Închide meniul
Foto

Drama lui Andriy Sirenko, fostul campion al Ucrainei căruia i-a fost amputat un picior. Cum a reuşit să supravieţuiască după o luptă teribilă cu ruşii: „Nu mai era nicio casă întreagă”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 martie 2022, 15:16

Drama lui Andriy Sirenko, fostul campion al Ucrainei căruia i-a fost amputat un picior. Cum a reuşit să supravieţuiască după o luptă teribilă cu ruşii: „Nu mai era nicio casă întreagă”

Andriy Sirenko, dezvăluiri de pe front. Fostului sportiv i-a fost amputat un picior

Sport.ua

Andriy Sirenko a trecut prin clipe teribile după ce Vladimir Putin a declanşat războiul în Ucraina. Fostul mare campion în luptele greco-romane s-a înrolat în armată, dar a fost la un pas de moarte în momentul în care a ajuns sub bombardamentele ruşilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 53 de ani, Sirenko a povestit ce s-a întâmplat în momentul în care a încercat să apere un sat din apropierea capitalei. L-a salvat un curs de prim ajutor.

Andriy Sirenko, dezvăluiri de pe front. Fostului sportiv i-a fost amputat un picior

Vă voi spune cum a început războiul pentru mine. Fiul meu cel mic, Iaroslav, m-a sunat pe 24 februarie şi mi-a spus: ‘Tată, suntem bombardaţi!’. Mi-a şi arătat exploziile. De îndată ce am văzut, am umplut maşina şi am condus spre Harkov. Eu locuiam în Kiev, am mers să îl iau pe fiul meu şi m-a întors cu el la Kiev. Când am ajuns acasă, ne-am dus imediat să apărăm districtul Shevchenko.

Nu am vrut să ne ascundem, mi-am crescut fiul în aşa fel încât să nu fugă. Mama era şocată. Totul a început cu blocaje pe timp de noapte, până au lovit turnul TV din Kiev. Câteva ore mai târziu, am blocat întreaga stradă şi i-am înlocuit pe răniţii de acolo. După am fost transferaţi într-un alt loc şi am păzit centrala din Syrets. Am ascultat trei sau patru prelegeri medicale pe zi. Acestea mi-au şi salvat viaţa. Am supravieţuit datorită unei fetiţe care m-a învăţat cum se acordă primul ajutor.

În noaptea dintre 12 şi 13 martie am fost trimişi lângă Kiev, în satul Moşchun. Eram aproximativ 70 de persoane trimise pe poziţii de luptă. Când am ajuns cu maşina acolo, deja nu mai era nicio casă întreagă. Am coborât din maşini şi au început să tragă. Niciodată nu am mai simţit o asemenea intensitate a focului şi am fost lovit. Mi-am pus un garou, dar nu mi-am mai simţit picioarele până la genunchi. Am pus atunci şi al doilea garou„, a povestit Andriy Sirenko pentru sport.ua.

Reclamă

Sirenko ia în calcul să se întoarcă la luptă: „Vreau să îi ajut pe camarazii mei”

Cel care, după ce s-a retras din activitate, a devenit antrenor de lupte libere, a fost ajutat de un camarad de pe front. A ajuns cu mari emoţii la spital şi a fost dus direct pe masa de operaţie.

Zilele trecute vorbeam cu Serezha, băiatul care m-a tras de acolo. I s-a smuls degetul, îi era greu să mă tragă pentru că mă agăţasem de el. Observând un mic şanţ lângă drum, m-a lăsat acolo şi s-a repezit să caute o maşină. Mi-a spus că de îndată ce a plecat, a căzut o mină chiar în acel loc. ‘Credeam că te-a terminat’, mi-a spus.

S-a întors totuşi cu o maşină care nici măcar nu avea cauciucuri. În drumul spre Kiev am leşinat. Nu-mi amintesc nimic, dar m-au operat de mai multe ori. Starea mea s-a stabilizat şi am fost transferat la un alt spital, unde am suferit alte două intervenţii chirugicale şi mi-a fost amputat piciorul. Soţia a fost de acord (n.r cu amputarea piciorului), dar era nevoie şi de acordul meu. ‘Dacă viața mea depinde de asta, atunci sunt de acord’, am spus. M-au hrănit printr-un tub timp de două săptămâni. Acum vreau să plec cât mai curând din spital”, a mai declarat Andriy Sirenko.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul mare campion anunţă că nu se sperie de noul episod din viaţa lui şi este gata să îmbrace din nou uniforma de militar. „Vreau să mă întorc să îi ajut pe camarazii mei. Am văzut şi îi admir pe cei care se luptă chiar şi fără un picior. Sunt convins că vom câştiga. Nu curând, dar vom câştiga„, a precizat Sirenko.

Vitali Klitschko a anunțat bilanțul victimelor din Kiev

Vitali Klitschko a anunțat care sunt urmările dezastrului de la Kiev, după ce armata lui Vladimir Putin a invadat Ucraina. Patru copii au fost omorâți, susține primarul din Kiev, care are un mesaj clar pentru atacatori: ”Așa ceva nu vom uita și nu vom ierta!”.

Kiev se află sub atacurile cu rachete. Până în ziua de azi, 29 martie, aproape 90 de clădiri de birouri și 10 locuințe au fost făcute praf. Rachetele rusești au bombardat și 12 școli și șase grădinițe.

81 de civili, între care patru copii, au murit, de la începutul invaziei rusești în Kiev. 337 de oameni, între care 18 copii, au fost răniți. Așa ceva nu vom uita și nu vom ierta!”, a spus primarul orașului Kiev, citat de wiadomosci.wp.pl.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” Vezi toate știrile
Citește și