Închide meniul
Foto

Miliardarul Ion Țiriac șochează: „Acesta e singurul lux pe care mi-l permit!”. Pe ce își cheltuie cei mai mulți bani, la 83 de ani

Reclamă

Antena Sport Publicat: 28 august 2022, 13:35

Miliardarul Ion Țiriac șochează: „Acesta e singurul lux pe care mi-l permit!”. Pe ce își cheltuie cei mai mulți bani, la 83 de ani

Ion Țiriac a dezvăluit care e "singurul lux" pe care și-l permite

Ion Țiriac, în lojă / Hepta

Miliardarul Ion Țiriac are o avere uriașă, care îl propulsează pe locul 4 în clasamentul Forbes al celor mai bogați români. Fostul jucător de tenis are aproximativ 1.4 miliarde de dolari și este depășit numai de Daniel Dines (1.9 miliarde de dolari), Ion Stoica (1.6 miliarde de dolari) și Matei Zaharia (1.6 miliarde de dolari). Chiar și așa, Ion Țiriac șochează și anunță că este un singur lux pe care și-l permite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Omul de afaceri este pilot și a înființat încă din 1997 o companie aviatică. Flota proprie deține trei aeronave și un elicopter. Țiriac a dezvăluit că această pasiune vine la „pachet” cu costuri pe măsură.

Ion Țiriac a dezvăluit care e „singurul lux” pe care și-l permite

Vorbind de avioane, e singurul lux care mi-l permit în lumea şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania. Ăsta e singurul lux, că cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu„, a declarat Ion Țiriac pentru antena3.ro.

Țiriac a împlinit 83 de ani în luna mai. Vârsta nu îl împiedică să stea la manșa avioanelor pe care le deține.

Săptămâna trecută (n.r. când a pilotat ultima dată). Eu le pilotez pe toate ale mele și pilotez mai mult decât un pilot la TAROM.

Reclamă

Am încercat să zbor cu 2-3 odată și imposibil, vă spun. Şi, atunci, am avioane care nu sunt ale mele, sunt ale companiei. Dar eu în general zbor cu ăsta mai mare, că îmi place mai mult. Am unul care e numai pentru Africa, care este extraordinar, ca aterizează pe orice, pe terenul de fotbal, unde vrei„, a mai spus fostul mare jucător de tenis.

Cristi Borcea a încercat să-l convingă pe Ion Țiriac să investească la Dinamo

Cristi Borcea a încercat să îl convingă pe Ion Țiriac să „sacrifice” 20 de milioane de euro. Fostul patron al clubului din Ștefan cel Mare anunță că nu a avut câștig de cauză și a spus că nu se pune problema ca miliardarul român să investească la Dinamo.

Cristi Borcea e de părere că Dinamo ar avea nevoie de 20 de milioane de euro să revină pe linia de plutire. Suma este una uriaşă chiar şi pentru miliardarul român.

Reclamă 4 / 0/3

Mai mult, Cristi Borcea a dezvăluit că a purtat mai multe discuţii cu Ion Ţiriac pentru a-i propune să investească la Dinamo. Răspunsul miliardarului a fost unul negativ.

Nu e nimeni atât de puternic în România să poată să sacrifice 15-20 de milioane de euro. (n.r. Nici Țiriac?) Nu se bagă. (n.r. Ați avut discuții cu el?) Am avut, foarte multe. Nea Ion… Ceea ce face, face foarte bine. Îl atrage fotbalul”, a dezvăluit Cristi Borcea pentru prosport.ro.

Averea lui Ion Ţiriac a luat-o la vale

Miliardarul român a fost, o lungă perioadă de timp, cel mai bogat român. La finalul anului 2021, Țiriac a avut un maxim istoric de 1.7 miliarde de dolari. De atunci, averea lui a tot suferit modificări importante şi a suferit o cădere abruptă.

Pe 9 aprilie, averea lui Ion Țiriac era estimată la 1.6 miliarde de dolari, potrivit Forbes! Acum a fost făcută o nouă actualizare, astfel că fostul sportiv ar avea aproximativ 1.4 miliarde de dolari.

Astfel, în decurs de mai puţin de un an, din averea lui Ţiriac s-au „evaporat” nu mai puţin de 300 de milioane de dolari. Suma este semnificativă! Poate fi şi unul dintre motivele pentru care omul de afaceri în vârstă de 83 de ani îşi vinde bucată cu bucată imperiul construit în ultimele decenii.

Țiriac a vândut în ultimii ani și mai multe terenuri, companii și participații la firme, în schimbul cărora ar fi încasat 1.2 miliarde de euro, anunță evz.ro.

Ion Ţiriac a vândut turneul de la Madrid, deşi i-a promis unicei sale fiice, Natalia Ioana, că nu va face acest lucru. Miliardarul român a explicat, într-un interviu acordat presei din Spania, de ce a făcut acest gest. Ar fi luat decizia drastică chiar din cauza copiilor săi.

Reclamă

Pentru că am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou”, a spus Ion Ţiriac într-un interviu acordat celor de la claytenis.com.

Recomandări
  • Ion Țiriac are o avere estimată la 1.4 miliarde de dolari
  • Care este singurul lux pe care și l-ar permite fostul jucător de tenis

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și