Închide meniul
Foto

Dragoş Săvulescu cere despăgubiri după ce a fost arestat în Grecia! Va da România în judecată: „Se va lupta pentru a-şi spăla imaginea”

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 septembrie 2021, 11:55

Reclamă
Dragoş Săvulescu cere despăgubiri după ce a fost arestat în Grecia! Va da România în judecată: „Se va lupta pentru a-şi spăla imaginea”

Dragoş Săvulescu, într-o petrecere continuă alături de Angela Martini

Instagram Angela Martini

Fostul acţionar al lui Dinamo are de ispăşit o condamnare de cinci ani şi şase luni cu executare în dosarul retrocedărilor plajelor din Mamaia. Acum este hotărât să dea România în judecată la CEDO şi să primească despăgubiri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dragoş Săvulescu va cere despăgubiri la CEDO

Avocatul lui Dragoş Săvulescu a anunţat că se pregăteşte de proces. Fostul conducător al lui Dinamo vrea să revină în ţară, dar o va face doar în momentul în care nu va mai avea probleme cu legea în România.

Din motive pe care nu le înțelegem, România a refuzat până acum să recunoască sentința impusă domnului Savulescu de către instanța italiană în temeiul dreptului european (Decizia 2002/584 și 2008/909). Întrucât domnul Savulescu a finalizat procesul judiciar în Italia, nu este nevoie ca el să se întoarcă în România.

Cea mai mare întrebare este de ce autoritățile române nu au anulat mandatul de arestare învechit și nu au închis acest caz. După cum a arătat clar decizia din Grecia, autoritățile române au indus în eroare autoritățile elene atunci când au spus că dosarul este încă deschis. Conform legislației europene, cazul ar trebui închis.

Matthew Oresman: „Dragoş Săvulescu se va lupta pentru a-şi spăla imaginea”

Domnul Săvulescu ar dori să viziteze România cât mai curând posibil, mai ales să-și vadă părinții. Cu toate acestea, până când România nu se comportă corespunzător în conformitate cu legile în vigoare, el nu poate veni în România.

Reclamă
Reclamă 4

În schimb, el se va lupta pentru a-și spăla imaginea și va lupta împotriva erorii judiciare din cazul său, dar și a altor erori ale Justiției din România, inclusiv prin revizuirea acțiunilor guvernului român și a acestei erori judiciare în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

El va solicita despăgubiri statului român din pricina prejudiciului suferit. Decizia instanței din Grecia (de a nu îl extrăda pe Săvulescu în România – n.r.) se adaugă probelor deja disponibile împotriva României în acest efort”, a declarat avocatul Matthew Oresman pentru G4media.ro.

Omul de afaceri a stat alături de soţia lui, Angela Martini, în una dintre cele mai scumpe vile din Mykonos. A plătit o chirie lunară de 87.500 de euro. A răbufnit de îndată ce a aflat că poate părăsi Grecia şi să se întoarcă în Italia.

Reclamă

Dragoş Săvulescu: „Este un revoltător abuz făcut de autorităţile din România”

Chiar dacă în ultimele săptămâni am trecut prin iad, arestarea mea din Mykonos a dovedit încă o dată că autoritățile române au ignorat abuziv legislația italiană și europeană prin menținerea unui mandat de arestare în situația în care din punct de vedere legal nu aveau autoritatea de a face acest lucru.

Autoritățile române au dezinformat în mod deliberat autoritățile elene, chiar dacă au fost informate oficial de către autoritatile italiene că situația mea a fost clarificată legal în Italia.

Acesta este un revoltător abuz de drept internațional făcut de către autoritățile din România – care în mod clar trăiesc încă pe vremea lui Ceaușescu – și parte a unei campanii de persecuție pentru o infracțiune pe care nu am comis-o. Cea mai afectată persoană este soția mea„, se anunţă într-un comunicat oferit de Săvulescu.

Recomandări

Câte medalii va cuceri David Popovici la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:45

LIVE VIDEOCursa din Marele Premiu al Ungariei e ACUM pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Lando Norris, în pole-position

15:29

„E grav” Marius Şumudică îl atenţionează pe Neil Lennon, după gestul făcut către fanii Rapidului: „Nimeni nu te iartă”

15:08

EXCLUSIVBernadette Szocs este pregătită pentru Jocurile Olimpice 2024! Ce speră să îi poarte noroc la Paris: „Am făcut ceva special”

14:10

Mesajul de mare campion al lui David Popovici, înainte de plecarea Team România spre Jocurile Olimpice 2024

14:00

VIDEOHarry King a câştigat cursa de Porsche Supercup din Ungaria, LIVE în AntenaPLAY

13:53

Gigi Becali, aproape de transferul unui super-jucător de la CFR Cluj! „Chiar el ne-a spus”

1 VIDEOLando Norris, pole-position în Marele Premiu al Ungariei! Cursa e duminică, de la ora 15:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY 2 VIDEOKimi Antonelli a câştigat cursa de Formula 2 din Marele Premiu al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY! Cursă nebună la Hungaroring 3 VIDEONikola Tsolov a câştigat cursa de Formula 3 din Marele Premiu al Ungariei! Final de cursă sub Safety Car la Hungaroring 4 FotoNeymar a devenit tată pentru a treia oară! Helena s-a născut la începutul acestei luni 5 Gigi Becali, reacţie virulentă după Unirea Slobozia – FCSB 2-2: „Au mintea întunecată!” 6 Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază
Citește și