Închide meniul

Caz şocant! A jucat la Cupa Mondială, dar acum a ajuns să doarmă pe cartoane, în faţa unei catedrale

Reclamă

Antena Sport Publicat: 4 ianuarie 2023, 18:30

Caz şocant! A jucat la Cupa Mondială, dar acum a ajuns să doarmă pe cartoane, în faţa unei catedrale

Paul James a jucat la Cupa Mondială, dar acum a ajuns să doarmă pe cartoane

Paul James a jucat în naţionala Canadei / Daily Mail

A jucat la Cupa Mondială, dar acum a ajuns să doarmă pe cartoane. Aceasta este povestea teribilă a unul fost fotbalist care a adunat 46 de selecţii în naţionala Canadei. Paul James (59 de ani) a avut un destin uluitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cazul şocant al fostul mijlocaş, născut în Ţara Galilor, la Cardiff, a fost făcut cunoscut de jurnaliştii de la marca.com. Paul s-a luptat cu o dependenţă de droguri şi a stat 13 ani în şomaj.

Paul James a jucat la Cupa Mondială, dar acum a ajuns să doarmă pe cartoane

Problemele cu banii au devenit din ce în ce mai mari şi de 6 ani Paul James a rămas fără casă. Acesta a ajuns „să doarmă pe străzi şi, de asemenea, pe bucăţi de carton la Charing Cross sau la Catedrala Wesminster”.

Bărbatul care a jucat, în tricoul Canadei, la Campionatul Mondial 1986 din Mexic, a ajuns să cerşească la Londra, în suburbiile Embankment, Piccadilly şi Strand. Jurnalistul Gonzalo Subirana, de la Ole, a precizat că James „își poartă cele mai multe bunuri (pături, haine și un iPad mic, cu ecranul crăpat) într-o geantă de sport neagră”.

Cariera mea de fotbalist a fost totul. Nu ar fi trebuit să ratez nicio zi de muncă. Dacă mâine ar trebui să-mi pun capăt vieții, ceea ce nu o voi face, oamenii ar înțelege. Pentru că a fost o brutalitate sângeroasă.

Reclamă

Pentru ce cer bani? Pentru a fi independent. Pentru a recăpăta o aparență de normalitate. Să pot purta hainele și pantofii mei și nu la mâna a doua„, a spus fostul mijlocaş pentru Daily Mail, în ultima zi din 2022.

Paul James a jucat, de-a lungul carierei, pentru Toronto Blizzard, Hamilton Steelers, Doncaster Rovers, Ottawa Intrepid şi London Lasers. A plecat din Canada din cauza discriminării şi a ajuns să cerşească pe străzile din Anglia.

Reclamă 4 / 0/3

Şi Laraine McHendrie Decaire a ajuns să doarmă pe străzi

Laraine McHendrie Decaire (65 de ani) a avut o carieră uriaşă, dar ajuns într-o situaţie incredibilă. Fosta înotătoare a rămas fără locuinţă şi doarme prin cimitire din cauza lipsei banilor.

Femeia a reprezentat Marea Britanie şi Canada în concursurile internaţionale din anii ’80. S-a retras din activitate în 1990 şi a lucrat apoi, în diferite ţări, ca bonă şi ca asistentă socială. Chiar dacă a contribuit la pensie încă de la vârsta de 14 ani, nu a încasat încă niciun ban. Mai are de aşteptat până când va împlini 66 de ani.

Mi-am pierdut toţi banii. Am ajuns în situaţa asta, de fapt, din cauza schimbărilor din sistem, a furtului, a fraudelor şi a altor lucruri de acest fel. Am cotizat la sistemul de pensii, probabil, de la vârsta de 14 ani, când încă eram la şcoală. Am început să muncesc de la 11 ani.

Din nefericire, au luat decizia de a schimba vârsta de pensionare. Aceasta a fost mărită la 66 de ani. Aşa că, cele două pensii pentru care am plătit, au fost decalate. În acest moment nu sunt eligibilă să primesc bani. Este o lume complet diferită acum. Am aşteptat cu nerăbdare pensia, pentru care am cotizat, dar sistemul mi-a luat-o”, a declarat Laraine, anul trecut, pentru MyLondon.

Fosta înotătoare are studii superioare. A urmat prestigioasa universitate McGill din Montreal, dar şi Universitatea din Londra. A avut mari probleme cu banii şi a fost nevoită să îşi vândă apartamentul şi toate bunurile. Nu s-a calificat pentru a primi o locuinţă socială şi de patru ani a ajuns pe străzi.

Laraine McHendrie Decaire a ajuns să doarmă pe un carton, într-un cimitir din Londra. Un ONG a iniţiat o campanie prin care încearcă să strângă bani pentru a-i cumpăra o locuinţă fostei campioane.

Reclamă
Recomandări
  • Paul James a jucat la Cupa Mondială 1986
  • Fostul fotbalist doarme pe străzi şi cerşeşte bani

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari Vezi toate știrile
Citește și