Închide meniul

Despăgubiri uriaşe primite de familia lui Michael Schumacher, după ce a apărut un interviu fals cu legenda din Formula 1

Viviana Moraru Publicat: 23 mai 2024, 13:40

Reclamă
Despăgubiri uriaşe primite de familia lui Michael Schumacher, după ce a apărut un interviu fals cu legenda din Formula 1

Despăgubiri uriaşe primite de familia lui Michael Schumacher, după ce a apărut un interviu fals cu legenda din Formula 1

Michael Schumacher, în timpul unui eveniment / Profimedia Images

Familia lui Michael Schumacher a primt despăgubiri uriaşe, de 200.000 de euro, din partea editorilor unei reviste care a publicat un „interviu” generat de inteligenţa artificială cu fostul pilot de Formula 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Publicaţia germană Die Aktuelle a publicat o fotografie a lui Schumacher pe coperta ediţiei sale din aprilie 2023.

Despăgubiri uriaşe primite de familia lui Michael Schumacher

Pe coperta revistei figura o fotografie a fostului pilot, cu titlul „Michael Schumacher: primul interviu!”. Un subtitlu spunea: „Pare înşelător de real”.

În paginile interioare a devenit evident că tabloidul scria despre un interviu fals generat de un site web de inteligenţă artificială.

Schumacher, în vârstă de 55 de ani, nu a mai fost văzut în public de când a suferit răni grave la cap într-un accident de schi în decembrie 2013.

Reclamă
Reclamă 4

Un purtător de cuvânt al familiei a confirmat pentru agenţia de presă Reuters sentinţa împotriva grupului media Funke, editorul revistei.

Editorul revistei Die Aktuelle a fost concediat la două zile după publicarea articolului, iar Funke media a cerut scuze familiei, notează news.ro.

De la accidentul din 2013, familia lui Schumacher a făcut mari eforturi pentru a proteja intimitatea fostului pilot. Drept urmare, nu se ştie care este starea lui Michael Schumacher. Se crede că el este la locuinţa din Elveţia a familiei.

Reclamă

Suma uriaşă pe care s-au vândut 8 ceasuri ale lui Michael Schumacher

Suma uriaşă pe care s-au vândut 8 ceasuri ale lui Michael Schumacher, care au fost scoase la o licitaţie ce s-a desfăşurat la Geneva. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru îngrijirea septuplului campion mondial de Formula 1.

Opt ceasuri care i-au aparţinut legendei Formulei 1 Michael Schumacher – inclusiv două piese unice care au legătură cu titlurile sale de campion mondial – au fost vândute marţi la casa Christie’s din Geneva pentru puţin sub 4 milioane de franci elveţieni (4,1 milioane de euro), relatează AFP, citată de news.ro.

Pilotul german a fost un colecţionar pasionat, cu un gust impecabil, până la gravul său accident de schi din decembrie 2013. De atunci, el nu a mai fost văzut în public.

Două dintre ceasurile scoase la licitaţie sunt piese unice create pentru pilotul de Formula 1 şi dăruite de şeful echipei Ferrari, Jean Todt, ca dar de Crăciun, a precizat Christie’s în prezentarea pieselor.

Piesa de rezistenţă, un Vagabondage 1 de F.P Journe, are un cadran unic în relief cu emblema Ferrari şi 7 V care simbolizează cele şapte titluri de campion mondial de F1 ale lui Michael Schumacher, precum şi casca sa. A fost estimat la o valoare cuprinsă între 1 şi 2 milioane de franci elveţieni. A fost vândut cu 1.497.000 de franci elveţieni (1.646.700 de dolari americani sau 1.532.928 de euro), a precizat Christie’s într-un comunicat la finalul vânzării, care a avut loc într-un hotel de lux din Geneva.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
14:51

Croaţia – Italia şi Albania – Spania LIVE TEXT (22:00). Luptă în 3 pentru calificarea în optimi

14:48

FotoEa e bomba sexy din vestiarul Slovaciei. Soţia starului slovacilor arată răvăşitor şi poate primi titlul de Miss EURO 2024

14:06

Ucrainenii s-au uitat la Belgia – România 2-0 şi n-au fost surprinşi: „Toată lumea se gândea la acest rezultat”

13:40

Selecţionerul Scoţiei s-a prăbuşit emoţional după arbitrajul cu Ungaria: „Am şi alte cuvinte, dar nu am de gând să le folosesc”

12:46

Performanţă spectaculoasă a lui David Popovici, la Campionatele Europene! A spulberat recordul din 2024, la 200 de metri liber

12:06

„Eroul” Ungariei vrea să joace cu România în optimi la EURO 2024: „Preferăm cu ei decât cu Portugalia”

1 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 4 FotoDenis Drăguş şi Florinel Coman au izbucnit în plâns la finalul meciului uriaş cu Ucraina! Imagini istorice la Munchen 5 Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Competiţia e live în AntenaPLAY 6 Belgia – Slovacia 0-1. Ce surpriză în grupa României de la EURO 2024! Romelu Lukaku, două goluri anulate cu VAR
Citește și