Închide meniul

Gimnastul rus care şi-a pus pe echipament litera Z şi-a aflat pedeapsa! Anunţul făcut de englezi

Dan Roșu Publicat: 18 mai 2022, 12:18

Gimnastul rus care şi-a pus pe echipament litera Z şi-a aflat pedeapsa! Anunţul făcut de englezi

Gimnastul rus care şi-a pus pe echipament litera Z şi-a aflat pedeapsa

Ivan Kuliak, pe podiumul de premiere / Marca

  • Un sportiv rus a apărut pe podiumul de premiere cu litera Z lipită pe piept
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Gimnastul rus care şi-a pus pe echipament litera Z şi-a aflat pedeapsa! Ivan Kuliak a apărut cu litera Z, simbolul invaziei în Ucraina, la festivitatea de premiere din cadrul unei etape a Cupei Mondiale şi a fost suspendat un an de federaţia internaţională de profil, informează dailymail.co.uk.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce a câştigat, la 5 martie, medalia de bronz în finala de la paralele din cadrul Cupei Mondiale de la Doha, Ivan Kuliak, în vârstă de 20 de ani, şi-a lipit litera „Z” pe piept şi a urcat pe podium alături de câştigătorul medaliei de aur, Illia Kovtun din Ucraina.

Gimnastul rus care şi-a pus pe echipament litera Z şi-a aflat pedeapsa

Litera Z a devenit un simbol odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia şi poate fi văzută pe tancurile şi vehiculele militare ruseşti, fiind folosită şi în scopuri de propagandă de politicienii şi susţinătorii atacului Kremlinului în ţara vecină.

Reclamă

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a anunţat că a deschis proceduri disciplinare împotriva lui Kuliak pentru „comportamentul său şocant” la Cupa Mondială pe aparate de la Doha.

FIG a decis că sportivul a încălcat mai multe coduri prin purtarea simbolului şi i se va interzice să concureze pentru cel puţin un an.

Reclamă

Sportivul trebuie să returneze şi premiul obţinut

Interdicţia va dura până în mai 2023, cu excepţia cazului în care regulile care interzic purtarea însemnelor ruseşti şi intonarea imnului, instituite ca reacţie la război, sunt încă în vigoare.

În cazul în care restricţiile sunt încă în vigoare, interdicţia va continua timp de şase luni de la ridicarea lor.

De asemenea, Kuliak a fost descalificat de la Cupa Mondială şi trebuie să returneze medalia de bronz şi premiul în valoare de aproximativ 470 de euro.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, el trebuie să achite costurile investigaţiei, care se ridică la 1.900 de euro.

Valentina Rodionenko, şefa delegaţiei ruse de la Cupa Mondială, şi Igor Kalabuşkin, antrenorul lotului masculin, nu au fost găsiţi vinovaţi de încălcarea regulilor, iar acuzaţiile împotriva lor au fost retrase.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:06
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024. Cum arată cotele