Închide meniul
EXCLUSIV

Dorinel Munteanu a trăit pe pielea lui cutremurul de 7,8 din Turcia: „L-am simţit 45 de secunde!”. Peste 500 de oameni şi-au pierdut viaţa!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 februarie 2023, 10:38

Dorinel Munteanu a trăit pe pielea lui cutremurul de 7,8 din Turcia: „L-am simţit 45 de secunde!. Peste 500 de oameni şi-au pierdut viaţa!

Dorinel Munteanu nu s-a putut abţine după ce a văzut meciul României şi a izbucnit în râs

Dorinel Munteanu, în timpul unui meci/ Mediafax Photo / George Filip via Hepta

Dorinel Munteanu a trăit pe pielea lui cutremurul din Turcia, care a avut magnitudinea de 7,8 şi al cărui bilanţ este unul dezastruos: peste 500 de morţi. Oţelul este în cantonament în Antalya. Jucătorii au trăit momente dificile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antrenorul gălăţenilor a dezvăluit că cutremurul s-a simţit puternic în hotelul în care a fost cazată echipa. Din fericire, niciun jucător sau oficial al Oţelului nu a avut de suferit.

Dorinel Munteanu a trăit pe pielea lui cutremurul din Turcia

Sigur, am simţit cutremurul foarte bine. A durat în jur de vreo 40-45 de secunde. Lumea n-a intrat în panică în hotel. Toată lumea a fost în camere, nu am simţit nicio panică. S-a simţit foarte bine. Au început să tremure toate lustrele, toate paharele de pe masă.

Sper să nu se mai repete. Chiar am simţit şi replica după vreo 10 minute. Dar mult mai slabă şi mult mai scurtă decât a fost cutremurul. Din fericire toată lumea e bine şi ne continuăm activitatea în continuare.

Azi avem un joc amical, penultimul. Sper să trecem cu bine şi să ne întoarcem acasă sănătoşi şi într-o formă bună„, a declarat Dorinel Munteanu în exclusivitate pentru AntenaSport.

Reclamă

Conducătorii clubului au emis un comunicat prin care au venit cu lămuriri despre ceea ce se întâmplă cu echipa.

SC Oțelul Galați anunță faptul că delegația clubului nostru din cantonamentul din Antalya este în siguranță, în urma cutremurului de mare magnitudine produs în această dimineață în Turcia. Undele seismului au fost resimțite și în zona în care se află lotul oțelar, însă pregătirea echipei nu va avea de suferit și va continua confom programului stabilit, cu meciul amical de astăzi, în compania formației FK Olympic Tashkent, din prima ligă din Uzbekistan, partida ce va avea loc cu începere de la ora locală 16:00 (15:00 ROU)„, au transmis oficialii echipei pe contul de Facebook.

Reclamă 4 / 0/3

Bilanţul victimelor cutremurului din Turcia

Peste 500 de oameni au murit în Turcia şi Siria luni, într-un cutremur de magnitudinea 7,8 care a avut loc în sudul Turciei, relatează CNN. Cel puţin 284 de persoane au murit, iar alte 2.300 au fost rănite în Turcia, anunţă vicepreşedintele turc Fuat Oktay, citat de news.ro.

În Siria, cel puţin 237 de persoane au murit, iar alte 639 au fost rănite, potrivit agenţiei oficiale siriene de presă Sana, care citează un oficial de la Ministerul sirian al Sănătăţii.

Bilanţul total al morţilor în Turcia şi Siria a crescut la 521. Un bilanţ anterior anunţa peste 300 de morţi în ambele ţări. Acesta este unul dintre cele mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani în Turcia, iar replici au avut loc în regiune, surpând case şi scoţând oameni în stradă.

Peste 1.700 de clădiri au fost avariate în zece oraşe turceşti, precizează Fuat Oktay. Cel puţin 18 replici de magnitudinea peste 4 au fost înregistrate după cutremurul din Turcia, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

USGS precizează că a înregistrat şapte replici de magnitudinea peste 5. Cea mai puternică replică a fost înregistrată la doar 11 minute după cutremur şi a avut magnitidinea de 6,7, precizează USGS. Experţi avertizează că replici puternice urmează să continue să aibă loc în orele şi zilele următoare.

Replici au fost resimţite Siria, Liban şi Cipru, relatează Euronews. Seismul de magnitidinea 7,8 a avut loc luni, la ora locală 4.17 (3.17, ora României), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri, al cărui epicentru a fost localizat în districtul Pazarcık, în apropiere de Gaziantep, în provincia Kahramanmaras (sud-est).

Numărul victimelor în regiuni din Siria aflate sub controlul rebelilor – în care trăiesc patru milioane de deplasaţi – este necunoscut. În zonele aflate sub controlul regimului sirian al lui Bashar al-Assad, majoritatea victimelor au fost înregistrate la Alep, al doilea cel mai important sirian, situat în nordul ţării, dar şi la Hama (centru) şi Latakia şi Tartus, pe caosta Mării Mediterane.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:01 „Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! Vezi toate știrile
Citește și