Închide meniul
Foto

Dragoş Săvulescu a răbufnit după ce a aflat că nu poate fi extrădat din Mykonos. „Este un abuz al autorităţilor din România. Am trecut prin iad!”

Reclamă

Publicat: 11 septembrie 2021, 9:37

Dragoş Săvulescu a răbufnit după ce a aflat că nu poate fi extrădat din Mykonos. „Este un abuz al autorităţilor din România. Am trecut prin iad!”

Dragoş Săvulescu a răbufnit după ce a aflat că nu poate fi extrădat din Mykonos

Instagram Angela Martini

Omul de afaceri a fost reţinut, în urmă cu o lună, de poliţiştii greci pe „insula milionarilor”. Nu a stat mult în arest şi a fost pus sub control judiciar, fără a avea dreptul să părăsească Mykonos. După o lungă aşteptare, a aflat că este liber să se întoarcă în Italia, acolo unde s-a mutat din momentul în care a aflat că poate ajunge după gratii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dragoş Săvulescu nu poate fi extrădat din Mykonos

Fostul conducător al lui Dinamo a răbufnit de îndată ce a aflat decizia judecătorilor din Grecia. A atacat în termeni duri autorităţile române.

Curtea de Apel a Mării Egee din Syros i-a dat dreptate domnului Săvulescu, stabilind că România nu are puterea de a forța extrădarea sa din Grecia și a ordonat retragerea imediată a mandatului de arestare din România.

Domnul Săvulescu a fost arestat în insula Mykonos pe 9 august datorită menținerii de către Curtea de Apel București a unui mandat vechi de arestare din februarie 2019 ca urmare a condamnării sale în dosarul retrocedărilor din Constanța ce datează încă din 2005, dosar ce conține acuzații pe care domnul Săvulescu le neagă cu tărie.

Chiar dacă în ultimele săptămâni am trecut prin iad, arestarea mea din Mykonos a dovedit încă o dată că autoritățile române au ignorat abuziv legislația italiană și europeană prin menținerea unui mandat de arestare în situația în care din punct de vedere legal nu aveau autoritatea de a face acest lucru.

Reclamă

Dragoş Săvulescu: „Este o infracţiune pe care nu am comis-o”

Am ajuns legal în Grecia călătorind cu avionul iar sotia mea a postat constant pe Instagram locația în care ne-am aflat în diverse țări europene în ultimele luni.

Autoritățile române au dezinformat în mod deliberat autoritățile elene, chiar dacă au fost informate oficial de către autoritatile italiene că situația mea a fost clarificată legal în Italia.

Acesta este un revoltător abuz de drept internațional făcut de către autoritățile din România – care în mod clar trăiesc încă pe vremea lui Ceaușescu – și parte a unei campanii de persecuție pentru o infracțiune pe care nu am comis-o. Cea mai afectată persoană este soția mea„, se anunţă într-un comunicat oferit de Săvulescu, potrivit digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Omul de afaceri a stat, în această perioadă, în una dintre cele mai scumpe vile din Agios Lazaros. A plătit o chirie lunară de 87.500 de euro. Potrivit presei din Grecia, Săvulescu şi-a reînnoit contractul până la sfârşitul lunii septembrie, cu dreptul de a-l mai prelungi până la finalizarea procedurilor judiciare.

Săvulescu şi soţia lui, Angela Martini, au avut la dispoziţie o casă spectaculoasă cu vedere panoramică spre Marea Egee. S-au distrat în opt camere dotate cu jacuzii şi au inclusiv două piscine.

Averea lui Dragoș Săvulescu este estimată la 10 milioane de euro. Fostul acționar al lui Dinamo are mari probleme cu legea după ce a fost judecat în același dosar cu Cristi Borcea.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” Vezi toate știrile
Citește și