Închide meniul

Mircea Lucescu, anunț sumbru despre jucătorii săi de la Dinamo Kiev: “Dacă ar fi mers la război, ar fi murit în prima zi!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 19 august 2022, 14:26

Mircea Lucescu, anunț sumbru despre jucătorii săi de la Dinamo Kiev: “Dacă ar fi mers la război, ar fi murit în prima zi!”

Mircea Lucescu, mesaj pentru fanii "câinilor" după Dinamo - Dinamo Kiev 1-4

Mircea Lucescu, în timpul unui meci / Profimedia Images

Mircea Lucescu a făcut un anunț sumbru despre jucătorii săi de la Dinamo Kiev. Antrenorul român a vorbit despre starea mentală a elevilor săi, care de-a lungul ultimelor luni au stat aproape nonstop cu gândul la războiul din Ucraina, declanșat de armata rusă la ordinul lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La aproape 6 luni de la startul invaziei din Ucraina, Lucescu a vorbit despre importanța ca jucătorii săi de la Dinamo Kiev să rămână conectați la fotbal.

Mircea Lucescu, anunț sumbru despre jucătorii săi de la Dinamo Kiev

“Il Luce” este de părere că, dacă fotbaliștii ucraineni ar fi fost obligați să meargă pe front, deznodământul ar fi fost unul terifiant:

“Eu și doi prieteni de-ai mei am făcut tot ce am putut pentru a scoate jucătorii din Ucraina. Dacă ar fi trebuit să meargă la război, ar fi murit în prima zi. Scopul lor este să redea acestei țări imaginea unui stat care continuă să trăiască prin intermediul sportului. Eu am fost unul dintre cei care au dat o mână de ajutor, alături de Federația Română de Fotbal și președintele UEFA, Ceferin. 

Am fost alături de jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Fotbalul îi face să nu se mai gândească la ce se întâmplă (n.r. – în Ucraina), iar când văd fețe triste, simt că trebuie să-i înveselesc. Singurul lucru care îi poate înveseli cu adevărat este reprezentat de rezultatele pozitive din meciuri. Așa merg mai departe”, a spus Mircea Lucescu, citat de sport.ua.

Reclamă

Mircea Lucescu a plecat din Ucraina la începutul războiului, împreună cu jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk și familiile lor.

Mircea Lucescu, prima reacţie după Dinamo Kiev – Benfica 0-2

Campionatul din Ucraina a fost suspendat după bombardamentele lui Vladimir Putin, iar singurele meciuri oficiale disputate de Dinamo Kiev în acest an au fost cele din preliminariile UEFA Champions League.

Formația lui Mircea Lucescu a trecut în turul 2 și 3 preliminar de Fenerbahce, respectiv Sturm Graz. În play-off-ul Champions League, Dinamo Kiev dă piept cu Benfica. În manșa tur, ucrainenii au fost învinși cu 2-0, după golurile marcate de Gilberto și Ramos.

Reclamă 4 / 0/3

La finalul partidei tur, disputată în Polonia (considerată pe terenul lui Dinamo Kiev), Mircea Lucescu a declarat că „atât am putut” în fața Benficăi:

„Felicitări celor de la Benfica. Au meritat să câştige. Eu sunt fericit de imaginea pe care echipa mea a lăsat-o. În aceste condiţii, cu antrenamentele şi călătoriile şi toate celelalte lucruri, am făcut ce am putut”, a spus Mircea Lucescu, citat de uefa.com, după Dinamo Kiev – Benfica 0-2.

Calificarea în grupele Champions League se va decide în returul de pe 23 august.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:55 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:50 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și