Închide meniul

Garry Kasparov, despre sfârşitul războiului din Ucraina: „Nu există altă posibilitate!” Ce a spus despre Vladimir Putin

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 6 mai 2022, 8:33

Garry Kasparov, despre sfârşitul războiului din Ucraina: „Nu există altă posibilitate! Ce a spus despre Vladimir Putin

Garry Kasparov a spus cum poate fi învins Vladimir Putin

Garry Kasparov e un opozant al lui Vladimir Putin

Garry Kasparov spune că sfârşitul războiului din Ucraina va fi atunci când armata trimisă de Vladimir Putin va fi învinsă. Kasparov este unul dintre cei mai mari contestari ai lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prezent la Bucureşti la un turneu de şah, Garry Kasparov spune că Vladimit Putin a fost un dicitator de când a devenit preşedintele Rusiei. Mai mult, Kasparov spune că liderul de la Kremlin este un „om perfect raţional în realitatea lui”.

Garry Kasparov, despre sfârşitul războiului din Ucraina: „Atunci când va fi distrusă armata lui Putin”

Putin este dictator de 20 de ani, nu de acum, cum au descoperit unii. Iar în realitatea lui este un om perfect rațional. Dictatorii spun why not, nu why. De ce nu?, nu de ce? Când va înceta războiul din Ucraina? Când va fi distrusă armata lui Putin. Nu este nicio altă posibilitate”, a spus Garry Kasparov pentru gsp.ro.

Întrebat dacă se teme pentru viaţa sa după ce l-a criticat dur pe Vladimir Putin, Kasparov a răspuns fără să stea pe gânduri.

„Ar ajuta să mă tem? Viaţa mea a luat-o pe un drum cu mult timp în urmă. Eu sunt un critic şi un opozant al lui Putin aproape de la venirea lui la putere. Primul meu articol pe care l-am scris despre pericolul pe care îl reprezintă Putin datează din ianuarie 2001. În 2005 m-am retras din activitatea de jucător profesionist de şah pentru a contesta dictatura lui Putin care se contura la momentul respectiv.

Reclamă

Aşa că mi-am ales calea acum mult timp. Azi, da, pericolul există, dar avem o şansă ca regimul lui Putin să se încheie curând. Sper ca în viitor să am şansa să îmi ajut ţara să revină în rândul familiei ţărilor civilizate.

Câţi cetăţeni ai Rusiei îl susţin pe Putin? Vestea rea este că eu nu ştiu. Vestea bună este că nici Putin nu ştie. Nimeni nu are această informaţie. Un sondaj se face apelând un număr de persoane… În Rusia dacă suni şi întrebi despre război şi despre Putin pariez că 9 din 10 persoane închid telefonul. Oamenii nu vor să se implice pentru că pot ajunge la închisoare. Numai să spui cuvântul ‘război’ în Rusia şi poţi ajunge în închisoare astăzi.”, a mai spus Garry Kasparov, citat de digisport.ro.

Garry Kasparov, mesaj pentru sportivii ruși. „Oricine își arată suportul pentru războiul lui Putin trebuie interzis!”

Marele maestru și fost campion mondial la șah Garry Kasparov i-a îndemnat pe sportivii ruși să se declare public împotriva războiului început de Rusia în Ucraina. Acesta a cerut pedepse dure pentru oricine susține sistemul lui Vladimir Putin.

Reclamă 4 / 0/3

„Erau în cealalta parte a democratiei, a libertății. Întotdeauna au încercat să exploateze imaginea marilor atleti pentru agenda lor politica. Cred că acum vedem unitate, pentru că se întâmplă lucruri tragice. 

Mai la est, de fapt nu departe de aici. Oamenii sunt uniti. Răspunsul universal la agresiunea Rușiei împotriva Rusiei este o demonstratie că sportul, de asemenea, joacă rolul de a aduce oamenii împreună. Întotdeauna am vrut ca sahul să fie un simbol al progresului, al unitatii. Vom merge înainte impreuna chiar si in aceste vremuri complicate.

Am fost intrebat despre participarea sportivilor rusi în toate sporturile, nu doar în sah. Cât despre alți sportivi ruși, cred că este o singură condiție care le poate deschide ușile (să participe din nou la competițiile internaționale) – dacă semnează scrisori deschise în care să condamne războiul. Oricine își arată suportul pentru războiul lui Putin trebuie interzis. E un pret pe care trebuie sa îl plătească”, a spus Garry Kasparov, prezent la București, în cadrul turneului Grand Chess Tour 2022.

UEFA a exclus cluburile din Rusia din Champions League, Europa League şi Conference League

UEFA a anunţat luni că niciun club rus nu va participa în cupele europene în sezonul viitor. Rusia este, de asemenea, exclusă de la următorul EURO feminin (6-31 iulie) şi va fi înlocuită de Portugalia. După ce Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei, FIFA şi UEFA au anunţat suspendarea cluburilor şi a echipelor naţionale ale Rusiei din competiţiile internaţionale.

„Niciun club rus nu va participa la sezonul 2022-2023 al competiţiilor UEFA de cluburi începând din iulie, şi anume Liga Campionilor, Liga Europa sau Conference League”, a scris UEFA într-un comunicat de presă, potrivit uefa.com.

În acest weekend, Zenit a câştigat cel de-al 9-lea titlu în Rusia şi al 4-lea consecutiv. Oficialii clubului din Sankt Petersburg, al cărui fan este chiar Vladimir Putin, sperau să primească acceptul de a evolua în UEFA Champions League. Decizia luată de forul continental nu îi pică deloc bine liderului de la Kremlin.

Reclamă
Recomandări
  • Garry Kasparov, despre sfârşitul războiului din Ucraina
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și