Închide meniul

Maghiarii vor putea afișa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari! UEFA a dat acceptul

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 21 martie 2023, 21:00

Maghiarii vor putea afișa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari! UEFA a dat acceptul

UEFA dezminte că ar fi permis folosirea steagului Ungariei Mari la meciurile europene ale maghiarilor

Fanii naționalei Ungariei / Profimedia

Maghiarii vor putea afișa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari! Decizia a fost luată de UEFA, care le-a dat acceptul. Anunțul a fost făcut de Federația Maghiară de Fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Numai varianta simplificată este acceptată, simboluri sau alte inscripții nu vor putea fi folosite.

Maghiarii vor putea afișa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari! Decizie-șoc dată de UEFA

În februarie, Sandor Csanyi, președintele Federației Maghiare de Fotbal, anunța că le va propune celor de la UEFA autorizarea simbolului Ungariei Mari la meciurile de fotbal ale echipei naționale. Sandor Csanyi, cel care este și vicepreședinte al forului european, a primit astăzi  răspunsul, unul pozitiv.

„Acceptând argumentele Federației Maghiare, cele două organizații au concluzionat că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică și pentru simbolurile și inscripțiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor. Ca atare, vom permite utilizarea acestor drapeluri la următoarele două meciuri”, se precizează în comunicatul maghiarilor.

Astfel, este de așteptat ca steagul Ungariei Mari să fie folosit la meciurile cu Estonia (23 martie, amical) și Bulgaria (27 martie, preliminarii EURO).

Reclamă

În comunicat sunt precizate și aspectele pe care UEFA le interzice atunci când vine vorba de propunerea Federației Maghiare de Fotbal.

„Ca rezultat al negocierilor, UEFA va permite ca drapelul, care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea cu fanii din străinătate, să fie adus pe stadioane, cu următoarele condiții:

– ca acesta să afișeze harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
– să cuprindă doar culorile roșu, alb și verde;
– să nu încurce vizionarea netulburată a meciului de către fani.

Reclamă 4 / 0/3

În același timp, fanii noștri trebuie să știe că dacă un mesaj rasist sau politic va fi plasat pe drapel, asta va provoca măsuri disciplinare. Acest lucru dăunează echipei și percepției asupra fotbalului maghiar. Federația le cere tuturor fanilor să se abțină de la orice formă de ură. Ura nu este calea!”, se mai arată în comunicat.

Recomandări
  • Maghiarii vor putea afișa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari
  • UEFA a dat acceptul

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:35 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-1. Cisse, lovitură de cap perfectă! Dan Nistor a egalat din penalty 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei (19-21 aprilie, AntenaPLAY). Calificările, sprint-ul și cursa sunt pe Antena 3 CNN 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! Vezi toate știrile
Citește și