Închide meniul

Ce se întâmplă cu patronul lui Mircea Lucescu, Igor Surkis, după ce a plecat din Ucraina cu 17 milioane de dolari cash! Decizia luată de autorităţi. „Credeţi că doar el a părăsit în felul acesta ţara?”

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 martie 2022, 12:43

Ce se întâmplă cu patronul lui Mircea Lucescu, Igor Surkis, după ce a plecat din Ucraina cu 17 milioane de dolari cash! Decizia luată de autorităţi. „Credeţi că doar el a părăsit în felul acesta ţara?

Igor Surkis, alături de Mircea Lucescu

Facebook / Dinamo Kiev

  • Igor Surkis şi fratele său ar fi plecat din ţară cu 17 milioane de dolari cash
  • Decizia luată de autorităţile din Ucraina

Patronul lui Mircea Lucescu, Igor Surkis (63 de ani), a uluit pe toată lumea în momentul în care s-a aflat cum ar fi părăsit Ucraina în plin război. Din informaţiile apărute în presă, finanţatorul lui Dinamo Kiev a plecat din ţară, alături de fratele său, cu 17 milioane de dolari cash. Suma nu a fost declarată decât în intrarea în Ungaria, iar autorităţile din Ucraina au luat primele măsuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Biroul Statal de Investigații a început cercetările şi au deschis un dosar penal împotriva vameşilor de la punctul de frontieră Vylok, care au permis maşinilor familiei lui Surkis, să părăsească ţara fără o verificare corespunzătoare, anunţă ukranews.com.

Igor Surkis a plecat din Ucraina cu 17 milioane de dolari cash

În cadrul cercetării preliminare efectuate pe motivul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de partea 2 a articolului 364 din Codul penal al Ucrainei (abuz de putere sau de funcție oficială, cu consecințe grave), se doreşte stabilirea motivului pentru care vameșii a permis scoaterea ilegală a unor sume mari de bani peste granița de stat a Ucrainei„, anunţă sursa citată anterior.

Reclamă

Vameşii nu ar fi inspectat bagajele şi bunurile personale ale patronului lui Dinamo Kiev şi nu au efectuat acţiunile prevăzute în timpul legii marţiale. Abia la punctul vamal din Ungaria, oamenii de afaceri au declarat sume mari de numerar. Dacă se va descoperi că a fost înfăptuită o faptă penală, riscă să fie puşi sub acuzare şi Igor Surkis și fratele său, Grigory.

Florin Cernat: „Mi se pare cam greu şi ciudat să treci cu atâţia bani”

Ştiu şi eu că au părăsit ţara în urmă cu câteva zile. Ştiam că, de când a început războiul, voiau să plece. Jucătorii şi antrenorii erau acolo şi nu au vrut iniţial, dar după ce au plecat şi străinii acasă, şi antrenorii, au luat decizia asta. E decizia lor.

Reclamă

Credeţi că sunt singurii… că doar ei au părăsit în felul acesta ţara? Au fost mult mai mulţi! Eu nu ştiu dacă e adevărat că au trecut cu 17 milioane, mi se pare cam greu şi ciudat să treci cu atâţia bani. O fi trecut, chiar nu ştiu… în presă am văzut şi eu„, a declarat Florin Cernat la sport.ro.

Fostul internaţional român a scris istorie în tricoul echipei patronate de Igor Surkis. A jucat între 2001 şi 2009 pentru Dinamo Kiev, perioadă în care câştigat 5 titluri şi 4 Cupe ale Ucrainei.

Igor Surkis a părăsit Ucraina în a treia zi de război

Presa din Ucraina a dezvăluit că milionarul ucrainean a părăsit țara pe 26 februarie, în a 3-a zi a atacurilor militare începute de Vladimir Putin. Potrivit sport.ua, patronul echipei unde antrenează Mircea Lucescu a trecut granița în Ungaria, alături de familia sa, într-un Maybach S650 blindat, de 700.000 de dolari.

Reclamă 4 / 0/3

Igor și fratele său, Grigory, aveau asupra lor o sumă uriașă în numerar, de 17,6 milioane de dolari (n.r. 16 milioane de euro). La ieșirea din Ucraina, cei doi au declarat că nu dețin deloc cash.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:29 Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor! 23:17 Cristiano Bergodi, anunţ despre plecarea de la Rapid, după înfrângerea cu Sepsi: „Cel mai greu moment!” 23:16 Reacţia lui Paul Iacob, după ce suporterii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi: „Noi suntem principalii responsabili”! 22:52 Reacţia lui Marius Ştefănescu după ce a fost înjurat de fanii Rapidului! Mesajul către suporterii giuleşteni 22:43 Fanii de la Rapid i-au cerut demisia lui Cristiano Bergodi! Numele lui Marius Şumudică, scandat în Giuleşti 22:21 Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis 22:20 FotoRapid – Sepsi 0-1. Debeljuh a dat lovitura în prelungirile partidei! Fanii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi 21:44 „Trebuia schimbat şi antrenorul!” Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători de la Rapid 21:19 FotoFanii Rapidului, reacţie vehementă după ce au văzut spectacolul pirotehnic de la Leverkusen! Mesaje dure de protest 21:00 Prima mutare de la FCSB, din sezonul viitor! Anunţul lui Mihai Stoica: „E mereu în top 3!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mircea Lucescu revine în fotbal ca antrenor! Clubul uriaş cu care s-a înţeles "Il Luce"
Fotbal extern • 14 apr., 22:40
Mircea Lucescu revine în fotbal ca antrenor! Clubul uriaş cu care s-a înţeles „Il Luce”
Mircea Lucescu, cale liberă spre Beşiktaş! "Vulturii" şi-au demis antrenorul pus în ianuarie
Fotbal extern • 14 apr., 11:22
Mircea Lucescu, cale liberă spre Beşiktaş! „Vulturii” şi-au demis antrenorul pus în ianuarie. Fernando Santos e OUT
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup
WTA • 14 apr., 10:07
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!”
Mircea Lucescu l-a sunat pe Cristi Chivu
Liga 1 • 13 apr., 9:06
„Gata, e timpul!” Mircea Lucescu l-a sunat pe Cristi Chivu, care a fost asaltat cu oferte din România. Ce sfat prețios i-a dat
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru "tricolore"
Tenis • 13 apr., 9:03
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru „tricolore”