Închide meniul

David Popovici, gest uriaş pentru o fetiţă de un an, care luptă cu o boală cruntă

Reclamă

Publicat: 5 iulie 2022, 11:03

David Popovici, gest uriaş pentru o fetiţă de un an, care luptă cu o boală cruntă

David Popovici, gest uriaş

David Popovici, la festivitatea de premiere de la Campionatele Mondiale din Budapesta / Profimedia

David Popovici, gest uriaş pentru o fetiţă de un an, care luptă cu o boală cruntă. Tânărul de 17 ani nu e campion doar în bazinul de înot, ci şi în afară lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a făcut un gest uriaş şi s-a implicat într-o campanie de strângere de fonduri pentru Raisa, o fetiţă de numai un anişor, care luptă cu o boală cruntă. Pentru a ajuta la strângerea sumei de 80.000 de euro, necesară pentru o operaţie, David Popovici a semnat un drapel al României.

Acesta a fost scor la licitaţie de jandarmul Bogdan Cornoiu, cel care se ocupă de această campanie de strângere de fonduri, scrie igj.ro.

David Popovici, gest uriaş pentru o fetiţă de un an, care luptă cu o boală cruntă

Raisa a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloidă, cancer în sânge şi măduvă osoasă, cu metastaze la ficat şi rinichi. Micuţa Raisa are nevoie urgentă de transplant de măduvă, care costă suma de 80.000 de euro. În acest context, drapelul semnat de David Popovici a fost scos la licitaţie.

Împreună pentru Raisa!!!

Reclamă

Raisa, este un puișor de om, de numai un anișor, din județul Gorj, care se luptă cu o boala cruntă, fiind depistată în urma cu ceva timp cu leucemie acută mieloida, cancer în sânge și măduvă osoasă cu metastaze la ficat și rinichi, o formă de cancer agresivă care a progresat groaznic de repede. Are nevoie urgentă de transplant de măduvă care costă 80.000 euro, sumă mult prea mare pentru posibilitățile financiare ale părinților. La această sumă, se adaugă costurile pentru chimioterapie, sume care nu se cunosc încă. In prezent Raisa se află la o clinică in Turcia, locul unde i s-au dat șanse la viață.

Părinții sunt oameni simpli și orice ban contează pentru ei. Noi putem sa ajutăm, fie prin participarea la licitații fie prin donații individuale„, a scris Bogdan Cornoiu pe Facebook.

Acesta a avut şi un mesaj de mulţumire pentru David Popovici.

Reclamă 4 / 0/3

În acest sens,, dublul campion mondial la nataţie şi simbolul sportului românesc, David Popovici, un om deosebit cu un caracter extraordinar, vine în ajutorul Raisei şi oferă un drapel naţional semnat de el după câştigarea celor două medalii de campion mondial„, a mai scris acesta.

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Ce şi-ar fi dorit să facă în locul înotului

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Românul care a scris istorie în nataţie a anunţat că, în copilărie, şi-ar fi dorit să devină călugăr shaolin. O altă variantă pentru dublul campion mondial a fost şi cea de magician, pentru care a luat şi meditaţii.

Până la urmă, David a ales varianta cea mai bună, înotul, şi, la doar 17 ani, este dublu campion mondial, la 100 de metri liber şi la 200 de metri liber.

„Ca orice copil am avut faze în care voiam să fiu… ceva: călugăr shaolin pe la 7-8 ani, magician (am făcut și meditații pentru a deveni magician), pe urmă am mers la teatru în trupa Brainstorming, unde am cunoscut niște oameni foarte tari, dar nu știu dacă aș fi devenit actor.

Nu știu ce aș fi ales eu, dar cred că m-ar fi ales altceva pe mine dacă nu mă alegea apa”, a spus Popovici, citat de euronews.ro.

Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

„Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur. La aeroport, Popovici a fost aşteptat cu flori şi covorul roşu de Camelia Potec, Eduard Novak şi Mihai Covaliu. Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana Vezi toate știrile
Citește și