Închide meniul

Mihai Neșu, declarații emoționante înainte de Crăciun. Cadoul pe care și-l dorește: „Asta e dorința de opt ani!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 decembrie 2023, 11:29

Mihai Neșu, declarații emoționante înainte de Crăciun. Cadoul pe care și-l dorește: „Asta e dorința de opt ani!

Mihai Neșu, declarații emoționante înainte de Crăciun

Mihai Neşu, interviu în scaun cu rotile / Antena Sport

Mihai Neșu a făcut noi declarații emoționante înainte de Crăciun. Imobilizat într-un scaun cu rotile, fostul fundaș al Stelei a surprins în momentul în care a anunțat care este cadoul de Crăciun pe care și-l dorește. Acesta se gândește numai la proiectul său de suflet, prin care încearcă să ajute copiii care au probleme de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Neșu abia așteaptă ca lucrările la Complexului de recuperare Sfântul Nectarie din Oradea, adresat persoanelor cu dizabilităţi neuromotorii, să se finalizeze. Costurile au depășit deja patru milioane de euro, sumă adună în cea mai mare parte din donații.

Mihai Neșu, declarații emoționante înainte de Crăciun

Din 2015, Mihai Neșu a deschis centrul de recuperare, care este într-o continuă extindere. Peste 100 de copii sunt ajutați, zilnic, acolo.

(Anul acesta ce i-as scris Moșului, în scrisoare? Ce cadou aștepți să primești?) E o dorință comună pe care mi-o doresc și mie și tuturor celor de care sunt înconjurat, în special copii cu dizabilități. Îmi doresc din suflet să aibă cât mai mult șansă la o viață cât mai aproape de normalitate, cât mai independentă. Ne rugăm la Dumnezeu să putem să le oferim și noi sprijinul spre viața asta pe care și-o doresc toți părinții care au copii cu dizabilități.

Cam asta e dorința de opt ani de zile, de când avem centrul actual cu copii pentru dizabilități din Oradea. Deja am depășit 140 de copii care ne-au trecut și ne trec pragul an de an. A devenit cam neîncăpător. Dorința noastră, la fiecare Crăciun, este să reușim să mutăm centrul actual în noul complex de recuperare și să le oferim mult mai condiții. Să fie o oază de recuperare și de liniște sufletească și de relaxare„, a declarat Mihai Neșu în cadrul unui interviu.

Reclamă

Mihai Neșu este nelipsit de pe șantier. Și patronul lui Utrecht, Frans van Seumeren, a fost în România şi s-a arătat dispus să îi vină în ajutor fostului său jucător. Acesta are o avere estimată la peste 350 de milioane de euro şi este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Olanda.

Neşu primeşte o pensie infimă, de 100 de euro, din partea statului român. La aceasta se adaugă o pensie de însoţitor în valoare de 300 de euro. De asemenea, Mihăiţă Neşu mai primeşte o pensie de 3000 de euro de la statul olandez.

Mihai Neșu, dezvăluiri despre accidentul horror pe care l-a suferit

Pe 10 mai 2011, Neșu s-a ciocnit de coechipierul Alje Schut și a rămas întins pe gazon. A fost operat de urgență, iar doctorii au stabilit un diagnostic teribil: ruptură de vertebră cervicală. Fostul fotbalist a rămas paralizat.

Reclamă 4 / 0/3

Eu sunt bine acum. În 2014 a fost o sincopă în care nu mai funcționa nimic în organism și toată lumea credea că o să mor. Tata, Dumnezeu să-l ierte, era simpatic că venea la spital și se uita pe analize, cum era el doctor, și era într-o stare mai tristă după accidentul meu… eu îl auzeam din salon când vorbea: ‘Aoleu, săracul! Moare copilul, moare copilul!”. Numai așa spunea. Eu îi strigam: ‘Nu mor, stai liniștit!’.

Vedea el că am nu știu ce pe la plămâni… a fost o situație gravă atunci, dar m-a ajutat Dumnezeu să trec și am învățat că trebuie să am mai mare grijă de mine. Nu înseamnă că, dacă ești paralizat, stai așa și nu faci nimic. De prin 2016 am început să fac conștiincios terapie.

„Un doctor a spus că 99 din 100 mor în situația mea”

Chiar un doctor, la primul control în Olanda, s-a uitat pe dosarul meu și mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc. A spus că 99 din 100 mor în situația mea. Adică eu am rămas fără oxigen foarte mult timp, chiar dacă a venit repede ambulanța. Totuși a durat puțin și pe lângă asta nu am rămas cu sechele la creier. Am avut ruptă o arteră, inunda sângele în creier… și asta a fost cel mai greu de oprit. Din operația de 5 ore, 3 ore s-au chinuit să oprească sângerarea asta. Minunea a fost că n-am rămas cu sechele după problema asta.

Prognoza lor a fost că n-o să pot să respir niciodată, că nu o să pot să mă mișc niciodată, dar pot mișca singur o mână, destul de bine, pot mânca singur cu ajutorul unor unelte. Chiar zilele trecute mi-am făcut niște teste, să văd cum circulă sângele, și toate sunt ca la un om în activitate fizică”, spunea Mihai Neșu la AS.ro LIVE.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și