Închide meniul

David Popovici, decizie radicală: „Mi-am cumpărat un telefon de 100 de lei”. În ce îşi investeşte banii campionul de 18 ani

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 septembrie 2023, 10:23

David Popovici, decizie radicală: „Mi-am cumpărat un telefon de 100 de lei. În ce îşi investeşte banii campionul de 18 ani

David Popovici a luat o decizie radicală

David Popovici, în timpul unui interviu / Profimediaimages

David Popovici a luat o decizie radicală după ce s-a întors fără medalie de la Campionatelor Mondiale de nataţie de la Fukuoka (Japonia). Fenomenul de 18 ani al nataţiei din România îşi doreşte să stea cât mai puţin timp pe reţelele sociale şi şi-a cumpărat un telefon de 100 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu peste 300.000 de urmăritori pe contul de Instagram, Popovici anunţă că are nevoie de o perioadă de „detoxifiere”. Îşi doreşte să se detaşeze şi să se concentreze pe antrenamentele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor.

David Popovici a luat o decizie radicală: „Mi-am cumpărat un telefon de 100 de lei”

Dublu medaliat cu aur la Mondialele de nataţie de la Budapesta de anul trecut, David Popovici nu a reuşit să îşi apere titlurile la CM 2023 de la Fukuoka, încheind pe locul 4 finala de la 200 m liber şi pe 6 finala de la 100 m liber. Compeţia a fost transmisă exclusiv în AntenaPLAY.

Încerc să stau cât mai puțin. Am perioade în care mă satur atât de tare de Instagram și de Facebook, perioade în care le șterg. Mi-am cumpărat recent și un telefon Nokia de 100 de lei, unul cu butoane. Când simt nevoia de o detoxifiere, las telefonul obișnuit și îl folosesc doar pe acela. Poate doar să mă joc Snake pe telefon în metrou, în rest merge doar sunat„, a declarat David Popovici în timpul podcastului Starea Nației.

„Regele Nataţiei” a povestit şi în ce îşi investeşte banii câştigaţi în carieră. Evită să îi cheltuie pe lucruri materiale.

Reclamă

Acei bănuţi pe care îi faci din slujba ta, sau de unde ai tu o sursă de venit, să-i investeşti în tine. Nu ai nimic mai bun de făcut cu banii tăi. Şi acum mă refer la cineva care nu are responsabilităţi precum o familie, sau rude de care să aibă grijă. Când câştigi nişte bani nu ai nimic decât să îi investeşti în tine, părerea mea.

Sigur, trebuie să supravieţuieşti, să plăteşti chiria, dar când îţi rămân nişte bani şi ai putea să îţi satisfaci anumite plăceri de scurtă durată, precum o achiziţie nouă, telefon nou, ceva material… cred că ar trebui să te gândeşti de două ori şi să te gândeşti poate ai putea să investeşti în tine. Cumpărând alimente poate scumpe, dar care sunt bio. Ducându-te poate la o sală care să aibă mai multe echipamente decât cea la care te duci acum. Poţi să faci performanţă şi te poţi descurca în orice mediu, dar dacă tot te poţi ajuta, de ce să nu o faci?„, a mai spus Popovici.

David Popovici îşi donează ziua de naştere pentru a ajuta 5 fraţi să nu ajungă în stradă

David Popovici alege în acest an să îşi doneze ziua de naştere, din 15 septembrie, pentru ca 5 fraţi muzicieni, toţi performanţi, să aibă parte de un cămin stabil, unde visele să devină realitate.

Reclamă 4 / 0/3

Se apropie ziua mea, împlinesc 19 ani. Şi nu pot să nu mă gândesc la câte am realizat, la câte am învăţat din munca şi din parcursul meu de până acum, dar mai ales că mereu, mereu, lângă mine au fost doi părinţi care au putut să îmi ofere tot ceea ce am avut nevoie pentru a face performanţă. Pentru că, fără susţinere, un copil nu poate excela, oricât şi-ar dori de mult”, a afirmat David Popovici, conform news.ro.

Pentru ca cei 5 fraţi să îşi poată urma pasiunea fără nesiguranţa zilei de mâine, este necesară strângerea sumei de 45.000 de euro. Iniţiativa fundaţiei al cărei Ambasador este David Popovici îşi propune să le ofere liniştea unui cămin al lor şi şansa de a avea propriul drum către lumea muzicii.

Cinci tineri muzicieni, peste 100 de medalii: Andrei cântă la vioară şi a absolvit Conservatorul; Matei şi Bogdan studiază pianul, trec în anul II la Conservator; Teodor şi David, în clasa a XII-a la canto clasic, respectiv chitară, se pregătesc amândoi pentru aceeaşi facultate.

Pentru toată rezilienţa, pasiunea pentru muzică şi puterea acestor băieţi, de care nu mulţi dintre noi am fost capabili, de mici copii – eu aleg să cred că îi putem ajuta, împreună. Avem nevoie să strângem 45.000 de euro pentru ca o casă a lor să devină punctul lor de stabilitate, pentru totdeauna” mai spune David.

Anul trecut, echipamentul de campion al lui David Popovici a adunat, în mai puţin de o lună, pe platforma Galantom, donaţii în valoare de peste 40.000 de euro. Cu suma strânsă, Hope and Homes for Children a putut muta acasă un fost campion – pe Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, care suferă de o boală grea şi nu avea unde locui împreună cu cei trei copii.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” Vezi toate știrile
Citește și