Închide meniul
NEWS ALERT

Boris Becker, doi ani şi 6 luni de închisoare! Fostul lider ATP va ajunge după gratii. Ar fi ascuns 2.5 milioane de lire sterline în dosarul falimentului

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 aprilie 2022, 18:46

Boris Becker, doi ani şi 6 luni de închisoare! Fostul lider ATP va ajunge după gratii. Ar fi ascuns 2.5 milioane de lire sterline în dosarul falimentului

Boris Becker, dezvăluiri după perioada petrecută în închiSoare

Boris Becker/ Profimediaimages

Boris Becker (54 de ani) a primit o condamnare de 2 ani şi 6 luni de închisoare. Triplul campion de la Wimbledon va ajunge după gratii. Fostul mare jucător de tenis ar fi ascuns 2.5 milioane de lire sterline, în dosarul falimentului personal declarat în 2017, în încercarea de a evita plata taxelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jurnaliştii de la bild.de anunţă că mai există o cale de atac. Becker poate face apel, dar nu poate face asta decât din închisoare. Neamţul va fi încarcerat de urgenţă, după decizia luată de un tribunal din Marea Britanie.

Boris Becker, 2 ani şi 6 luni de închisoare

Obligaţia dumneavoastră era să dezvăluiţi aceste bunuri, dar nu aţi făcut-o. Ţi-ai pierdut cariera, reputaţia şi toate proprietăţile tale. Cu toate acestea, nu ai arătat nicio remuşcare„, i-a transmis judecătoarea Deborah Taylor, potrivit thesun.co.uk.

Boris Becker risca şapte ani de închisoare, dar a primit o condamnare de doi ani şi jumătate. Dacă nu va câştiga apelul, fostul lider ATP va ispăşi jumătate din pedeapsă, aproximativ 15 luni.

În timpul procesului, Becker a spus că a câştigat o sumă foarte mare de bani în carieră şi că a cumpărat cu bani cash unele proprietăţi, însă veniturile sale s-au redus dramatic după retragerea din activitatea sportivă, în 1999.

Reclamă

Boris Becker, găsit vinovat în patru capete de acuzare

Fostul tenismen Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare în procesul de la Londra, de la Southwark Crown Court, legat de falimentul său personal, declarat în 2017, anunţa news.ro în luna aprilie.

Becker era acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor. Fostul sportiv a fost declarat în faliment în iunie 2017, după un împrumut de peste 3 milioane de lire sterline, nereturnat.

În vârstă de 54 de ani, Boris Becker a fost achitat în alte 20 de capete de acuzare, unele dintre ele legate de faptul că nu a predat trofee şi medalii obţinute de-a lungul carierei sale sportive. Cele patru capete de acuzare în care a fost găsit vinovat sunt înstrăinarea de proprietăţi, nedezvăluirea proprietăţilor şi ascunderea unor datorii de 825.000 de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Becker, cetăţean german care locuieşte la Londra din 2012, a declarat că a cooperat cu cei care i-au preluat bunurile şi proprietăţile, oferindu-le acestora inclusiv verigheta sa. În timpul procesului, Becker a spus că a câştigat o sumă foarte mare de bani în carieră şi că a cumpărat cu bani cash unele proprietăţi, însă veniturile sale s-au redus dramatic după retragerea din activitatea sportivă, în 1999.

Ion Ţiriac l-a ajutat pe Boris Becker la începutul carierei

Boris Becker a fost ajutat în carieră de Ion Ţiriac. Miliardarul i-a fost manager celui care la 17 ani reuşea să câştige turneul de la Wimbledon. Becker şi Ţiriac au o relaţie extrem de apropiată. De altfel, Ţiriac a recunoscut că îl consideră pe Boris Becker ca fiind parte din familia sa.

Fostul manager al lui Boris Becker, Ion Ţiriac, s-a oferit să îl ajute cu bani pe german în momentul în care a intrat în faliment, dar acesta l-a refuzat.

Boris Becker face parte din viața mea. Dacă are nevoie de 10 milioane de euro, îi voi da imediat această sumă„, spunea Ion Ţiriac, în 2018, despre cel care a câştigat în carieră 6 turnee de Grand Slam.

Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime Vezi toate știrile
Citește și