Închide meniul

Dezvăluiri oribile despre războiul din Ucraina, venite din lumea sportului: ”E lipsă de respect față de oamenii afectați. Râd de asta, își bat joc de asta”

Dan Roșu Publicat: 7 martie 2022, 9:32 / Actualizat: 7 martie 2022, 15:52

Dezvăluiri oribile despre războiul din Ucraina, venite din lumea sportului: ”E lipsă de respect față de oamenii afectați. Râd de asta, își bat joc de asta”

Dezvăluiri oribile despre războiul din Ucraina

Colaj Profimedia Images

  • Eva Lys, dezvăluiri din circuitul feminin de tenis
  • Jucătoarele ar batjocori refugiații din Ucraina

Sportiva de 20 de ani a dezvăluit că anumite colege se îmbracă ostentativ în culorile Rusiei, părând că nu înțeleg dimensiunile dramei trăite de refugiații care renunță la tot ce aveau în Ucraina, pentru a scăpa cu viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Război în Ucraina | Eva Lys: Ele râd de asta, își bat joc de asta, unele se îmbracă ostentativ în treninguri în culorile steagului Rusiei

”Multe jucătoare manifestă lipsă de respect față de oamenii afectați de războiul din Ucraina. Ele râd de asta, își bat joc de asta, unele se îmbracă ostentativ în treninguri în culorile steagului Rusiei. Este cu atât mai important să răspândim pe scară largă ceea ce se întâmplă cu adevărat acolo.

Vreau să înțelegeți un lucru. Acolo se întâmplă ceva îngrozitor! De exemplu, am o poză cu o prietenă a mamei dormind în metrou cu fiica ei. Când vorbim la telefon, bombele se aud prin telefon. Oamenii sunt neputincioși în fața atacurilor, dar sunt incredibil de curajoși”, a spus jucătoarea de 20 de ani, citată de eurosport.ro.

Reclamă

Citește și: Moscova anunţă ONU că urmează să deschidă mai multe culoare umanitare. Urmează să aibă loc a treia rundă de negocieri

Război în Ucraina | Dezvăluiri uimitoare din lumea tenisului

Pe de altă parte, Lys e de acord ca pedepsele venite din partea WTA sau ATP să nu afecteze decât echipele Rusiei, nu și jucătorii. Aceștia au renunțat la însemnele Rusiei atunci când participă la competiții.

Reclamă

”În primul rând, cred că este foarte bine că asociațiile de tenis ITF, WTA și ATP au acționat rapid – și pe bună dreptate. Profesioniștii din tenis nu întruchipează o țară în același mod în care o fac echipele naționale.

Așa că cred că este corect să interzicem echipele rusești pentru a transmite un mesaj clar. Dar cred că e bine ca în tenis să fie eliminate doar steagurile sau referirea la Rusia, iar jucătorii să aibă voie să îşi facă meseria”, a încheiat Lys.

Război în Ucraina | Mesaj scandalos al marelui Evgeni Plushenko

Pe de altă parte, Evgeni Plushenko, unul dintre cei mai mari patinatori din istorie, a avut un mesaj scandalos în legătură cu războiul din Ucraina. Cvadruplul medaliat la Jocurile Olimpice a citat din propaganda rusească a lui Vladimir Putin, prin care acesta explică invazia din Ucraina, numită ”denazificare”.

Reclamă 4 / 0/3

”Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în măreața Rusie, în regiunea Khabarovsk. Am trăit mult timp în Volvograd, am făcut parte din clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și muncesc la Moscova. Am adus acasă 4 medalii olimpice, la 4 ediții diferite.

Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Nu trebuie să vă fie rușine, fiți mândri că faceți parte din această nație. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!”, a spus Plushenko, pe Instagram.

Toate detaliile despre războiul din Ucraina sunt pe observatornews.ro

Război în Ucraina | Volodimir Zelenski: Nu vom uita şi nu vom ierta. Va veni Ziua Judecăţii

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un nou mesaj, în care a subliniat că Dumnezeu nu va uita suferinţele prin care trece poporul său şi va veni şi Ziua Judecăţii. El consideră că sancţiunile impuse de occidentali Rusiei nu sunt suficiente.

„Astăzi este o duminică binecuvântată. Dar nu vom ierta sute şi sute de victime. Mii şi mii de suferinţe. Şi Dumnezeu nu va ierta. Nu azi. Nu mâine. Niciodată. Şi în locul celor iertaţi, va fi Ziua Judecăţii”, a afirmat Zelenski, într-un mesaj pe Facebook.

„Îi vom pedepsi pe toţi cei care au comis atrocităţi în acest război. Vom găsi fiecare nenorocit care a bombardat oraşele noastre, oamenii noştri, care au tras cu rachete, care au dat ordine. Vei avea un loc liniştit pe acest pământ doar când vei fi în mormânt. Rusia a anunţat că mâine va bombarda întreprinderile noastre din industria de apărare. Cele mai multe dintre ele sunt situate în oraşele noastre, cu civili în jur.

Este o crimă, pur şi simplu o crimă. Şi nu am văzut niciun lider mondial reacţionând la asta astăzi, niciun politician occidental. Gândiţi-vă la sentimentul de neputinţă pe care îl au ocupanţii dacă îşi anunţă atrocităţile din timp! Totul pentru că nu există nicio reacţie. Niciun cuvânt. E ca şi cum toţi liderii occidentali erau plecaţi astăzi. Sper că măcar veţi observa asta mâine şi veţi reacţiona.

O familie de patru persoane a fost ucisă astăzi la Irpen. Un bărbat, o femeie şi doi copii. În drum, când încercau să plece. O întreagă familie. Câte astfel de familii au murit în Ucraina. Îndrăzneala agresorului este un semnal clar pentru Occident că sancţiunile impuse nu sunt suficiente. Nu se poate ascunde această realitate. Nu se pot ascunde noile crime din Ucraina”, a declarat preşedintele ucrainean.

Reclamă
Citește și:

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024