Închide meniul

Apără Diegooo! La 50 de ani a revenit în poarta unei echipe de primă divizie!!!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 1 iunie 2021, 13:57

Apără Diegooo! La 50 de ani a revenit în poarta unei echipe de primă divizie!!!

Diego Moyano a debutat în sezonul 1994-1995 în handbalul mare

”Când mă văd prima oară la antrenamente, celor tineri le cam tremură mâna. Îi simt, au, așa, o rușine, să nu cumva să mă lovească. Apoi, le trece. Într-o săptămână se obișnuiesc!”. Așa începe să povestească Diego Moyano. Omul are 50 de ani, patru luni și 130 de zile în momentul în care dă cep vorbelor. De două săptămâni a intrat în poarta echipei de handbal masculin Antequera, iar intenția lui este să continue și în sezonul viitor. ”Am jucat contra lui Talant Dușebaev pe vremea când acesta era un zeu, acum o fac contra fiilor lui”, adaugă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ultima dată a evoluat în ASOBAL, liga spaniolă de handbal, în 2018. Deja era ”bunicul” competiției, dar nu se gândea că va prinde o jumătate de secol de viață în fața punctului de la 7 metri. ”Nu fac niciun exces, dar nici nu mă privez de nimic. Sunt activ în vacanțe. Dacă trebuie să mănânc paste, mănânc paste. Dacă trebuie carne, atunci, carne!”, completează.

A stat pe bară un an și jumătate!

S-a retras, oficial, la 45. Un an și jumătate n-a jucat. Terminase la Guadalajara, gata! Dar un prieten a insitat să revină. Se antrena la Alicante, orașul de baștină, iar în weekenduri zbura în Galicia, pentru meciurile oficiale. Devenise echipierul celor de la Cangas, o grupare aflată într-o situație critică. ”A fost greu pentru mine, dar m-au solicitat măcar pentru retur. Trăiam afară din Alicante, soția mea lucra iar eu trebuia să am grijă de cei mici. I-am refuzat de două ori… A treia oară am fost de acord să găsim o soluție.”

De luni până miercuri mă antrenam cu cei de la San Juan, care erau în a doua ligă, aproape de casa mea. Apoi, joi, zburam în Galicia. Aterizam în miezul zilei, antrenament. Vineri, la fel! Sâmbătă jucam, duminică mă întorceam. Jumătate de sezon am făcut așa. Ei aveau mai mare încredere în mine decât aveam eu. Vreo trei săptămâni mi-a luat până am priceput asta!

Apără Diegooo! La 50 de ani a revenit în poartă!

Când cei de la Antequera, unde evoluase 2011-2012, l-au sunat. Prima oară le-a spus ”NU”. ”Niciodată nu mi-am planificat parcursul în handbal, dar era clar că nu puteam continua. ”Așa am făcut și la 18, când am refuzat o echipă. Am plecat să studiez Educație Fizică în Granada. Finalmente, tot la handbal am ajuns”, glumește.

21 de ani ca jucător profesionist, 18 ani la echipe de ASOBAL. 15 la număr, de valoare medie. ”Bronz” cu naționala Spaniei la Jocurile Mediteraneene de la Bari, în 1997, cinci prezențe la echipă. Trei participări în cupele europene, șapte în Cupa Spaniei. La aproape 50 de ani și jumătate, Diego Moyano continuă alergarea.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” Vezi toate știrile
Citește și