Închide meniul
Foto

Cum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani! Declarații rare ale fostului internațional „de aur”, retras din viața publică

Alex Ioniță Publicat: 23 mai 2024, 16:43

Reclamă
Cum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani! Declarații rare ale fostului internațional „de aur”, retras din viața publică

Cum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani!

Iulian Filipescu, într-un duel cu Michael Owen la EURO 2000 / Profimedia

Iată cum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani! Component al „Generației de Aur” și fost fundaș al Stelei, Filipescu este o prezență deosebit de rară în spațiul public din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În momentul de față, Filipescu este stabilit în Spania. Alături de naționala României a participat la EURO 1996 și la Campionatul Mondial din 1998.

Cum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani!

Filipescu s-a întors în România cu ocazia meciului de retragere a „Generației de Aur”. Prezent la antrenamentele foștilor jucători, acesta a oferit un interviu rar, în care a vorbit despre situația sa și despre foștii colegi de generație.

VEZI IMAGINI RARE CU IULIAN FILIPESCU ÎN GALERIA FOTO DE LA FINALUL ARTICOLULUI

„Nu ne-am mai văzut de mult. Pe unii dintre ei i-am văzut acum un an, la Cluj, dar, în general, de mult timp. Pentru mine, e o plăcere, o onoare (n.r.- să joace din nou în fața unui stadion plin), sperăm să ne simțim bine. Tot timpul ți-e dor de mirosul ierbii, de public… Nu (n.r.- dacă mai este în fotbal).

Reclamă
Reclamă 4

Nu mi-e dor, m-am obișnuit cu noua poziție. (n.r.- cu ce foști colegi s-a mai văzut în ultima perioadă) Cu Gâlcă, Lăcătuș, care mai vine pe la Oviedo, unde locuiesc, Craioveanu, Popescu, Hagi”, a spus Iulian Filipescu, în cadrul interviului.

Ce s-a ales de Iulian Filipescu

Iată ce s-a ales de Iulian Filipescu. Acesta este stabilit în Oviedo şi are o firmă cu care recondiţionează maşini de epocă şi pe care le vinde. Fostul fundaş care a ajuns la vârsta de 50 de ani obţine venituri care îi permit să ducă o viaţă lipsită de griji. Iulian Filipescu a jucat pentru naţionala României 52 de meciuri şi a marcat o singură dată.

În cariera sa, Iulian Filipescu a jucat la Steaua, Galatasaray, Zurich şi Duisburg. Filipescu mai ţine legătură cu Marius Lăcătuş, iar Costel Gâlcă, fostul său coleg, a dat detalii rare anul trecut.

Reclamă

„Da, eram apropiați! El e bine, e cu familia în Oviedo, e sănătos, dar nu are contact cu fotbalul în niciun fel în momentul de față. E stabilit acolo, e bine. Dar a fost un mare jucător, într-adevăr”, spunea Gâlcă pentru iamsport.ro.

Şi Narcis Răducan a vorbit la superlativ despre Iulian Filipescu. Cei doi au fost colegi de cameră timp de un an.

„Timp de un an de zile, Iulian Filipescu a fost colegul meu de cameră la Steaua. Am amintiri frumoase: am luat eventul împreună, în sezonul 1995-1996, am jucat în Liga Campionilor cu Borussia Dortmund și Juventus. A fost pentru mine un adevărat exemplu în privința polivalenței pe care o arăta. A început ca atacant și a trecut prin trei compartimente, fiind la cel mai înalt nivel pe fiecare dintre ele”, a spus Narcis Răducan pentru prosport.ro.

Ce crezi că va face România în primul meci de la EURO 2024, cu Ucraina?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:30

Helmut Marko a pus la zid un pilot din Formula 1, după ultimele prestaţii: „Mă întreb dacă el chiar vrea să piloteze”

12:15

Denis Alibec, plin de încredere înainte de debutul României la EURO: „Aş vrea să ajungem în finală”! Mesaj pentru Edi Iordănescu

11:57

Toni Kroos a dezvăluit motivul din spatele retragerii din fotbal la 34 de ani: „Oamenii au spus că mai pot juca fără probleme”

11:45

FotoNaţionala României a plecat cu trenul spre Munchen! Tricolorii şi selecţionerul Edi Iordănescu, păziţi atent de oamenii legii

10:57

Edi Iordănescu împlineşte 46 de ani! Selecţionerul României, al treilea cel mai tânăr antrenor de la EURO 2024

10:50

Adrian Ilie a fost condamnat la închisoare! Decizia instanţei după ce fostul internaţional român a fost prins băut la volan!

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 3 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 4 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 5 Singura condiţie pentru ca Simona Halep să revină în top! Verdictul lui Gică Popescu: „Tenisul fără Simona e atât de sărac” 6 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Norris a fost pe 2. Dezastru total pentru piloţii de la Ferrari
Citește și