Închide meniul

Nicolae Ciucă a rupt tăcerea şi a dezvăluit motivul pentru care i-a dat 200.000 de euro lui David Popovici. Anunţ uriaş pentru sportivii români

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 23 august 2022, 14:42

Nicolae Ciucă a rupt tăcerea şi a dezvăluit motivul pentru care i-a dat 200.000 de euro lui David Popovici. Anunţ uriaş pentru sportivii români

David Popovici s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă

David Popovici, alături de Nicolae Ciucă / Hepta

Nicolae Ciucă a rupt tăcerea şi a dezvăluit motivul pentru care i-a dat 200.000 de euro lui David Popovici, după cele două medalii de aur pe care noul star al nataţiei mondiale le-a câştigat la Campionatul Mondiale de la Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a devenit doar al doilea înotător din istorie care a devenit campion mondial în probele de 100 şi 200 de metri liber la aceeaşi ediţie a unui Campionat Mondial.

Pentru a marca această performanţă incredbilă, premierul Nicolae Ciucă a decis să îi ofere un premiu uriaş de 200.000 de euro lui David Popovici. Gestul a stârnit anumite controverse printre ceilalţi sportivi care au câşgat medalii de aur la competiţiile europene.

Nicolae Ciucă a rupt tăcerea şi a dezvăluit motivul pentru care i-a dat 200.000 de euro lui David Popovici

Am făcut un gest pentru a recompensa meritul lui Daid Popovici, după 48 de ani, am fi vrut să facem acelaşi gest pentru toată lumea, în momentul de faţă bugetul atât ne permite şi sper ca, în funcţie de rezultate, performanţa să ne inspire şi pe noi şi să performăm din punct de vedere administrativ, să putem să avem rezultate economice şi financiare mai bune, să putem să asigurăm o recunoaştere pe măsura eforturilor dumneavoastră”, a explicat Nicolae Ciucă.

Campionul nostru de 17 ani a primit o sumă mult mai mare după cele două medalii de aur obţinute la Campionatele Mondiale de la Budapesta, acolo unde a fost campion la 100 şi 200 metri liber. Atunci, Nicolae Ciuca a luat decizia să îl recompenseze pe David cu un milion de lei (200.000 de euro) din fondul de rezerva al Guvernului.

Reclamă

Nicolae Ciucă a precizat că s-a luat decizia de a majora premiile pentru sportivii români cu 50 la sută.

Am avut o analiză la nivel guvernamental, am discutat împreună cu domnul secretar genrral, cu Ministerul Finanţelor şi am luat decizia ca în şedinţa de Guvern, nu cea de mâine, pentru că timpul este foarte scurt, ci în umătoarea, să majorăm premiile care vă sunt acordate prin Hotărârea de Guvern 1447/ 2007 cu 50%”, a spus premierul, în cadrul la ceremoniei de acordare a unor distincţii sportivilor români care au obţinut performanţe la competiţiile internaţionale”, a mai spus Nicolae Ciucă.

De asemenea, am reuşit după 20 de ani să obţinem şi o medalie la atletism, pe aceeaşi arenă, în capitala Bavariei. Am reuşit de asemenea să obţinem rezultate remarcabile la canoe, domnul Chirilă a fost absolut remarcabil”, a spus Nicolae Ciucă, amintind despre alte discipline precum canotaj, tenis de masă, cu rezultate deosebite, haltere, tenis de masă, tenis de câmp.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt discipline despre care în utima perioadă aproape că nu se mai vorbeşte. Prin ceea ce aţi reuşit să obţineţi la aceste competiţii sunt convins că veţi trezi din nou interesul şi atenţia ficăruia dintre noi, sper ca fiecare român să vă copieze exemplul, nu neapărat în performanţă dar să facă sport, ne ajută să fim mai sănătoşi, să putem să menţinem un spirit de echipă şi să respectăm atât reguli personale cât şi de competiţie”, a afirmat el.

Nicolae Ciucă a mai spus că a avut întâlniri cu preşedintele Comitetului Olimpic şi de fiecare dată a discutat problemele şi neajunsurile legate de partea administrativă care să asigure pregătirea pentru competiţii la cel mai înalt nivel.

Sunt programe şi angajamente la nivel guvernamentale, al Comitetului olimpic, astfel încât să ridicăm nivelul infrastructurii sportive, atât la nivelul de Comitet, de federaţii precum şi la nivel de unităţi administrative. Sunt o serie întreagă de localităţi unde se inaugurează stadioane noi, săli de sport noi şi am văzut de asemenea echipe şi sportivi care au reuşit să se pregătească şi să atingem cel mai mare nivel de performanţă.

Pentru toate acestea, în calitate de premier, nu pot decât să îmi asum în continuare decizia ca împreună cu Guvernul să găsim cele mai bune modalităţi pentru a putea să sprijinim toate aceste eforturi, pentru a crea cadrul necesar astfel încât tot ceea ce ţine de responsabilitatea noastră, a Comitetului Olimpic, să se concretizeze într-o infrastructură de pregătire mai bună şi nu în ultimul rând să continuăm acest dialog pentru ca stategia naţională pentru sport să fie agreată şi aprobată în cel mai scurt timp”, a afirmat Ciucă, conform news.ro.

Premierul Nicolae Ciucă le-a acordat, marţi, distincţii sportivilor din canotaj, tenis de masă, tenis de câmp, atletism, scrimă, judo, kaiac-canoe şi haltere, care au obţinut medalii la competiţiile internaţionale în ultima perioadă.

Printre cei care au primit distincţii s-au numărat şi Cătălin Chirilă, medaliat cu aur la canoe simplu 1000 m şi bronz la canoe simplu 500 m la Campionatele Europene de la Munchen, dar şi Bernadette Szocs, campioană europeană la tenis de masă, la dublu.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 20:00 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 0-0. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu Vezi toate știrile
Citește și