Close

Ediție Specială ObservatorNews.ro, sâmbătă 16:30: Vezi LIVE funeraliile Prințului Philip. Lista invitaţilor, decisă personal de regina Elisabeta

Avatar photo

De Antena Sport
Publicat: 17 aprilie 2021, 7:59

Regatul Unit se desparte mâine de prinţul Philip. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, la înmormântarea regală nu pot participa decât 30 de persoane, iar lista invitaţilor a fost decisă personal de regina Elisabeta a doua.

Reclamă
Înmormântarea prinţului Philip

profimediaimages

În Biserică, suverana va sta singură, la distanţă de ceilalţi participanţi şi toată lumea va purta măşti. 

Reclamă

Lista de invitaţi, scrisă de Regină

Pe lângă Regina Elisabeta a doua, la funerariile regale vor fi prezenţi – cei patru copii ai cuplului şi partenerii lor, cei opt nepoţi, verii reginei şi nepoţii din partea surorii acesteia , prinţesa Margaret, şi 3 descendenţi din ramura germană a familiei prinţului Philip. Observatornews.ro transmite LIVE funeraliile Prinţului Philip sâmbătă, de la 16:30, într-o ediţie specială Observator.

Funeraliile au fost pregătite cu precizie militară şi vor respecta restricţiile impuse de pandemie, dar şi dorinţele exprese ale prinţului Philip, care nu voia să fie însoţit pe ultimul drum cu prea mult fast. "A făcut atât de multe pentru această ţară şi tot ce ne-am dorit este să arătăm că respectăm şi apreciem acest lucru".

Reclamă

Sicriul, în care se află trupul neînsufleţit al ducelui, este din stejar englezesc, dublat cu plumb, aşa cum cere tradiţia regală. Va fi acoperit cu drapelul şi blazonul ducelui de Edinburgh şi va fi transportat cu un Land Rover proiectat chiar de prinţ, în urmă cu mai mulţi ani.

Stephen Segrave, secretar al Cancelariei Centrală a Ordinelor Cancelariei: "Insigne, ordine, decoraţii, medalii sunt modul prin care o ţară spune mulţumesc şi recunoaşte realizările cuiva".

Procesiunea regală va pleca de la Poarta de Stat a Castelului Windsor în jurul orei locale 14.45. Drumul de 8 minute, până la capela St. George, unde va avea loc slujba religioasă, va fi parcurs de regină într-un Bentley. Cei patru copii ai cuplului regal vor merge pe jos, în urma sicriului tatălui lor. La fel şi 3 dintre nepoţii ducelui de Edinburgh, prinţii William şi Harry şi vărul lor, Peter Philips. Din cauza tensiunilor dintre ei, cei doi fraţi, William şi Harry, nu vor sta unul lângă altul, ci la o distanţă de 4 metri, iar între ei, la ordinul reginei, va fi vărul acestora.

Angela Levin, biograf regal: "Dacă Meghan va insista ( ca Harry, n.r.) să se grăbească acasă imediat după înmormântare, nu cred că vor avea şansa să aibă o discuţie adecvată, consistentă, în care să îşi spună ce au pe suflet, să explice fiecare de ce este supărat"

Britanicii au fost rugaţi de familia regală să respecte restricţiile şi să nu se adune pe străzi. Vor putea urmări întreaga ceremonie la televizor. Chiar şi aşa, sute de oameni continuă să vină la domeniile regale din ţară şi să depună flori şi mesaje pentru regină şi în amintirea prinţului.

Nu vor fi prezenţi la funeralii strănepoţii ducelui, iar marea absentă este Meghan Markle, soţia prinţului Harry, care este însărcinată, iar medicii i-au recomandat să nu călătorească în această perioadă.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
5
oct.
22:47
Bănel Nicoliță, dezvăluire cutremurătoare! A vrut să își pună capăt zilelor după autogolul din Real Madrid – Steaua 1-0: ”Aveam toate nebuniile!”
5
oct.
22:29
Dinamo, victorie colosală în faţa lui Porto. „Dulăii”, primul succes în această ediţie de Liga Campionilor la handbal masculin
5
oct.
22:26
Mihai Stoica, reacție uluitoare după ce a testat gazonul lui Silkeborg: „Asta e carpetă de la Jysk!”
5
oct.
22:07
Mario Camora i-a ”copiat” discursul lui Dan Petrescu înainte de Slavia Praga – CFR Cluj: ”Un meci foarte greu cu cea mai bună echipă!”
5
oct.
21:42
Ciprian Tătăruşanu, titular în Chelsea – AC Milan. Portarul român, prezent pe Stamford Bridge pentru meciul serii din Liga Campionilor
5
oct.
21:30
FotoS-a dezbrăcat în tribune și a atras toate privirile, iar acum e anchetată de poliție! Ce riscă tânăra care câștigă 5.000 de euro/lună din conținut pentru adulți
5
oct.
21:13
CFR Cluj, gata să dea un nou tun financiar: ”Claudiu Petrila va pleca, e mult peste Liga 1!”
5
oct.
21:08
Daniel Pancu ştie care sunt jucătorii care fac diferenţa la Rapid: „Rămân cei mai buni”. Ce spune despre Kevin Luckassen
5
oct.
20:52
Dan Petrescu, elogiu incredibil pentru Slavia Praga: „E singura echipă din Europa care aduce 7-8 jucători în careul advers!”
5
oct.
20:27
Nicolae Dică s-a enervat după ce a fost întrebat de „ordinul” lui Gigi Becali: ”Ce să mi se comande?!”
Pe același subiect
Grupul Intact Media Group, lider SATI în luna decembrie 2021
Extra • 3 ian., 14:53
Grupul Intact Media Group, lider SATI în luna decembrie 2021
Close