Închide meniul

David Popovici a împlinit 19 ani şi şi-a donat ziua de naştere! Suma de bani strânsă pentru cinci fraţi aflaţi în dificultate

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 septembrie 2023, 17:41

David Popovici a împlinit 19 ani şi şi-a donat ziua de naştere! Suma de bani strânsă pentru cinci fraţi aflaţi în dificultate

David Popovici a împlinit 19 ani şi şi-a donat ziua de naştere

David Popovici, cu tricolorul pe umeri / Profimedia

David Popovici a împlinit 19 ani şi şi-a donat ziua de naştere în încercarea de a ajuta cinci fraţi aflaţi în dificultate şi care aveau nevoie urgentă de bani. „Regele Nataţiei” le-a sărit în ajutor şi a reuşit, în mai puţin de două săptămâni, să strângă o sumă uriaşă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Multiplul campion mondial şi european s-a dedicat unei clauze umanitare. Şi-a donat ziua de naştere pentru 5 fraţi muzicieni, care aveau nevoie de o casă pentru a nu ajunge în stradă.

David Popovici a împlinit 19 ani şi şi-a donat ziua de naştere

De ziua mea, aleg să cred că excelența nu piere în fața lipsurilor și că noi, împreună, suntem șansă pentru 5 frați„, a transmis David Popovici. Acesta a avut câştig de cauză şi a reuşit să strângă suma pe care o stabilise.

Popovici îşi dorea să adune donaţii în valoare de 225.000 de lei. A convins 2311 oameni să ofere bani şi a strâns 257.000 de lei! Gestul reuşit de David este unul remarcabil!

Reclamă

Cei cinci tineri muzicieni au peste 100 de medalii: Andrei cântă la vioară şi a absolvit Conservatorul; Matei şi Bogdan studiază pianul, trec în anul II la Conservator; Teodor şi David, în clasa a XII-a la canto clasic, respectiv chitară, se pregătesc amândoi pentru aceeaşi facultate.

David Popovici anunţase, la începutul lunii, care este planul pe care îl are şi cât de multă nevoie de ajutor au cei cinci fraţi.

Se apropie ziua mea, împlinesc 19 ani. Și nu pot să nu mă gândesc la câte am realizat, la câte am învățat din munca și din parcursul meu de până acum, dar mai ales că mereu, mereu, lângă mine au fost doi părinți care au putut să îmi ofere tot ceea ce am avut nevoie pentru a face performanță. Pentru că, fără susținere, un copil nu poate excela, oricât și-ar dori de mult.

Reclamă 4 / 0/3

Andrei, Matei, Bogdan, Teodor și David sunt 5 frați crescuți doar de mamă. Un părinte, 5 copii, toți pasionați de muzică clasică. Andrei cântă la vioară și a absolvit deja Conservatorul, Matei și Bogdan la pian, trec anul II, Teodor canto clasic și David, la chitară, amândoi în clasa a XIIa, se pregătesc tot pentru Conservator. Peste 100 de diplome, cinci tineri muzicieni, fiecare cu nevoile lui pentru a excela în ceea ce îi place și e talentat – și doar 2 mâini.

„De ziua mea, eu aleg să cred în Noi și în puterea noastră, ca popor, să facem și să ne facem Bine”

Ei toți, 5 băieți, mama, un pian, o vioară și o chitară – și un apartament care nu este al lor, în sectorul 6. Chiar dacă e puțin spațiu, se descurcă, mi-au povestit. Dar greul cel mai apăsător vine din frică, pentru că riscă în fiecare zi să fie evacuați.

Și pentru toată reziliența, pasiunea pentru muzică și puterea acestor băieți, de care nu mulți dintre noi am fost capabili, de mici copii – eu aleg să cred că îi putem ajuta, împreună.

Avem nevoie să strângem 225.000 de lei pentru ca apartamentul să devină punctul lor de stabilitate, pentru totdeauna. Pentru ca ei să se poată concentra pe ce știu să facă atât de bine, fără să se mai simtă vulnerabili și în pericol.

La final, prin tragere la sorți, mă voi întâlni pentru mulțumiri personale, cu unul dintre voi, cei care alegeți să îmi spuneți ”La mulți ani” printr-o donație, aici. Pentru că, de ziua mea, eu aleg să cred în Noi și în puterea noastră, ca popor, să facem și să ne facem Bine„, a fost anunţul postat de David Popovici, înainte de ziua lui de naştere.

Anul trecut, echipamentul de campion al lui David Popovici a adunat, în mai puţin de o lună, pe platforma Galantom, donaţii în valoare de peste 40.000 de euro. Cu suma strânsă, Hope and Homes for Children a putut muta acasă un fost campion – pe Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, care suferă de o boală grea şi nu avea unde locui împreună cu cei trei copii.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Vezi toate știrile
Citește și