Închide meniul

Despăgubiri uriaşe primite de familia lui Michael Schumacher, după ce a apărut un interviu fals cu legenda din Formula 1

Viviana Moraru Publicat: 23 mai 2024, 13:40

Reclamă
Despăgubiri uriaşe primite de familia lui Michael Schumacher, după ce a apărut un interviu fals cu legenda din Formula 1

Despăgubiri uriaşe primite de familia lui Michael Schumacher, după ce a apărut un interviu fals cu legenda din Formula 1

Michael Schumacher, în timpul unui eveniment / Profimedia Images

Familia lui Michael Schumacher a primt despăgubiri uriaşe, de 200.000 de euro, din partea editorilor unei reviste care a publicat un „interviu” generat de inteligenţa artificială cu fostul pilot de Formula 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Publicaţia germană Die Aktuelle a publicat o fotografie a lui Schumacher pe coperta ediţiei sale din aprilie 2023.

Despăgubiri uriaşe primite de familia lui Michael Schumacher

Pe coperta revistei figura o fotografie a fostului pilot, cu titlul „Michael Schumacher: primul interviu!”. Un subtitlu spunea: „Pare înşelător de real”.

În paginile interioare a devenit evident că tabloidul scria despre un interviu fals generat de un site web de inteligenţă artificială.

Schumacher, în vârstă de 55 de ani, nu a mai fost văzut în public de când a suferit răni grave la cap într-un accident de schi în decembrie 2013.

Reclamă
Reclamă 4

Un purtător de cuvânt al familiei a confirmat pentru agenţia de presă Reuters sentinţa împotriva grupului media Funke, editorul revistei.

Editorul revistei Die Aktuelle a fost concediat la două zile după publicarea articolului, iar Funke media a cerut scuze familiei, notează news.ro.

De la accidentul din 2013, familia lui Schumacher a făcut mari eforturi pentru a proteja intimitatea fostului pilot. Drept urmare, nu se ştie care este starea lui Michael Schumacher. Se crede că el este la locuinţa din Elveţia a familiei.

Reclamă

Suma uriaşă pe care s-au vândut 8 ceasuri ale lui Michael Schumacher

Suma uriaşă pe care s-au vândut 8 ceasuri ale lui Michael Schumacher, care au fost scoase la o licitaţie ce s-a desfăşurat la Geneva. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru îngrijirea septuplului campion mondial de Formula 1.

Opt ceasuri care i-au aparţinut legendei Formulei 1 Michael Schumacher – inclusiv două piese unice care au legătură cu titlurile sale de campion mondial – au fost vândute marţi la casa Christie’s din Geneva pentru puţin sub 4 milioane de franci elveţieni (4,1 milioane de euro), relatează AFP, citată de news.ro.

Pilotul german a fost un colecţionar pasionat, cu un gust impecabil, până la gravul său accident de schi din decembrie 2013. De atunci, el nu a mai fost văzut în public.

Două dintre ceasurile scoase la licitaţie sunt piese unice create pentru pilotul de Formula 1 şi dăruite de şeful echipei Ferrari, Jean Todt, ca dar de Crăciun, a precizat Christie’s în prezentarea pieselor.

Piesa de rezistenţă, un Vagabondage 1 de F.P Journe, are un cadran unic în relief cu emblema Ferrari şi 7 V care simbolizează cele şapte titluri de campion mondial de F1 ale lui Michael Schumacher, precum şi casca sa. A fost estimat la o valoare cuprinsă între 1 şi 2 milioane de franci elveţieni. A fost vândut cu 1.497.000 de franci elveţieni (1.646.700 de dolari americani sau 1.532.928 de euro), a precizat Christie’s într-un comunicat la finalul vânzării, care a avut loc într-un hotel de lux din Geneva.

Ce crezi că va face România în primul meci de la EURO 2024, cu Ucraina?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
22:21

Cel mai rapid gol din istoria EURO! Albania a dat lovitura în duelul cu Italia, după doar 23 de secunde

22:21

„E foarte dificil să fii favorit!” Selecționerul Ucrainei e cu picioarele pe pământ înainte de meciul cu România!

21:55

Simona Halep, discurs uriaş în prezenţa lui Andre Agassi şi Steffi Graff: „O să fac tot ce pot să ne bucurăm din nou de victorii”

21:45

LIVE TEXTItalia – Albania 2-1. Campioana en-titre a întors scorul, după ce a fost condusă din secunda 23! Gol superb marcat de Barella

21:41

„Unde e adevărul?” Mihai Stoichiță a răbufnit înainte de România – Ucraina! Comparație între tricolori și naționala Scoției

21:28

Panică pentru Spania, înaintea duelului „de foc” cu Italia! Doi titulari s-au accidentat în victoria categorică cu Croaţia

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 3 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 4 VIDEO & FOTOLarisa Iordache s-a cununat civil cu Cristian Chiriţa: „Mi-am păstrat şi numele, soţul meu a vrut să fie totul legal”! 5 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 6 FotoImagini de senzaţie cu Dan Petrescu! A dansat şi a cântat la nunta fiicei lui: „Sunt un tată tinerel!”
Citește și