Închide meniul
VIDEO

Mihai Neșu împlinește astăzi 40 de ani! Mesaje emoționante de la Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Dries Mertens

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 19 februarie 2023, 14:17

Mihai Neșu împlinește astăzi 40 de ani! Mesaje emoționante de la Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Dries Mertens

Mihai Neșu, declarații emoționante înainte de Crăciun

Mihai Neşu, interviu în scaun cu rotile / Antena Sport

Mihai Neșu împlinește astăzi 40 de ani! Fostul fundaș al Stelei a primit mai multe mesaje emoționante din partea oamenilor de fotbal, prieteni sau foști colegi, care l-au felicitat cu ocazia zilei de naștere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mihai Neșu a suferit o accidentare cumplită în 2011, la un antrenament al celor de la Utrecht. În urma acelui incident a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală.

Mihai Neșu împlinește astăzi 40 de ani! Mesaje emoționante din partea prietenilor săi din fotbal

Ulterior, fostul fundaș a început o nouă viață și a început să lucreze la un proiect personal: „Mihai Neșu Foundation”. Marea sa dorință este să construiască un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități, lângă Oradea.

Mihai Neșu a fost felicitat de mulți oameni importanți din fotbal, fie foști colegi, sau buni prieteni de-ai săi. Printre aceștia s-au numărat Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă, George Ogăraru, Dorin Goian, Mirel Rădoi, dar și actuali fotbaliști de la FCSB, precum Darius Olariu sau Tavi Popescu.

„Bună, Mihai! De ziua ta de naștere vreau să-ți urez la mulți ani din toată inima! Să fii sănătos, spor în proiectul tău! Știu că vei face lucruri mari”, i-a transmis Gică Hagi.

Reclamă

Și fotbaliști străini i-au adus un gând bun. Dries Mertens, fostul star de la Napoli, este impresionat de inițiativa lui Mihai Neșu și i-a transmis și el un mesaj superb de ziua sa.

„Salut, Mihai! Vreau să știi că sunt foarte mândru de tine! Ai pornit de la zero un proiect și l-ai transformat în ceva special! Abia aștept să vizitez centrul de recuperare! Vârsta de 40 ani e una specială, îti urez la mulți ani și abia aștept să te văd!”, a fost mesajul lui Mertens.

Reclamă 4 / 0/3

Și cei de la FCSB au ținut să-i trimită un gând bun fostului fotbalist roș-albastru. Pe pagină de Facebook a clubului a fost postat un videoclip dedicat lui Mihai Neșu, iar suporterii bucureștenilor i-au urat la mulți ani.

Mihai Neșu, dezvăluiri despre accidentul horror pe care l-a suferit. I-a uluit pe medici: „Nu înțelegeau cum de mai trăiesc. Mi-au spus că 99 din 100 mor”. Cum se simte acum

Pe 10 mai 2011, Neșu s-a ciocnit de coechipierul Alje Schut și a rămas întins pe gazon. A fost operat de urgență, iar doctorii au stabilit un diagnostic teribil: ruptură de vertebră cervicală. Neșu a rămas paralizat. Sunt 11 ani de când Mihai Neșu trăiește în scaun cu rotile.

„Eu sunt bine acum. În 2014 a fost o sincopă în care nu mai funcționa nimic în organism și toată lumea credea că o să mor. Tata, Dumnezeu să-l ierte, era simpatic că venea la spital și se uita pe analize, cum era el doctor, și era într-o stare mai tristă după accidentul meu… eu îl auzeam din salon când vorbea: ‘Aoleu, săracul! Moare copilul, moare copilul!”. Numai așa spunea. Eu îi strigam: ‘Nu mor, stai liniștit!’.

Vedea el că am nu știu ce pe la plămâni… a fost o situație gravă atunci, dar m-a ajutat Dumnezeu să trec și am învățat că trebuie să am mai mare grijă de mine. Nu înseamnă că, dacă ești paralizat, stai așa și nu faci nimic. De prin 2016 am început să fac conștiincios terapie.

Chiar un doctor, la primul control în Olanda, s-a uitat pe dosarul meu și mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc. A spus că 99 din 100 mor în situația mea. Adică eu am rămas fără oxigen foarte mult timp, chiar dacă a venit repede ambulanța. Totuși a durat puțin și pe lângă asta nu am rămas cu sechele la creier. Am avut ruptă o arteră, inunda sângele în creier… și asta a fost cel mai greu de oprit. Din operația de 5 ore, 3 ore s-au chinuit să oprească sângerarea asta. Minunea a fost că n-am rămas cu sechele după problema asta.

Prognoza lor a fost că n-o să pot să respir niciodată, că nu o să pot să mă mișc niciodată, dar pot mișca singur o mână, destul de bine, pot mânca singur cu ajutorul unor unelte. Chiar zilele trecute mi-am făcut niște teste, să văd cum circulă sângele, și toate sunt ca la un om în activitate fizică”, a declarat Mihai Neșu, care a făcut dezvăluiri teribile la AS.ro LIVE.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:29 Leicester – Southampton, 22:00, LIVE VIDEO Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB Vezi toate știrile
Citește și