Închide meniul

Dezvăluiri teribile din infernul de la Mariupol. Prin ce a trecut un antrenor ucrainean în cele 21 de zile petrecute sub bombardamentele ruşilor

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 martie 2022, 17:58

Dezvăluiri teribile din infernul de la Mariupol. Prin ce a trecut un antrenor ucrainean în cele 21 de zile petrecute sub bombardamentele ruşilor

Prin ce a trecut Gennadiy Orbu în Mariupol, cel mai bombardat oraş de ruşi

Profimediaimages

  • Gennadiy Orbu a stat 21 de zile în subsolul unui bloc
  • Antrenorul lui FC Mariupol, dezvăluiri din infernul din Ucraina

Mariupol este cel mai bombardat oraş din Ucraina. Chiar şi apartamentul lui Gennadiy Orbu a ajuns o ruină. Sute de oameni au stat pe întuneric, alături de antrenor, fără hrana şi fără apă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prin ce a trecut Gennadiy Orbu în Mariupol

Abia ieri am reuşit să scap din Mariupol şi să ajung într-un loc sigur. Mulţumesc lui Dumnezeu că sunt în viaţă atât eu, cât şi familia mea. Am fost acolo în 21 de zile. Apartamentul meu este ruinat acum.

Am stat în subsolul unei clădiri cu locuinţe. Am fost aproximativ 200 de oameni acolo. Nu puteam comunica cu cei din exterior, nu aveam electricitate, apă şi gaz. Cel mai important lucru era să îmi hrănesc copiii şi soţia. Ne-am ajutat unii pe alţii. (Reporter: De unde vă luaţi mâncarea?) Am trăit în general cu cereale şi cartofi, nu aveam carne„, a declarat Gennadiy Orbu potrivit sport.ua.

Reclamă

Antrenorul puştilor de la Mariupol a dezvăluit cât de dificil i-a fost şi să facă rost de apă potabilă. Gennadiy a recunoscut că a avut noroc în momentul în care a părăsit oraşul.

Am stat cinci ore la coadă, sub lansatoare de grenade, pentru a aduna două sticle cu apă potabilă. Am văzut cadavrele unor civili uciși, care zăceau pe stradă. Am încercat să nu ieșim din subsol decât atunci când aveam nevoie ceva. Nu am văzut niciun soldat rus, am fost bombardați din aer.

Reclamă

Totul s-a întâmplat spontan (n.r. plecarea din Mariupol). Nu era comunicare, nu știam unde și când se deschideau coridoarele verzi. Prietenii ne-au ajutat cu mașinile, iar dimineața, pe riscul nostru, am decis să mergem singuri.

A fost un un convoi de vreo sută de mașini civile, ne-am alăturat lor și am plecat. Tot ce am luat cu mine a fost o pereche de treninguri, pantofi de alergat și documente„, a mai spus Orbu.

Gennadiy Orbu a fost mijlocaş şi are 17 selecţii în naţionala Ucrainei. A evoluat pentru Șahtior Donețk, Rotor Volvograd, Vorskla Naftogaz și Sokol. A fost şi antrenor secund la Şahtior Doneţk, echipă la care a scris istorie Mircea Lucescu.

Reclamă 4 / 0/3

Mircea Lucescu a dat de pământ cu Vladimir Putin

Mircea Lucescu a trecut prin momente grele după ce Vladimir Putin a declanşat războiul în Ucraina. Antrenorul lui Dinamo Kiev a petrecut o noapte printre bombardamente şi s-a întors cu greu în ţară.

Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o poveste de crimă. Putin este un criminal! Acest război este barbar. Vedem copii și femei murind. Spitale și clădiri civile sunt bombardate. Este de neimaginat ce se întâmplă.

Întreaga lume trebuie să sprijine acum Ucraina! Repet: Putin este un criminal, iar ceea ce se întâmplă în Ucraina depășește chiar și cele mai proaste imaginații. Am plecat în România, dar încă încerc să ajut în diverse moduri, inclusiv pe fotbaliștii mei cu care sunt în contact.

Nu, în mod absolut nu mă așteptam la asta. Adică, s-ar fi putut presupune că se va întâmpla ceva, dar mai degrabă în regiunile Donețk și Lugansk… Nu mi-aș fi imaginat niciodată că Kievul și alte orașe ucrainene vor fi bombardate, iar unele chiar distruse.

De aceea spun că totul este barbar. Îmi amintesc de anii de muncă de la Șahtior. Aveam multe naționalități acolo, desigur, inclusiv ruși și ucraineni. Nu am avut nicio problemă. Am lucrat împreună la club și acești jucători au fost prieteni chiar și în afara terenului. Și acum asistăm la lucruri atât de nebunești. E greu de acceptat”, a declarat Mircea Lucescu, citat de sportowefakty.wp.pl.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:10 LIVE VIDEOFamalicao – Sporting Lisabona se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Leii” pot face un pas uriaş către titlu în Liga Portugal 21:57 VIDEOSouthampton – Preston se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Sfinţii” încă speră la promovarea directă în Premier League 21:55 LIVE TEXTBarcelona – PSG şi Borussia Dortmund – Atletico Madrid se joacă ACUM! Meciuri decisive pentru semifinalele Champions League 21:28 Ce salariu îi pregăteşte Dan Şucu lui Marius Şumudică, la Rapid! „Şumi”, în pole-position să-i ia locul lui Cristiano Bergodi 21:20 VIDEOMomente uluitoare înainte de Barcelona – PSG! Fanii catalani au atacat, din greşeală, autocarul echipei lui Xavi 20:59 Ladislau Boloni, verdict dur despre transferul lui Florinel Coman! Cum a descris plecarea în Qatar a jucătorului de la FCSB 20:59 Bernadette Szocs – Prithika Pavade LIVE VIDEO (marţi, 17:00, AntenaPLAY). „Finala” Grupei 11 de la Cupa Mondială Macao 2024 20:27 FotoIlie Năstase, apariţie de gală alături de soţie! Ioana a strălucit pe covorul roşu la lansarea filmului despre viaţa lui „Nasty” 20:22 Bernadette Szocs, performanţă unică în carieră! „Bernie” îşi continuă drumul spre obiectivul uriaş 20:17 Tatăl Cristinei Neagu a murit! Clipe dificile pentru cea mai bună handbalistă a României Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ilie Dumitrescu i-a propus doi antrenori lui Dan Șucu, după Rapid - Sepsi 0-1
Liga 1 • 8:22
Ilie Dumitrescu i-a propus doi antrenori lui Dan Șucu, pentru a scoate Rapidul din criză. Ar fi o lovitură de proporții!
Mircea Lucescu revine în fotbal ca antrenor! Clubul uriaş cu care s-a înţeles "Il Luce"
Fotbal extern • 14 apr., 22:40
Mircea Lucescu revine în fotbal ca antrenor! Clubul uriaş cu care s-a înţeles „Il Luce”
Mircea Lucescu, cale liberă spre Beşiktaş! "Vulturii" şi-au demis antrenorul pus în ianuarie
Fotbal extern • 14 apr., 11:22
Mircea Lucescu, cale liberă spre Beşiktaş! „Vulturii” şi-au demis antrenorul pus în ianuarie. Fernando Santos e OUT
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup
WTA • 14 apr., 10:07
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!”
Mircea Lucescu l-a sunat pe Cristi Chivu
Liga 1 • 13 apr., 9:06
„Gata, e timpul!” Mircea Lucescu l-a sunat pe Cristi Chivu, care a fost asaltat cu oferte din România. Ce sfat prețios i-a dat