Închide meniul

Gafa făcută de preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia în care i-a decorat pe sportivii care au cucerit medalii la Paris!

Publicat: 11 septembrie 2024, 19:52

Reclamă
Gafa făcută de preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia în care i-a decorat pe sportivii care au cucerit medalii la Paris!

Gafa făcută de preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia în care i-a decorat pe sportivii care au cucerit medalii la Paris!

Klaus Iohannis, alături de câţiva dintre sportivii decoraţi

Şeful statului a rostit greşit un cuvânt la ceremonia în care i-a decorat pe medaliaţii olimpici de la Paris. Iată gafa făcută de preşedintele Klaus Iohannis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În discursul pe care l-a ţinut la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a încurcat cuvântul „ceremonia”, rostind în schimb „comemorarea”.

Gafa făcută de preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia în care i-a decorat pe sportivii care au cucerit medalii la Paris!

Țin să le mulțumesc foștilor mari campioni care astăzi își pun toată experiența și energia în slujba sportului românesc. Ați scris istorie și ați setat pentru actualii campioni adevărate borne de atins. Vă felicit pentru perseverența cu care îi încurajați să le depășească!

COMEMORAREA (n.r.: dorea să spună ceremonia) de astăzi reprezintă fotografia de moment a multor ani de muncă din partea sportivilor, a unor generații tinere de oameni în sport, a unei istorii îndelungate cu multe bucurii, dar și cu provocări”, a rostit Klaus Iohannis în timpul discursului ţinut la Palatul Cotroceni.

La scurt timp de la discursul lui Iohannis, a apărut transcrierea pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. Cuvântul „comemorarea” a fost înlocuit în textul publicat de site-ul Administraţiei Prezidenţiale cu „ceremonia”.

Reclamă
Reclamă

Sportivii olimpici şi paralimpici români, decoraţi de Klaus Iohannis! Ce distincţii au primit David Popovici şi Mihaela Cambei

Sportivii olimpici şi paralimpici români au fost decoraţi de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Ceremonia de decorare a avut loc la Palatul Cotroceni.

După rezultatele remarcabile ale sportivilor români, atât la Jocurile Olimpice, cât şi la Jocurile Paralimpice de la Paris, Klaus Iohannis i-a răsplătit pe aceştia cu câte o distincţie specială, în funcţie de medaliile cucerite.

Ceremonia de la Palatul Cotroceni a început la ora 18:00. Fiecare sportiv a primit o distincţie specială din partea lui Klaus Iohannis. Preşedintele i-a răsplătit şi pe unii dintre oficialii sportului românesc.

Reclamă

În startul ceremoniei, Mihaela Cambei, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice, şi Alex Bologa, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, i-au înmânat lui Klaus Iohannis drapelul României.

Elisabeta Lipă, Camelia Potec , George Boroi şi Camelia Potec au primit şi ei distincţii speciale din partea preşedintelui. Cea mai înaltă distincţie i-a fost acordată şefei sportului românesc, Elisabeta Lipă. Ea a primit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer.

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a primit şi el aceeaşi distincţie din partea preşedintelui, însă în grad de Cavaler. George Boroi, secretarul general din cadrul COSR, a fost răsplătit cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler. Aceeaşi distincţie a primit-o şi Camelia Potec.

Sabrina Voinea a fost şi ea decorată de Klaus Iohannis

Distincţiile au fost diferite pentru sportivi, în funcţie de rezultatele înregistrate la Paris şi la celelalte ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioane olimpice atât la Paris, cât şi la Tokyo, au fost răsplătite cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler. Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler a fost primit de Roxana Anghel şi Ioana Vrînceanu, medaliate cu argint la Paris.

Ceilalţi sportivi care au cucerit aurul la Paris, anume David Popovici, Marian Enache, Andrei Cornea şi celelalte canotoare care au făcut parte din echipajul de 8+1, au primit Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa I.

Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a cu o baretă le-a revenit sportivilor care au plecat cu argintul de la Paris, anume Mihaela Cambei, Ionela Cozmiuc şi Gianina Van Groningen.

Ana Bărbosu a cucerit medalia de bronz la Paris şi a primit din partea lui Klaus Iohannis Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a III-a cu două barete, iar aceeaşi distincţie, dar fără barete, a fost primită şi de Sabrina Voinea.

Alex Bologa, cel care a cucerit aurul la Jocurile Paralimpice, a fost răsplătit de preşedintele României cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa I.

Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:03

„Ai cerut 300.000 de euro dacă eşti dat afară?” Răspunsul lui Adrian Mutu, după ce a primit o ofertă din Liga 1!

21:56

Transfer de senzaţie pentru Răzvan Lucescu! Un fost campion cu Liverpool, aşteptat la PAOK

21:48

„A avut oferte” Ce a păţit un titular al echipei naţionale după ce a ratat transferul: „Sunt dezamăgit de antrenor şi preşedinte”

21:26

Nadia Comăneci, la un pas de revenirea în sportul românesc! Ce funcţie ar urma să ocupe „Zeiţa de la Montreal”

20:59

Planul lui Mircea Lucescu, după revenirea la echipa naţională: „Am avut o discuție și mi-a zis”

19:59

Ce a spus Sabrina Voinea despre retragerea din gimnastică, după scandalul uriaş de la Jocurile Olimpice: „Asta aştept!”

1 Foto„Până la stele şi dincolo de ele!” Soţia lui Alexandru Mitriţă, declaraţie superbă de dragoste direct de la meciul României 2 Video„Ne puteţi spune de ce l-aţi schimbat pe Niţă cu Târnovanu?” Răspunsul tranşant al lui Mircea Lucescu: „Sunt obligat să fac asta” 3 EXCLUSIVAlex Mitriţă, mesaj tranşant după ce a marcat în România – Lituania 3-1: „S-au vorbit foarte multe despre bad-boy-ul din mine” 4 FotoCiprian Tătăruşanu şi-a anunţat retragerea! Mesaj emoţionant transmis de fostul portar al naţionalei: „Am dat totul din prima zi” 5 EXCLUSIVIanis Hagi, după ce a fost scos de pe lista UEFA, înainte de Rangers – FCSB: „Sper să câştige şi să iasă din grupă” 6 EXCLUSIVIanis Hagi, în extaz după primele meciuri cu Mircea Lucescu selecţioner: „Toţi suntem încântaţi de el!” Anunţ despre viitorul său
Citește și