Închide meniul

Doliu în sport! Fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz, a murit la 78 de ani!

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 23 octombrie 2022, 8:37 / Actualizat: 23 octombrie 2022, 10:40

Doliu în sport! Fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz, a murit la 78 de ani!

Fondatorul companiei Red Bull, Dietrich Mateschitz, a murit la 78 de ani

Dietrich Mateschitz / Profimedia

Fondatorul austriac al companiei Red Bull, Dietrich Mateschitz, a murit la vârsta de 78 de ani, relatează presa internaţională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Miliardarul cunoscut şi pentru implicarea companiei de băuturi energizante Red Bull în Formula 1 a murit după o lungă boală.

Fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz, a murit la 78 de ani

Moartea lui a fost anunţată echipei Red Bull sâmbătă seara, chiar înainte de calificările de la Austin, Texas. „Cu mare tristeţe am aflat de dispariţia lui Dietrich”, a declarat Christian Horner, şeful echipei Red Bull.

Mateschitz a fondat compania Red Bull în 1984 şi a cumpărat echipa Jaguar F1 douăzeci de ani mai târziu pentru a o redenumi Red Bull Racing în sezonul următor.

Reclamă

În 2010, Sebastian Vettel a câştigat primul titlu de F1 pentru Red Bull. Pilotul Red Bull Max Verstappen a câştigat şi al doilea său campionat consecutiv la Marele Premiu al Japoniei, la începutul acestei luni.

Mateschitz s-a implicat și în fotbal. A cumpărat două cluburi de fotbal cunoscute acum sub numele de Red Bull Salzburg și New York Red Bulls. De asemenea, a transformat-o pe RB Leipzig într-o forță a fotbalului german.

Red Bull a câștigat ultimele două campionate în Formula 1

Verstappen a devenit campion mondial după un final incendiar în Marele Premiu al Japoniei. Olandezul avea nevoie ca colegul său de la Red Bull, Sergio Perez, să termine în fata rivalului de la Ferrari, Charles Leclerc.

Reclamă 4 / 0/3

La ultimul viraj, Leclerc a tăiat șicana într-un moment când Perez încerca să-l depășească. După finalul cursei, FIA l-a penalizat pe Leclerc cu 5 secunde, ceea ce l-a „retrogradat” pe poziția a treia, în spatele lui Perez, acordându-i titlul mondial lui Max Verstappen.

Verstappen a ajuns la interviul de după cursă fără să știe de penalizarea lui Leclerc, iar acesta a aflat în timpul interviului că este campionul mondial al sezonului 2022.

Dar nu sunt campion, nu? Sunt? Ești sigur?. E o nebunie. Privind retrospectiv la ce an am avut… a fost incredibil. Le sunt atât de recunoscător tuturor celor care au contribuit la acest succes.

Cred că primul titlu a fost emoționant, dar al doilea este chiar mai frumos, la ce sezon an avut. Nu se întâmplă des să ai astfel de sezoane„, a fost reacția lui Verstappen, care ulterior a fugit către boxa Red Bull să se bucure alături de colegii săi.

Verstappen poate stabili un record absolut pentru Red Bull

Cu 4 curse rămase în sezon, Verstappen a ajuns la 366 de puncte, 113 peste Sergio Perez, 114 peste Leclerc. Cei doi nu mai au nicio șansă să-l prindă pe olandez, care a devenit matematic campion în Formula 1, pentru a doua oară la rând.

Cursele rămase din acest sezon sunt Texas (23 octombrie), Mexic (30 octombrie), Brazilia (13 noiembrie) și Abu Dhabi (20 noiembrie).

Miza lui Verstappen în cele patru curse rămase este să stabilească recordul de victorii într-un sezon de F1, împărțit între Lewis Hamilton și Sebastian Vettel, 13. În 2022, olandezul de la Red Bull a câștigat 12 curse.

Reclamă

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! Vezi toate știrile
Citește și