Închide meniul

Drama prin care a trecut Ulyana Pcholkina în Bucha. Imobilizată în scaun cu rotile, fosta karatistă a scăpat din infern: „A fost îngrozitor”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 aprilie 2022, 19:30

Drama prin care a trecut Ulyana Pcholkina în Bucha. Imobilizată în scaun cu rotile, fosta karatistă a scăpat din infern: „A fost îngrozitor

Prin ce a trecut Ulyana Pcholkina în cele două săptămâni de război petrecute în Bucha

Colaj Instagram

Ulyana Pcholkina (38 de ani) a trecut printr-o dramă după ce Vladimir Putin a declanşat războiul în Ucraina. Fosta karatistă, care este imobilizată într-un scaun cu rotile de la vârsta de 21 de ani, a petrecut două săptămâni în Bucha, sub bombardamentele ruşilor. Alături de ea a fost şi soţul ei, Vitaliy, cel care se deplasează tot într-un scaun cu rotile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prima campioană mondială la Para-Karate a fost printre cei care au scăpat, cu greu, din infernul de la Bucha. Ulyana a recunoscut că nu a părăsit oraşul încă din prima zi, pentru că nu a luat în calcul scenariul în care se va ajunge la o astfel de dramă. Pe 27 februarie, când un convoi de vehicuele a asaltat Bucha, era deja prea târziu. Nu au putut să se refugieze la subsolul clădirii.

Subsolul nu era un adăpost pentru bombe. Când eşti în scaun cu rotile, nu este o opţiune. Apartamentul nostru era complet echipat pentru nevoile noastre, acolo aveam totul la dispoziție. Cu cât mai confortabil, șansele noastre de supraviețuire erau mai mari„, a precizat fosta sportivă pentru nv.ua.

Prin ce a trecut Ulyana Pcholkina în cele două săptămâni de război petrecute în Bucha

Au urmat zile teribile. Au rămas fără apă, gaz şi curent, iar temperatura din apartament a scăzut la 10-12 grade Celsius. La toate acestea se adăugau bombardamentele fără întrerupere. Ulyana şi Vitaliy a fost ajutată de vecini cu mâncare şi apă.

În caz contrar noi doi, în scaun cu rotile, pur şi simplu nu am fi supravieţuit. Pe 9 martie a venit cineva de la Consiliul Local care ne-a informat despre evacuare. Aşa am reuşit să părăsim oraşul„, a dezvăluit Ulyana Pcholkina pentru sursa citată anterior.

Reclamă

Evacuarea nu a fost deloc una facilă. Au fost maşini cu civili în care ruşii au tras cu mitraliere. La un punct de control, Ulyana a trecut prin şocul vieţii.

Am fost îngrozitor. Militarii ruşi s-au apropiat de mine şi mi-au spus: ‘Ieşi afară’. Le-am arătat scaunul cu rotile şi faptul că maşina este acţionată manual. Au insistat să ies, dar au verificat apoi portbagajul şi au cerut să le dăm telefoanele. Cel care era în maşină cu mine mi-a ascuns telefonul între scaune. El şi-a predat telefonul şi au scotocit îndelung în el„, a mai spus Ulyana.

Soţii Pcholkina au ajuns în cele din urmă în siguranţă la Lvov. Au început apoi să strângă fonduri pentru persoanele aflate în scaun cu rotile.

Reclamă 4 / 0/3

Trebuie să recunoaștem că capacitățile noastre sunt mult mai modeste în comparație cu numărul de solicitări. Căutăm în permanență surse suplimentare pentru a face rost de fonduri. Există posibilitatea de a cumpăra și de a le distribui, dar lipsesc resursele financiare.

Înțelegem situația dificilă, dar le cerem tuturor să susțină activitățile sediului nostru de coordonare pentru a ajunge la mai multe persoane. Facem apel și la cei care au contacte în străinătate, în diaspora, şi care pot oferi sprijin suplimentar„, a postat Ulyana Pcholkina pe contul ei de Instagram.

Fosta karatistă a postat şi imagini cutremurătoare cu dezastrul din Ucraina. Două scaune cu rotile au fost văzute printre maşinile care au fost bombardate de ruşi.

Durerea s-a multiplicat. Tot corpul doare, sufletul a murit de mult„, a scris Ulyana pe reţelele sociale.

Reclamă
Recomandări
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)
  • Ulyana Pcholkina este imobilizată în scaun cu rotile

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” Vezi toate știrile
Citește și