Închide meniul

Elisabeta Lipă l-a „distrus” pe ministrul Eduard Novak: „Aţi venit total nepregătit!”. Discurs manifest la sosirea în ţară a campionilor de la Mondialul de canotaj

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 septembrie 2022, 17:45

Elisabeta Lipă l-a „distrus pe ministrul Eduard Novak: „Aţi venit total nepregătit!. Discurs manifest la sosirea în ţară a campionilor de la Mondialul de canotaj

Gigi Becali mai are un aliat! Eduard Novak cere ca FCSB să fie lăsată să joace în Ghencea

Eduard Novak este ministrul Sportului / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

  • Eduard Novak, criticat public de Elisabeta Lipă
  • Reacţie vehementă a preşedintelui Federaţiei Române de Canotaj

Elisabeta Lipă l-a „distrus” pe ministrul Eduard Novak la revenirea în ţară a canotorilor români după performanţele obţinute la Campionatul Mondial de la Racice. Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj nu l-a menajat pe ministrul Sportului, care a fost prezent la salonul oficial de la Aeroportul Henri Coandă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elisabeta Lipă i-a atras atenţia lui Eduard Novak în privinţa modului în care i-a aşteptat pe sportivii care au câştigat patru medalii de aur. A făcut comparaţie cu modul în care a fost primit David Popovici, cu un cec de 200.000 de euro.

Elisabeta Lipă l-a „distrus” pe ministrul Eduard Novak

Domnule ministru, văd că ați venit total nepregătit, dar, vă credem. Astăzi, mă așteptam să veniți cu un carton pe care să scrie ceva frumos acolo, dar vă înțeleg. Noi am venit foarte repede și se tipărește mai greu. Dar, în cel mai puțin timp, sunt convinsă.

Reclamă

La întâlnirea pe care am avut-o cu prim-ministrul după performanțe, a spus că vom avea tot sprijinul Guvernului, pentru că în afară de răsplata pe care acești sportivi o merită, canotajul merită și o pistă. Avem nevoie de sprijinul ministrului, președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv român, avem nevoie de sprijinul ministrului mediului, ministrului dezvoltării, pentru că avem 99% șanse să avem această pistă olimpică pe raza orașului Pantelimon.

Și cred că este cea mai mare mândrie pentru noi să concurăm acasă la noi și românii să trăiască bucuria. Federația Română de Canotaj se poate lăuda cu un palmares bogat, pentru că această competiție încheie anul competițional. Greu. Toate competițiile sunt extrem de grele„, a declarat Elisabeta Lipă.

Reclamă

România, patru medalii de aur la Campionatul Mondial de canotaj

Sportivii români au câştigat la CM de canotaj de la Racice patru medalii de aur: Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar la dublu vâsle feminin, Ionela Cozmiuc la simplu vâsle feminin categorie uşoară, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan la dublu rame şi Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria-Ştefania Petreanu la 8+1 feminin.

Elisabeta Lipă are cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice. A fost primul sportiv din istorie care a câştigat şase medalii olimpice la canotaj, record pe care şi l-a doborât de două ori, ajungând primul sportiv din canotaj care a cucerit opt medalii olimpice.

Reclamă 4 / 0/3

Are în palmares 25 de titluri de campioană naţională şi a fost port-drapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000) şi Atena (2004). La Atena, în 2004, la 39 de ani, a devenit cea mai vârstnică sportivă care a cucerit un titlu olimpic la canotaj, în proba de opt rame cu carmaci. În anul 2000, Elisabeta Lipa a fost declarată de Federația Internaţională cea mai bună canotoare a secolului XX.

Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici cecul de 200.000 de euro

Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici, în luna iunie, cecul de 200.000 de euro promis de oficialităţile din România. „Regele Nataţiei” a câştigat, la vârsta de 17 ani, două medalii de aur la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta şi a scris istorie!

Premierul Nicolae Ciucă anunţase că sportivul legitimat la Dinamo va primi un milion de lei pentru cele două medalii de aur de la Budapesta. Acesta a susţinut că performanţa uimitoare a lui Popovici nu putea să treacă neobservată.

„Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur. La aeroport, campionul nostru a fost aşteptat cu flori şi covorul roşu de Camelia Potec, Eduard Novak şi Mihai Covaliu.

De îndată ce a început evenimentul de gală de la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”, ministrul Sportului i-a oferit lui Popovici cecul de 200.000 de euro. Popovici a zâmbit şi a venit să facă poze, alături de Novak, în faţa fotografilor.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Elisabeta Lipă, după ce Simona Halep a pierdut primul meci de la revenire
Tenis • 20 mart., 23:34
Elisabeta Lipă, după ce Simona Halep a pierdut primul meci de la revenire: „Cred că a fost conştientă că nu avea cum să câştige”
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier
Extra • 25 feb., 12:56
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier. Se afla alături de tatăl său
Elisabeta Lipă o susţine necondiţionat pe Simona Halep
WTA • 12 feb., 14:15
Elisabeta Lipă o susţine necondiţionat pe Simona Halep: „Sunt ferm convinsă că este nevinovată”