Închide meniul
Foto

Darijo Srna, reacție plină de emoție după ce au început evacuările la Mariupol: „Oamenii de la Azovstal sunt marii eroi ai Ucrainei!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 mai 2022, 14:37 / Actualizat: 2 mai 2022, 17:57

Darijo Srna, reacție plină de emoție după ce au început evacuările la Mariupol: „Oamenii de la Azovstal sunt marii eroi ai Ucrainei!”

Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate din combinatul Azovstal. Mesajul lui Darijo Srna

Colaj Profimediaimages

Darijo Srna a avut o primă reacție după ce a început evacuarea ultimilor supraviețuitori din Mariupol, oraș bombardat fără întrerupere militarii lui Vladimir Putin. Aproximativ 100 de civili au scăpat din combinatul siderurgic Azovstal, care îi aparține lui Rinat Ahmetov.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ultimele două luni, sute de persoane s-au refugiat în buncărele combinatului. Rezervele de apă și hrană erau pe terminate și mai mulți răniți au nevoie urgentă de tratament medical.

Darijo Srna, mesaj pentru surpraviețuitorii din buncărele de la Azovstal

Darijo Srna, fostul fundaș care a jucat între 2003 și 2013 alături de Răzvan Raț la Șahtior, a ținut să le transmită un mesaj emoționant celor care încă nu au putut să scape din infernul de la Azovstal.

În primul rând, aș dori să fac un apel către toți oamenii care se află astăzi la Azovstal: ei sunt marii eroi, ne apără Patria Mamă și țin zidul care nu cade și suntem convinși că nu va cădea.

Știm că aceasta este fabrica președintelui clubului nostru, Rinat Akhmetov, dar pentru el cea mai importantă este viața umană. Sperăm că acest lucru se va termina curând, oamenii vor părăsi Azovstal și vor continua să trăiască o viață normală, așa cum merită„, a declarat directorul general al lui Șahtior, Darijo Srna, pentru sport.ua.

Reclamă

Se pregătesc noi evacuări la Mariupol

Autorităţile ucrainene prevăd noi evacuări ale locuitorilor din Mariupol luni, după o primă operaţiune care a permis ieşirea a o sută de civili din uzina Azovstal, asediată de forţele ruse în acest port strategic din sud-estul Ucrainei, potrivit AFP.

Operaţiunea de evacuare a început sâmbătă şi a fost făcută în coordonare de Ucraina, Rusia şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

Întâi au fost evacuaţi civilii din subteranul imensei oţelării Azovstal, care îi aparține lui Rinat Ahmetov.

Reclamă 4 / 0/3

Astăzi, pentru prima dată de la începutul războiului, acest culoar umanitar a început să funcţioneze. Pentru prima dată, există două zile de încetare a focului pe acest teritoriu” al complexului siderurgic, a declarat duminică seară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit news.ro.

Mai mult de 100 de civili au fost deja evacuaţi, mai întâi femei şi copii”, a precizat preşedintele, adăugând că primii evacuaţi vor sosi la Zaporojie, oraş situat la vest de Mariupol, luni dimineaţă.

Zelenski a adăugat şi că „speră ca aceste condiţii să permită continuarea evacuărilor din Mariupol”.

Vicepremierul ucrainean, Iryna Verechchuk, a reamintit însă că „sute de civili rămân blocaţi în Azovstal”, alături de soldaţii ucraineni care încă rezistă sub bombele ruseşti. „Situaţia a devenit semnul unui adevărat dezastru umanitar, pentru că oamenii rămân fără apă, alimente şi medicamente”, a avertizat ea.

Răzvan Raţ a ajutat sute de refugiaţi din Ucraina

Fostul fotbalist al României stă non-stop pe telefon şi a ajutat sute de refugiaţi. Pe mulţi a mers să-i ia de la graniţă. Răzvan Raţ a petrecut 10 ani la Donetk şi e căsătorit cu o ucraineancă – Iulia. „Sunt jumătate ucrainean„, a spus Răzvan Raţ.

Mulţi ucraineni i-au sunat pe el sau pe soţia lui să ceară ajutor.

Vorbeşte la telefon şi ţine legătura cu foarte mulţi oameni de acolo, cu cei care au ajuns aici. Am avut foarte mulţi prieteni care mi-au pus la dispoziţie diferite proprietăţi. Chiar aseară a venit soţia unui prieten cu 2 copii, o fată şi un băiat, i-am cazat la hotel. Două bagaje şi două plase. Soţul a rămas că nu a putu trece graniţa„, a mai spus Răzvan Raţ.

Reclamă

Fostul fotbalist al naţionalei e uimit de spiritul de luptă al ucrainenilor şi speră ca acest coşmar să se termine cât mai repede.

Să-ţi zic sincer, la momentul ăsta, perspectivele nu sunt cele mai bune. Cred că şi pe mine oarecum m-au surprins cu atitudinea pe care o arată. Ştiu, ştiu destul de mulţi (n.r. – are prieteni care au pus mâna pe armă)”, a mai spus Raţ.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și