Închide meniul

Dani Alves va fi judecat pentru viol. Fostul jucător al lui FC Barcelona riscă 12 ani de închisoare!

Bogdan Stănescu Publicat: 31 iulie 2023, 22:43

Reclamă
Dani Alves va fi judecat pentru viol. Fostul jucător al lui FC Barcelona riscă 12 ani de închisoare!

Dani Alves va fi judecat pentru viol

Dani Alves, în timpul unui antrenament / Profimedia Images

Dani Alves va fi judecat pentru viol. Fotbalistul brazilian, acuzat de o tânără că a violat-o la sfârşitul lui decembrie şi încarcerat din ianuarie, va fi judecat pentru agresiune sexuală, o categorie penală care include violul în Spania, a confirmat luni pentru AFP Tribunalul Superior din Catalonia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Data procesului nu a fost încă stabilită, a precizat tribunalul, adăugând că acuzaţiile aduse fostului fundaş al Barcelonei şi Paris SG, în vârstă de 40 de ani, vor fi aceleaşi cu cele menţionate în anchetă, şi anume „infracţiunea de agresiune sexuală”.

Dani Alves va fi judecat pentru viol

Potrivit presei spaniole, judecătorul de instrucţie însărcinat cu ancheta l-a convocat miercuri pe fotbalist la o audiere pentru a-i notifica procesul şi a ataşat la deschiderea procedurii o „cauţiune” de 150.000 de euro, care nu este menită să îi permită jucătorului să iasă din închisoare, ci impusă ca o „garanţie” care să fie avansată pentru a acoperi eventualele daune, relatează news.ro.

Acelaşi judecător respinsese de două ori cererea de eliberare a jucătorului, invocând „riscul ridicat de fugă” al lui Dani Alves, „legat de pedeapsa mare care i s-ar putea aplica în acest caz”, de „probele grave” care îl incriminează şi de „resursele sale financiare enorme care i-ar putea permite să părăsească Spania în orice moment”.

Dacă nu există circumstanţe agravante, jucătorul ar putea fi condamnat la 12 ani de închisoare.

Reclamă

Dani Alves, care se afla la acea vreme sub contract cu clubul mexican Pumas, a fost acuzat de o tânără că a violat-o în toaleta unui club de noapte la modă din Barcelona, la sfârşitul lunii decembrie.

Dani Alves, încarcerat la circa 40 de kilometri de Barcelona

El este încarcerat din 20 ianuarie în complexul penitenciar Brians, la aproximativ patruzeci de kilometri de Barcelona.

Într-un interviu publicat la o săptămână după respingerea celei de-a doua cereri de eliberare a sa, care a stârnit un val de indignare în Spania, jucătorul a afirmat că are „conştiinţa foarte curată în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în acea noapte în toaletele din zona VIP a clubului de noapte Sutton”.

Reclamă 4 / 0/3

Pe lângă faptul că îşi susţine nevinovăţia, Dani Alves mai susţine în acest interviu că motivul pentru care şi-a schimbat de mai multe ori povestea, ajungând chiar să afirme într-o înregistrare video la începutul lunii ianuarie că nu a întâlnit-o niciodată pe reclamantă, a fost pentru a nu-şi periclita căsnicia.

Unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din istorie, Alves a cunoscut cea mai glorioasă perioadă a carierei sale la Barcelona, între 2008 şi 2016, când a cucerit 23 de trofee. El a mai jucat pentru Juventus şi Paris Saint-Germain.

Dani Alves, mesaj pentru Xavi din închisoare: „Am plâns când am auzit! Să uite de mine!”

Dani Alves i-a transmis un mesaj lui Xavi, din închisoare. Fostul fundaş brazilian a dezvăluit că a fost extrem de emoţionat atunci când a auzit ce a declarat antrenorul catalanilor despre el, însă îl sfătuieşte pe acesta să nu mai vorbească despre situaţia sa.

Dani Alves a acordat primul său interviu din închisoare Maykei Navarro, jurnalistă la „La Vanguardia”: „Am decis să dau acest interviu, primul meu interviu de când sunt aici, pentru ca oamenii să ştie ce gândesc, pentru ca ei să cunoască povestea bazată pe ceea ce am trăit în acea dimineaţă în acea baie”.

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi, a fost întrebat într-o conferinţă de presă în luna ianuarie despre acuzaţia la adresa brazilianului şi a răspuns: „Este dificil să comentezi o astfel de situaţie. Sunt surprins şi şocat cunoscându-l pe Dani. Justiţia va decide orice ar fi: nu putem merge acolo. Îmi pare foarte rău pentru Dani”.

Aceste cuvinte nu i-au picat bine lui Alves, deoarece îl considera prietenul său de-o viaţă, iar declaraţiile antrenorului ar putea avea consecinţe: „Când am auzit, am plâns. Mi-ar fi plăcut să pun mâna pe un telefon şi să-l sun şi să-i spun: ‘Mulţumesc, mulţumesc, dar să nu mai faci asta niciodată. Să nu mai spui nimic. Te rog să uiţi de mine, voi avea grijă de mine, nu-ţi face griji’”.

În plus, brazilianul a profitat de ocazie pentru a sublinia că în timpul şederii sale în închisoare nu i-a lipsit niciun prieten: „Nici măcar unul. Îţi mai spun că toţi cei cu care am jucat fotbal nu sunt prietenii mei…”.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și