Închide meniul

Gică Popescu trage un semnal de alarmă după ce UEFA a acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane: „Autoritățile române trebuie să intervină urgent!”

Sebastian Cristian Publicat: 21 martie 2023, 23:04

Reclamă
Gică Popescu trage un semnal de alarmă după ce UEFA a acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane: Autoritățile române trebuie să intervină urgent!”

Reacţia lui Gică Popescu, după ce Ianis Hagi nu a fost convocat la naţională

Gică Popescu, în timpul unui interviu/ Hepta

Gică Popescu trage un semnal de alarmă după ce UEFA a acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane. Căpitanul Generației de Aur consideră că autoritățile din România trebuie să se implice urgent în această situație.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul internațional este de părere decizia Federației Maghiare de Fotbal are legătură cu politica, aspect care nu ar trebui confundat cu sportul.

Gică Popescu trage un semnal de alarmă după ce UEFA a acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane: „Autoritățile române trebuie să intervină urgent!”

„E o decizie care are legătură mult mai mult cu partea politică decât cu cea sportivă. Noi nu putem reacționa pentru că sportul nu are nicio treabă cu această decizie luată de UEFA.

Autoritățile române trebuie să intervină urgent și eu sunt convins că o vor face. Sunt convins că se vor opune. Nu poți susține că nu are nicio legătură politică folosirea acelui simbol pentru că în sine tu ceri ceva ce e politic”, a declarat Gică Popescu, potrivit prosport.ro.

Csaba Asztalos, prima reacție după ce UEFA și FARE au acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane: „Nu e o decizie înțeleaptă!”

Csaba Asztalos a oferit prima reacție după ce UEFA și FARE au acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane. Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării nu înțelege de ce s-a luat o asemenea decizie.

Csaba Asztalos este de părere că o asemenea situație va provoca foarte multe reacții negative la adresa Ungariei din partea țărilor vecine.

Reclamă
Reclamă 4

„Nu înțeleg decizia UEFA și FARE, consider că nu e o decizie înțeleaptă. Va crea tensiuni în relațiile cu statele vecine, printre care se află și România. Relațiile bilaterale dintre Serbia și Ungaria sunt foarte bune, consider că cei de la UEFA și FARE nu au toate informațiile, nu cunosc însemnătatea simbolului, nu știu istorie.

Spun acest lucru în calitate de maghiar, simbolul este văzut ca fiind revizionist de către statele vecine. Nu pot să comentez ce să facă statul român, cu siguranță vor fi reacții. Consider că nu e o decizie înțeleaptă UEFA și a FARE, puteau întreba și alte Federații în legătură cu simbolul.

O să punem în discuție situația, dar CNCD nu are atribuții externe. Eu, pesonal, consider că acest simbol nu contribuie la relații bilaterale de respect reciproc și nici la reconciliere. Eu mi-aș dori mai mult sport decât discurs de ură. Tot vedeam și pe terenurile de joc din România, în competițiile interne, cei care evaluează ce simboluri pot fi afișate sunt Federațiile din România.

Reclamă

Îmi amintesc în preliminariile precedente, naționala Ungariei a fost sancționată pentru afișarea simbolului pe stadion”, a declarat Csaba Asztalos, președintele CNCD, la Digi Sport.

Recomandări

Unde se va transfera Louis Munteanu?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:49 20 iul.

Gigi Becali şi-a ieşit din minţi din cauza atacurilor la Elias Charalambous: „Nu îl mai luați la mișto că e prost sau ipocrit!”

0:36 20 iul.

Gigi Becali, reacţie virulentă după Unirea Slobozia – FCSB 2-2: „Au mintea întunecată!”

0:27 20 iul.

Elias Charalambous, primele concluzii după Unirea Slobozia – FCSB 2-2. Mesaj direct pentru jucători

0:19 20 iul.

Darius Olaru, discurs dur după Slobozia – FCSB 2-2: „Nu avem scuză!” Atac la arbitraj: „Mi s-a părut fault la primul gol!”

23:36

Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de la Palermo! A învins-o pe Ann Li în două seturi

23:31

„Hoţii! Hoţii!” Scandal la penalty-ul controversat primit de FCSB în partida cu Unirea Slobozia: „E bizar”

1 VIDEOLando Norris a câştigat a doua sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Ungariei. Leclerc şi-a avariat monopostul 2 FotoImagini rare cu fiicele lui Ilie Năstase din căsnicia cu Amalia! Cuvinte uriaşe la adresa tatălui lor: „De aia îi iubim” 3 VIDEOCalificările din Formula 3 ale Marelui Premiu al Ungariei au fost în AntenaPLAY! Cursa de sprint e sâmbătă, de la 10:50 4 VIDEOCalificările etapei de Formula 2 a Marelui Premiu al Ungariei au fost în AntenaPLAY. Paul Aron, în pole position 5 Florinel Coman, mesaj superb după despărțirea de FCSB! Postarea lui „Mbappe de România” a strâns rapid mii de aprecieri 6 Unirea Slobozia – FCSB 2-2. Campioana a fost încurcată de nou promovata lui Adrian Mihalcea! Dorobanțu, eroul ialomițenilor
Citește și