Închide meniul

Cine a fost Gheorghe Multescu. Golul de la 40 de metri care a rămas în istoria României

Publicat: 15 septembrie 2024, 11:56

Reclamă
Cine a fost Gheorghe Multescu. Golul de la 40 de metri care a rămas în istoria României

Cine a fost Gheorghe Multescu. Golul de la 40 de metri care a rămas în istoria României

Profimedia

Cine a fost Gheorghe Multescu. Golul de la 40 de metri care a rămas în istoria României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gheorghe Multescu a început fotbalul la Jiul Petroşani, dar cea mai bună perioadă a carierei a petrecut-o la Dinamo. A jucat 132 de meciuri pentru Dinamo, în perioada 1979 – 1985 şi a câştigat 3 tiluri.

Cine a fost Gheorghe Multescu

Momentul emblematic al carierei a fost dubla cu Hamburg, din Cupa Campionilor. Nemţii erau deţinătorii trofeului, dar Dinamo a reuşit să îi elimine. În meciul tur, de la Bucureşti, Mulţescu avea să înscrie un gol fabulos de la 40 de metri. Dinamo se impunea cu un incredibil 3-0. Gheorghe Mulţescu avea să marcheze şi în returul din Germania, iar Dinamo avea să se califice în semifinalele Cupei Campionilor.

La naţionala României a jucat de 16 ori şi a reuşit să marcheze 2 goluri. După retragerea din cariera de fotbalist, Mulţescu a devenit antrenor. Pe lângă Dinamo, Gheorghe Mulţescu a antrenat pe Mulțescu a antrenat pe Universitatea Craiova, FC Voluntari, Petrolul Ploiești, FC Vaslui, „U” Cluj, Ceahlăul, Jiul Petroșani și Dacia Brăila. De asemenea, Mulţescu a antrenat şi în Turcia cluburi precum Samsunspor, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragucu și Gaziantepspor.

Gigi Mulţescu a fost internat la spitalul Floreasca săptămâna trecută, deoarece se confrunta cu probleme respiratorii, cauzate de accentuarea bolii Alzheimer. Legenda clubului din Ştefan cel Mare a antrenat ultima dată echipa la care a scris istorie în 2021, demisionând după un eşec în Cupa României.

Reclamă
Reclamă

În 2020, în primul an al pandemiei, Gigi Mulţescu a reuşit să o salveze pe Dinamo de la retrogradare. Formaţia din Ştefan cel Mare a fost ultima echipă antrenată de acesta.

Gigi Mulţescu a murit la 72 de ani! Legenda lui Dinamo s-a stins din viaţă la spital

Gigi Mulţescu a murit la 72 de ani! Legenda lui Dinamo s-a stins din viaţă la spital, acolo unde era internat încă de vinerea trecută.

Fostul ofiţer de presă al lui Dinamo, Ionel Culina, a făcut anunţul despre Gigi Mulţescu. Cel poreclit „Smurdul” s-a retras din viaţa publică în urmă cu un an, fiind măcinat de problemele de sănătate.

Reclamă

Îți mulțumim, Gigi Mulțescu!

Copii fiind, pe 15 septembrie plecam la școală, să învățăm ce înseamnă viața, ce înseamnă Dinamo.

Astăzi, tot pe 15 septembrie, Gigi Mulțescu a plecat dintre noi și ne-a lăsat să învățăm singuri ce-a fost Dinamo și ce va fi pentru următoarele generații”, a transmis Ionel Culina, pe pagina sa de Facebook.

Alături de Dinamo, Gigi Mulţescu a câştigat de trei ori titlul şi de două ori Cupa României. Fostul jucător a fost transferat de „câini” în 1979, plecând ulterior după şase sezoane.

„Veste tristă: astăzi ne-a părăsit Gigi Mulțescu, fostul antrenor al Științei.

Mulțumim pentru toate amintirile de neuitat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a reacţionat şi Universitatea Craiova, pe conturile oficiale de socializare. Gigi Mulţescu i-a antrenat pe olteni în perioada 2016 – 2017, perioadă în care a bifat 42 de meciuri în Bănie.

Reclamă

Ce rezultat va fi la CFR Cluj - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:48

Momente de reculegere în Liga 1, după moartea lui Gigi Mulțescu! Anunțul făcut de Federația Română de Fotbal

14:27

Cristiano Ronaldo ratează debutul lui Al-Nassr în Liga Campionilor Asiei! Lovitură uriașă pentru clubul saudit

14:11

LIVE VIDEOCursa din Marele Premiu al Azerbaidjanului, în direct pe Antena 1 și live în AntenaPLAY! Spectacol la Baku

14:05

Tottenham – Arsenal LIVE SCORE (16:00)! Derby încins pentru echipa lui Drăgușin! Barcelona joacă de la 17:15! Atletico, la 22:00

13:40

VIDEOFC Porto – Farense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (17:30). Braga – Guimaraes, de la 22:30. Meciurile serii

13:22

Lovitură pentru Lewis Hamilton, înainte de cursa din Marele Premiu al Azerbaidjanului! Va lua startul de pe linia boxelor

1 VIDEOCharles Leclerc, pole-position în Marele Premiu al Azerbaidjanului! Cursa e duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (13:45) 2 VIDEORichard Verschoor a câştigat cursa dramatică din Formula 2 din Azerbaidjan, live în AntenaPLAY 3 Petrolul – Farul 1-1! Gicu Grozav i-a „suflat” victoria lui Gică Hagi! Alibec a marcat pentru „marinari” 4 Fostul jucător de la FCSB, aproape de revenirea în Liga 1: „Aştept un proiect bun. Vreau să fac asta în acelaşi timp cu fotbalul” 5 „Bă, nu vă e ruşine?” Dumitru Dragomir a dat de pământ cu Ministerul Apărării. Discurs dur al fostului preşedinte LPF 6 VideoLando Norris, out din Q1 în Marele Premiu al Azerbaidjanului! Pas greşit în lupta cu Max Verstappen pentru titlul mondial
Citește și