Închide meniul

Drumul spre Dakar: ambițiile lui Cristi Movilă, unul dintre cei mai talentați piloți de rally raid din România

Antena Sport Publicat: 19 mai 2023, 12:33 / Actualizat: 28 mai 2023, 14:52

Reclamă
Drumul spre Dakar: ambițiile lui Cristi Movilă, unul dintre cei mai talentați piloți de rally raid din România

Drumul spre Dakar: ambițiile lui Cristi Movilă, unul dintre cei mai talentați piloți de rally raid din România

Cristi Movilă, unul dintre cei mai talentați piloți de rally raid din România / Facebook Cristi Movilă

Drumul spre Dakar: ambițiile lui Cristi Movilă. Cristi schimbă la fiecare final de săptămână costumul de om de afaceri cu cel de pilot de rally raid. Este un tânăr care s-a impus ca lider în industria ecommerce din România și conduce afacerile din Europa ale unei multinaționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De anul trecut a început să concureze în Campionatul Național de Rally Raid. A fost campion la clasa Open, iar acum a debutat cu dreptul la categoria Profi, reușind să se impună în prima cursă a sezonului, la Bazna (Sibiu). Marele său vis este să ajungă la Raliul Dakar, cea mai cunoscută și dură competiție off-road din lume.

Drumul spre Dakar: ambițiile lui Cristi Movilă. Cristi, start în forță în noul sezon de rally raid din România

Pasiunea pentru sporturile extreme și nevoia de adrenalină l-au împins pe Cristi Movilă să intre în lumea sporturilor cu motor. A ales rally raid, competiție off-road de anduranță care combină cursele pe șosele publice, drumuri forestiere, terenuri accidentate și deșerturi. Cea mai celebră astfel de competiție este Raliul Dakar.

În România, Campionatul Național de Rally Raid are de la an la an tot mai mulți participanți. Cristi a câștigat anul trecut clasa Open, cu trei victorii de etapă și trei abandonuri. Practic, de câte ori a terminat o cursă a reușit s-o și câștige. În noul sezon, a făcut trecerea la profesioniști. În etapa inaugurală, de la Bazna (Sibiu), Cristi Movilă și copilotul său, Dragoș Chiriță, au terminat primii.

„Trecerea la clasa Profi a fost destul de dificilă. Prima etapă a început direct cu peripeții, mai ales de ordin tehnic, dar am reușit în cele din urmă să câștig. Am făcut mai multe modificări la mașină pentru a îndeplini condițiile FIA. Erau necesare și pentru că schimbarea clasei a mărit viteza maximă de la 100 km/h la 170 km/h.

Reclamă

În etapa de la Bazna, am avut niște probleme tehnice cu pompa de benzină pe care le-am rezolvat foarte, foarte greu. Mecanicii au lucrat chiar și în noaptea dinaintea cursei, iar dimineața, când m-am trezit, nu știam încă dacă pot lua startul. Am avut probleme și la suspensii și motor, așa că am fost nevoit să merg cu atenție.Mă bucur că m-am acomodat cu mașina și cu viteza crescută și că am dus la capăt cursa. A treia probă specială a fost cea pe care am scos cel mai bun timp și care mi-a adus victoria”, spune Cristi Movilă.

Drumul spre Dakar trece pe la Campionatul Est European de Rally Raid

Cristi Movilă și-a stabilit exact pașii și obiectivele pentru următorii trei ani. În 2026, vrea să participe la Raliul Dakar. Drumul este anevoios, dar tânărul pilot este obișnuit să dea curs provocărilor.

„Sezonul a început promițător. Ne-am propus să mergem la toate cele șase etape din România și să ieșim la două sau trei etape internaționale. Ne vom duce în Grecia și Turcia, în Campionatul Est European. Sunt etape care te pregătesc pentru raliuri de mare distanță, similare Dakarului. Au câteva mii de kilometri, așa că vom vedea la ce nivel suntem.

Reclamă 4 / 0/3

Anul acesta mi-am propus să câștig campionatul sau să mă clasez cât mai bine și să ies la câteva etape internaționale. Anul viitor, voi merge la și mai multe etape din afară și cel mai probabil voi schimba mașina cu una pe care o s-o conduc și la Dakar. Am nevoie să merg cu ea minimum un an înainte de a mă înscrie la Raliul Dakar. Trebuie să prindem cât mai multă experiență ca echipaj, experiență cu mașina și în competiții internaționale de distanță lungă. Sunt trei aspecte foarte importante”, explică Cristi Movilă.

În România, Campionatul Național de Rally Raid va continua cu etapa de la Carei, care se va desfășura între 9-11 iunie.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:03 LIVE TEXTCFR Cluj – Rapid 2-1. Otele și Bîrligea, spectacol la debutul lui Dan Petrescu. Krasniqi a dat lovitura pentru Giuleșteni 21:44 Singurul mesaj afișat de fanii de la Rapid, la meciul cu CFR Cluj! Ce le-au transmis jucătorilor 21:34 Marius Șumudică și-a pierdut răbdarea! Cât timp mai are la dispoziție Dan Șucu să-l aducă la Rapid: „Până atunci mai aștept!” 21:16 Dan Petrescu, primă uriașă la CFR Cluj după doar 3 meciuri! Modul prin care „Bursucul” își poate umple conturile 20:48 Paul Pogba devine actor după ce a fost suspendat pentru 4 ani din fotbal! Anunțul făcut în presa din Franța 20:42 Radu Drăgușin, sfătuit de fani să plece de urgență de la Tottenham, după eșecul cu Liverpool: „Trebuie să scape imediat!” 20:12 Foto„Să-ți spun o poveste!” Florinel Coman și soția lui, ședință foto superbă de Paște! Imaginile care i-au cucerit pe fani 20:09 FotoPaula Badosa și Stefanos Tsitsipas s-au despărțit! Anunțul care a șocat întreaga lume a tenisului 20:00 VIDEOAbbi Pulling a dominat F1 Academy de la Miami! Victorii în ambele curse, live în AntenaPLAY 19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români Vezi toate știrile
Citește și