Închide meniul
Foto

Moştenitorii lui Diego Maradona cer Balonul de Aur furat de la tatăl lor! Cum încearcă să anuleze vânzarea trofeului

Publicat: 15 mai 2024, 20:03

Reclamă
Moştenitorii lui Diego Maradona cer Balonul de Aur furat de la tatăl lor! Cum încearcă să anuleze vânzarea trofeului

Moştenitorii lui Diego Maradona cer Balonul de Aur furat de la tatăl lor!

Diego Maradona, cu Balonul de Aur care a fost furat / Profimedia Images

Moştenitorii lui Diego Maradona cer Balonul de Aur furat de la tatăl lor! Acesta a fost furat în 1989. Maradona îl câştigase în 1986.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei cinci moştenitori ai fostului fotbalist argentinian Diego Maradona încearcă să anuleze vânzarea şi să recupereze Balonul de Aur câştigat de tatăl lor în 1986, când acesta a fost declarat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale. Balonul de Aur a fost furat în 1989.

Moştenitorii lui Diego Maradona cer Balonul de Aur furat de la tatăl lor!

În 6 iunie, la Paris, este programată licitaţia pentru vânzarea Balonului de Aur cucerit în 1986 de legenda fotbalului mondial, Diego Armando Maradona. Acesta a primit trofeul pentru cel mai bun fotbalist al Cupei Mondiale din Mexic 1986 în cadrul unei gale care a fost organizată pe data de 13 noiembrie 1986. Ulterior, Balonul de Aur a fost plasat într-un seif al unei bănci din Napoli, Banca della Provincia, iar în 26 octombrie 1989 banca a fost jefuită şi Balonul a fost furat, relatează news.ro.

Trofeul a reapărut după aproape 25 de ani. La 28 ianuarie 2016, actualul proprietar, Abdelhamid B., un fost galerist, în vârstă de 58 de ani, a achiziţionat la licitaţie o cutie cu mai multe trofee, considerate a fi replici, şi a fost uimit să găsească acolo Balonul de Aur dispărut în 1989.

Acum, Abdelhamid B. a anunţat scoaterea la licitaţie a trofeului, iar cei cinci moştenitori ai lui Diego Maradona au aflat despre asta dintr-un articol publicat de revista France Football şi au mandatat o firmă de avocatură franceză care să solicite anularea licitaţiei şi înapoierea bunului furat proprietarilor de drept.

Reclamă
Reclamă 4

Vom cere cât mai repede preşedintelui instanţei de judecată din Nanterre (Hauts-de-Seine) să dispună o măsură asiguratorie pentru scoaterea trofeului de la vânzarea organizată pe 6 iunie de casa Aguttes”, confirmă Gilles Moreu, reprezentant al firmei pariziene Paradox Avocats. „Obiectivul acţiunii noastre civile este suspendarea vânzării şi sechestrarea trofeului, ceea ce înseamnă că un executor judecătoresc l-ar păstra până când instanţele se pronunţă asupra dreptului de proprietate”, continuă Lola Chunet, avocat la acelaşi cabinet.

„Familia consideră că acest Balon de Aur a fost furat în circumstanţe deosebit de violente şi delicate”

Familia consideră că acest Balon de Aur a fost furat în circumstanţe deosebit de violente şi delicate şi nu avea cunoştinţă de deţinerea obiectului de către persoana care doreşte să îl vândă”, mai scrie în cererea făcută către instanţele franceze, iar Gilles Moreu a mai spus: „Suntem perplecşi în legătură cu ideea că acest domn a găsit acest Balon de Aur din întâmplare, în timp ce dorea să-i facă un cadou socrului său. Domnul în cauză susţine că a încercat să-l contacteze pe Diego Maradona, dar nici unul dintre copiii sau avocaţii săi nu a confirmat despre asta. Prin urmare, dorim să împiedicăm vânzarea trofeului pe teritoriul francez, atunci când există îndoieli reale cu privire la deţinătorul său”.

Cu toate acestea, Abdelhamid B. nu se arată îngrijorat. „A fost un pas previzibil şi aşteptat din partea lor. Cu toate acestea, deoarece circumstanţele achiziţiei mele sunt transparente, acest lucru nu ar trebui să fie un obstacol legal. Nu m-am ascuns niciodată. Avocaţii spun că nu a era atât de greu să ajungi la Maradona, dar a fost pur şi simplu imposibil. Nimeni nu m-a crezut când am spus că am un Balon de Aur, aşa că era imposibil să-mi imaginez că ajung la Diego. Fără modesta mea participare, acest trofeu ar fi căzut în uitare. Am făcut lumină asupra a ceea ce este mai mult decât o legendă: un sceptru!”, a încheiat Abdelhamid B.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Cine va câştiga Roland Garros 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
0:01 29 mai

Cum arată noua vilă a lui Kylian Mbappe de la Madrid! A costat 11 milioane de euro şi i-a aparţinut lui Gareth Bale

23:49

„Îl iau de prietenie, da!” Gigi Becali negociază cu Florin Tănase, dar mai forţează o revenire la FCSB: „E uşa deschisă”

23:16

„A venit cu teancul!” Mihai Pintilii a avut un şoc după amenda primită de Siyabonga Ngezana la FCSB: „Du-te, mă, de aici!”

22:48

„M-am speriat! Am simţit ca un cuţit înfipt în picior!” Sorana Cîrstea, dezvăluiri teribile după eliminarea de la Roland Garros

22:33

Zinedine Zidane va da startul cursei de 24 de ore de la Le Mans

22:08

FotoEa îl consolează pe Ionuţ Radu pentru ratarea EURO 2024. Francesca Cuccuru are 20 de ani şi e de o frumuseţe rară: „Minunată!”

1 FotoIrina Deleanu, în extaz după Campionatele Europene: „Încă mai cred că este un vis! Mă ciupesc să văd dacă este real” 2 VIDEOCharles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu de la Monaco, duminică, live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoRespect total pentru „Regele” Gică Hagi! Cum a apărut Denis Alibec la meciul de retragere al Generaţiei de Aur 4 FotoCum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani! Declarații rare ale fostului internațional „de aur”, retras din viața publică 5 FotoSorana Cîrstea, poză de colecţie cu Rafael Nadal! Cum l-a numit tenismena din România pe marele campion spaniol 6 FotoUnica fiică a lui Miodrag Belodedici, revedere emoţionantă cu tatăl său: „E prima dată!” Zandalee este de o frumuseţe uimitoare
Citește și