Închide meniul

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, trimis în judecată! Procurorii îl acuză de finanţarea ilegală a Gloriei Buzău!

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 9 iunie 2023, 11:08

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, trimis în judecată! Procurorii îl acuză de finanţarea ilegală a Gloriei Buzău!

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, trimis în judecată!

Constantin Boşcodeală / Facebook

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată. În vârstă de 61 de ani, Boşcodeală a fost primar al Buzăului timp de 20 de ani, până în anul 2016.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Procurorii îl cercetează în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în timp ce era primar. Boşcodeală este acuzat, printre altele, că a finanţat ilegal clubul de fotbal Gloria Buzău şi clubul de handbal CS Handbal Municipal Buzău.

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, trimis în judecată!

Prejudiciul estimat de procurori este de 3.361.700 lei, adică aproximativ 680.000 de euro.

DNA susţine că cele două cluburi sportive „nu îndeplineau condițiile legale pentru obținerea finanțării”.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN, la data faptelor primar al municipiului Buzău, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave.

Reclamă

În perioada 2011 – 2013, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispoziții ale legislației primare, în sensul că ar fi încheiat cu două cluburi sportive câte un contract de asociere și mai multe acte adiționale și, ulterior, ar fi dispus către acestea efectuarea de la bugetul local a unor plăți în valoare totală de 3.361.700 lei, în condițiile în care acele structuri sportive nu îndeplineau condițiile legale pentru obținerea finanțării.

Prin demersurile arătate mai sus, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a cauzat primăriei municipiului Buzău un prejudiciu în valoare totală de 3.361.700 lei, sumă ce constituie totodată un folos material necuvenit pentru cele două cluburi sportive.

Primăria municipiului Buzău a comunicat că se constituie parte civilă în cauză.

Reclamă 4 / 0/3

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii”, a transmis DNA, într-un comunicat.

Primarul din Chiajna, trimis în judecată! E acuzat de fapte de corupţie în legătură cu finanţarea clubului Concordia Chiajna

Şi primarul din Chiajna, Mircea Minea, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupţie în legătură cu finanţarea ilegală a Clubului Concordia. Acesta ar fi provocat primăriei un prejudiciu estimat la aproape 45 de milioane de lei.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului MINEA MIRCEA, la data faptelor şi în prezent primar al comunei Chiajna, judeţul Ilfov, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de: abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave”, a transmis, DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în perioada 2007 – 2021, Minea şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu.

Astfel, primarul ar fi încheiat cu un club de fotbal Concordia – mai multe contracte de finanţare nerambursabilă şi ar fi dispus efectuarea de la bugetul local a unor plăţi în valoare totală de 37.474.795 lei, în favoarea acelei formaţiuni sportive.

”Ar fi închiriat aceluiaşi club două baze sportive respectiv bunuri din componenţa acestora (aflate în proprietatea publică a primăriei Chiajna), în schimbul unor chirii substanţial mai mici (ex. 100 lei/lună pentru baza sportivă şi 7,65 euro/oră pentru stadion) decât chiria de piaţă şi fără ca aceste demersuri să fi fost aprobate de către Consiliul local al comunei Chiajna sau să se fi realizat în urma desfăşurării unor proceduri de licitaţie publică. Această conduită ar fi avut ca urmare producerea unui prejudiciu primăriei Chiajna în cuantum de 7.525.158 lei”, a mai transmis DNA.

Procurorii precizează că în cadrul clubului de fotbal respectiv primarul a avut calităţile de membru fondator şi preşedinte al consiliului director (aceasta din urmă, până la data de 14.01.2015).

Reclamă
Recomandări
  • Fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, trimis în judecată
  • E acuzat de DNA de finanţarea ilegală a clubului Gloria Buzău

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” Vezi toate știrile
Citește și