Închide meniul

De ce va merge, de fapt, Dănuţ Lupu la închisoare! A apărut motivarea instanţei

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 4 octombrie 2023, 17:38

De ce va merge, de fapt, Dănuţ Lupu la închisoare! A apărut motivarea instanţei

De ce va merge, de fapt, Dănuţ Lupu la închisoare! Motivarea instanţei

Dănuţ Lupu, în timpul unui eveniment pe stadion/ Hepta

S-a aflat de ce va merge, de fapt, Dănuţ Lupu la închisoare. În motivarea instanţei se precizează faptul că fostul internaţional a fost condamnat la închisoare, deoarece era recidivist, şi nu era pentru prima dată când conducea fără permis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu a fost condamnat la 7 luni şi 10 zile închisoare, după ce a fost prins de două ori conducând fără permis, judecătorii fiind obligaţi să-i aplice o pedeapsă cu executare.

De ce va merge, de fapt, Dănuţ Lupu la închisoare

Imediat după condamnare, au apărut comentarii, inclusiv din partea unor oameni importanţi din fotbal, precum Dumitru Dragomir, care reclamau duritatea pedepsei primite de Dănuţ Lupu, în condiţiile în care au existat cazuri de şoferi care au produs accidente soldate cu victime şi au scăpat de închisoare.

Decizia anunţată luni de Curtea de Apel Bucureşti are legătură cu faptul că Dănuţ Lupu era recidivist, iar judecătorii au fost nevoiţi să-i aplice o pedeapsă cu executare, notează agerpres.ro.

Dănuţ Lupu a fost prins conducând fără permis, pentru prima dată, în 2017, atunci când era însoţit de un prieten. Este trimis în judecată, iar în timpul procesului susţine că maşina aparţinea prietenului său, iar el a preluat conducerea autovehiculului, deoarece amicului i se făcuse rău.

Reclamă

Judecătorii dau dovadă de clemenţă şi îi aplică o pedeapsă blândă, având în vedere că îşi recunoscuse vinovăţia, iar infracţiunea era una minoră. Astfel, Judecătoria Focşani îl condamnă la 8 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, scăzută de Curtea de Apel Galaţi la 6 luni, tot cu amânare.

Dănuţ Lupu este aşteptat la Penitenciarul Rahova

Ulterior, a doua abatere a avut loc în 2020, atunci când Dănuţ Lupu este oprit de un echipaj de la Rutieră în judeţul Ilfov. Poliţiştii constată că are permisul de conducere suspendat, îi întocmesc dosar penal, iar fostul fotbalist este trimis pentru a doua oară în judecată.

Procesul începe la Judecătoria Cornetu, unde îşi recunoaşte faptele, dar invocă din nou probleme medicale, respectiv că se grăbea să ajungă la spital.

Reclamă 4 / 0/3

Judecătorul de la Cornetu consideră că faptele săvârşite de fostul fotbalist nu sunt grave, notând că: „În privinţa urmărilor, instanţa constată că acestea s-au rezumat la pericolul abstract pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice şi nici nu există indicii din care să rezulte că inculpatul ar fi condus agresiv sau periculos”, „se reţine că acesta a avut o atitudine sinceră, de recunoaştere a faptei, colaborând cu organele judiciare”.

Magistratul îl condamnă pe Dănuţ Lupu la o pedeapsă minimă de 4 luni închisoare, însă constată că fostul fotbalist are cazier judiciar şi, în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din septembrie 2017, este nevoit să aplice pedepse cu executare atât pentru primul dosar, cât şi pentru al doilea, având în vedere că Dănuţ Lupu a încălcat legea în timpul termenului de supraveghere.

Cele două pedepse sunt contopite şi la cea mai grea de 6 luni se adaugă un spor de o treime din condamnarea de 4 luni, rezultând în final 7 luni şi 10 zile, cu executare.

La scurt timp după a doua condamnare, Dănuţ Lupu este dat în urmărire generală. El a promis, însă, într-o intervenţie telefonică că se întoarce în ţară la sfârşitul săptămânii.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie Vezi toate știrile
Citește și