Nicuşor Dan, o nouă ameninţare pentru Gigi Becali. Motivul pentru care patronul FCSB poate ajunge la tribunal

Publicat: 16 iunie 2022, 15:45

Nicuşor Dan, o nouă ameninţare pentru Gigi Becali. Primaria Generală al Capitalei susţine că patronul FCSB trebuie să plătească cele 2000 de scaune rupte pe cel mai mare stadion al ţării.

Reclamă
Gigi Becali l-a făcut praf pe Nicușor Dan

Colaj Hepta

Acestea se găsesc în peluza în care stă galeria celor de la FCSB. În acest context, Primăria Generală intenţionează să îl dea în judecată pe Gigi Becali.

Reclamă

Nicuşor Dan, o nouă ameninţare pentru Gigi Becali

Conform contractului dintre Primărie și FCSB, chiriașul are obligați de a suporta costurile de înlocuire a acestora, scrie jurnalulnational.ro.

Nicuşor Dan, replică pentru Gigi Becali după ce Primăria a câştigat procesul cu FCSB

FCSB a pierdut deja un proces cu Primăria Capitalei. Mai exact, Gigi Beclai trebuie să plătească pentru 15 meciuri jucate de echipa sa pe cel mai mare stadion al ţării.

Hotărârea prin care ALPAB, administrație a municipalității bucureștene, trebuie să primească 1 milion de lei de la FCSB pentru utilizarea Arenei Naționale a rămas definitivă și va fi executată de ALPAB.

FCSB pretinde că au existat înțelegeri între municipalitate și FCSB pentru compensarea acestor sume cu lucrări la gazon, dar astfel de înțelegeri, dacă le-a făcut cineva în trecut, nu au implicat juridic ALPAB. Administrația se face cu acte și contracte, nu cu vorbe„, a scris primarul Nicușor Dan, pe rețelele sociale, conform digisport.ro.

Reclamă

Câți bani a produs Arena Națională pentru Primăria Capitalei în 2022

Arena Națională a servit drept „casă” pentru FCSB în ultimii ani. De asemenea, stadionul de 55.000 de locuri a găzduit și meciurile Rapidului din prima parte a sezonului din Liga 1, precum și mai multe partide disputate de naționala României.

Numărul mare de evenimente desfășurate pe Arena Națională a produs venituri consistente care au fost redirecționate către Primăria Capitalei, entitatea de care aparține uriașul stadion din București.

Nicușor Dan a dezvăluit suma încasată de Primăria Capitalei de pe urma contractelor de închiriere, din acest an.

„Arena Națională aduce bani la bugetul municipalității. De la începutul anului și până acum, Primăria Capitalei a încasat 3,2 milioane de lei pentru contractele de închiriere semnate.

Cea mai mare sumă (1,5 milioane de lei) a venit de la închirierea Arenei Naționale pentru Saga Festival, care va avea loc între 3 și 5 iunie și pentru care pregătirile au început deja.

Am obținut de asemenea venituri din meciuri de fotbal, concerte, conferințe sau târguri. E nevoie ca bunurile municipalității să aducă bani și dezvoltare pentru București.”, a scris Nicușor Dan, pe contul de Facebook.

Nicușor Dan, anunț fără precedent despre Arena Națională!

Recent, Nicușor Dan a anunțat că cel mai mare stadion al țării va fi supus unui proces de inventariere, în urma căruia va fi stabilită valoarea reală a arenei.

Un astfel de proces de inventariere nu a fost realizat niciodată de când stadionul din Capitală a fost reconstruit, în 2011. Primarul Bucureștiului spune că rezultatele analizei vor ajuta considerabil în stabilirea prețului de închiriere a Arenei Naționale în viitor, atât pentru meciurile de fotbal, cât și pentru alte evenimente.

„Lansăm procesul de inventariere la Arena Națională – primul după inaugurarea noului stadion, în 2011.

Cel târziu la sfârșitul anului vom avea o evidență exactă a tuturor bunurilor, de la clădiri și anexe la computere, scaunele din tribune sau instalația de fotosinteză a gazonului. Va fi stabilită de asemenea valoarea actuală a Arenei Naționale, lucru care ne va ajuta atunci când vom închiria Arena sau spații din ea pentru diverse evenimente.

În mod evident, această inventariere ar fi trebuit făcută destul de repede după construire (era și obligație legală, de altfel), iar absența unui inventar timp de peste un deceniu a încurajat neglijența în gestionare. Precedenta administrație și prietenii ei știu de ce.”, a scris Nicușor Dan, pe contul de Facebook.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
0:47 VideoMădălin Pîrvulescu a făcut show la iFight Heroes „Marea confruntare”. Luptătorul fermier l-a umplut de sânge pe Lorenzo Stoica şi îşi continuă seria de senzaţie! 0:36 Video„Bombardierul” Pascu l-a răpus pe „Mutantul” Franţei la iFight HEROES „Marea Confruntare”. Românul, câştigător prin „Heel Hook” în prima rundă. Jonathan Bosuku, trimis direct la medic! 0:35 LIVE VIDEOA fost spectacol în iFight HEROES „Marea Confruntare”, pe AntenaPLAY şi Antena 1! „Bombardierul” Pascu şi „Minerul” Pîrtea Jr, marii câştigători. Anunţul făcut de Sandu Lungu 0:13 Ce a spus Dan Petrescu despre FC Pyunik, adversara CFR-ului din preliminariile Champions League: „E de play-off!” 24
iun.
23:03
Mihai Stoichiță l-a făcut praf pe Ladislau Boloni: „Ai avut naționala pe tavă! O iei sau nu o iei?”
24
iun.
22:33
Fanii Universității Craiova, val de ironii după ce echipa lor nu a făcut niciun transfer
24
iun.
22:03
VideoJucătorii de la CFR Cluj s-au înghesuit pe telefoane să-l vadă pe David Popovici cum iese campion mondial!
24
iun.
21:42
VideoOctavian Popescu încercat senzații tari! „Perla” de la FCSB a zburat cu parapanta EXCLUSIV
24
iun.
21:04
Ladislau Boloni, prezentat oficial la Metz: „Vreau să fiu iubit! Pot face compromisuri!”
24
iun.
20:57
VideoO echipă din Turcia are cei mai înfocaţi suporteri! Fanii s-au bucurat şi când au fost martorii unei cereri în căsătorie
Pe același subiect
Victor Piţurcă, în timpul unei partide
Liga 1 • 24 iun., 10:11
Victor Piţurcă, răspuns tranşant în privinţa lui Octavian Popescu: „Aşteptam mai mult de la el”
Mihai Stoica, în timpul unui meci disputat de FCSB
Liga 1 • 23 iun., 23:41
Mihai Stoica îi ia apărarea jucătorului „dispărut” de la FCSB! Mesaj clar pentru Gigi Becali: „Nu e uzat, şi-a corectat problemele!”
David Popovici a devenit dublu campion mondial la natație
Alte Sporturi • 23 iun., 22:45
David Popovici, propunere de senzație pentru Nicușor Dan! Cum visează „Regele natației” să arate centrul Bucureștiului
Close