Închide meniul

Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 noiembrie 2023, 9:23

Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist

Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist

Hepta

Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist.  Moştenitorii lui Diego Maradona, decedat în urmă cu trei ani, au câştigat marţi lupta pentru folosirea numelui marelui fotbalist argentinian, după ce cea mai înaltă instanţă europeană a declarat că firma argentiniană Sattvica, care aparţine fostului său avocat, nu are dreptul la marcă, relatează Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 2008, Maradona a înregistrat în UE numele său ca marcă pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, servicii de ospitalitate şi servicii IT.

Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist

După decesul său, în 2020, Sattvica a cerut Oficiului european de brevete EUIPO să transfere către companie marca, pe baza unui document din 2015 emis de Maradona, care autoriza utilizarea comercială a mărcii de către Sattvica, şi a unui alt acord nedatat.

Ulterior, moştenitorii lui Maradona au cerut EUIPO să anuleze transferul înregistrat în dosarul său. Într-o decizie de anul trecut, agenţia UE pentru brevete a declarat că Sattvica nu a prezentat documente care să confirme transferul mărcii către companie. Sattvica a sesizat apoi Curtea Generală din Luxemburg, a doua instanţă supremă din Europa, scrie news.ro.

„Documentele prezentate de această societate nu justifică în mod formal o cesiune a mărcii în favoarea sa în temeiul unui contract semnat între cele două părţi (Sattvica şi Maradona)„, au declarat judecătorii.
În plus, întrucât Maradona a decedat înainte de depunerea cererii de înregistrare a cesiunii, Sattvica nu a putut corecta neregulile constatate. De asemenea, nu a putut prezenta nici alte documente„, au precizat aceştia.

Sattvica poate face apel la Curtea de Justiţie a UE, instanţa supremă din Europa.

Reclamă

Întrebat pe cine alege dintre Diego Maradona şi Lionel Messi, Papa Francisc a dat un răspuns la care nu se aştepta nimeni!

Papa Francisc, recunoscut pentru dragostea lui pentru fotbal, a fost întrebat pe cine alege dintre Diego Maradona şi Lionel Messi. Papa Francisc, care e argentinian, a răspuns că, pentru el, cel mai mare jucător din istorie e brazilianul Pepe.

Între Messi şi Maradona ar putea fi un al treilea: Pele. Ei sunt cei trei pe care i-am urmărit. Maradona ca jucător a fost grozav, grozav. Ca om, a eşuat. Bietul, a alunecat. Mediul nu l-a ajutat. Messi este foarte corect, foarte corect. Este un domn. Dar pentru mine, dintre cei trei, cel mai mare este Pele. Un om cu un suflet extraordinar”, a declarat Papa Francisc la postul TV Rai Uno.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:45 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia Vezi toate știrile
Citește și