„Am câștigat dreptul de a spune lucrurilor pe nume!”

Nu cerem, dar suntem folosiți în scop de câștiguri politice. După toate pozele și felicitările, toți dispar și se mai întorc abia după 4 ani, când mai are loc o nouă “anomalie” fericită.

Din păcate, de la mediul politic nu mai avem așteptări de mult timp, pentru că au trecut 35 de ani și tot ce mai există sunt pozele. Primim mult mai mult ajutor de la sponsori privați, care răsar timid și le mulțumim pentru acest singur sprijin.

În acest paragraf nu vorbim despre tenis, noi fiind privilegiați în comparație cu 99% din atleții din România. Noi ne descurcăm într-un fel sau altul, astfel că ceea ce încerc să punctez reprezintă celelalte zeci de federații.

Suntem o țară mare, cu o barcă mică, iar în câțiva ani (nu decenii) o să ne rămână doar un colac de salvare. Nu mă aștept să se schimbe ceva, însă având câteva mii de meciuri cu steagul României pe tabela, consider că am câștigat dreptul de a spune lucrurilor pe nume.

Aș încheia prin a repeta că nu solicit nimic personal, dar nu mă feresc să spun că le mulțumesc tuturor sportivilor din acea barcă și a celor zeci de mii de tineri care au fost scufundați din cauza condițiilor locale, înainte de a ajunge la debarcader, a transmis Sorana Cîrstea, pe contul ei de Instagram.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:50

Alexander Zverev a fost eliminat de la Jocurile Olimpice! Surpriză de proprții în sferturi! Campionul en-titre, învins de Musetti

18:26

Carlos Alcaraz l-a învins pe Tommy Paul şi este în semifinale la turneul de simplu de la Jocurile Olimpice!

18:25

David Popovici, reacţie categorică după ce Pan Zhanle a fost acuzat de dopaj! Discurs de mare campion al românului

18:23

Arnold Garita semnează! Jucătorul care l-a impresionat pe Gigi Becali a făcut anunțul: „Este timpul să joc”

18:06

Marian Enache şi Andrei Cornea, după ce au cucerit aurul olimpic: „Am plâns / Nu mai există durere, medalia înseamnă enorm”

18:04

O vedetă de la Sparta Praga a dat verdictul despre FCSB! Cum a numit-o pe campioană, înainte de dubla din turul 3 preliminar

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și