Închide meniul
Foto

„O iubim atât de mult şi ne e dor de ea!” Părinţii Reevei Steenkamp, declaraţii uimitoare despre Oscar Pistorius, cel care le-a ucis fiica în urmă cu 10 ani

Valentin Pîrcălabu Publicat: 15 februarie 2023, 9:05

Reclamă
„O iubim atât de mult şi ne e dor de ea!” Părinţii Reevei Steenkamp, declaraţii uimitoare despre Oscar Pistorius, cel care le-a ucis fiica în urmă cu 10 ani

Părinţii Reevei Steenkamp, declaraţii uimitoare despre Oscar Pistorius

Profimedia

Părinţii Reevei Steenkamp au făcut declaraţii uimitoare despre Oscar Pistorius. Aceştia „încă sunt îndureraţi şi îşi jelesc” fiica, la 10 ani după ce a fost împuşcată şi ucisă de iubitul ei, fostul sportiv paralimpic sud-african Oscar Pistorius, relatează CNN. Fostul sprinter este eligibil pentru eliberare condiţionată în martie, relatează South African Broadcasting Corporation.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oamenii care şi-au pierdut copiii ştiu că este nevoie de mult timp pentru a-ţi reveni cât de cât şi pentru a înţelege că nu vor mai fi prin preajmă”, a spus June Steenkamp, într-un interviu pentru Good Morning Britain de la ITV de Ziua Îndrăgostiţilor.

O iubim atât de mult şi ne este dor de ea. O parte din viaţa noastră a dispărut. O vom vedea într-o zi, asta aşteptăm cu nerăbdare”, a spus ea.

Oscar Pistorius a împuşcat-o pe Steenkamp – un model şi absolventă de drept – la casa lui dintr-un cartier de lux din Pretoria, în primele ore ale zilei de 14 februarie 2013. El a spus că uciderea a fost un accident după ce a confundat-o pe Steenkamp cu un intrus, dar acuzarea a numit-o un act deliberat după ce cei doi s-au certat.

Pistorius a fost iniţial condamnat pentru ucidere din culpă în 2014 şi condamnat la cinci ani de închisoare. Un an mai târziu, o instanţă superioară a anulat condamnarea şi a schimbat-o în crimă, mărindu-i pedeapsa la şase ani, scrie news.ro.

Reclamă

Procuratura a făcut apel, susţinând că sentinţa a fost prea blândă, iar Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud i-a mărit pedeapsa la 13 ani şi cinci luni în 2017. Dar acea sentinţă a fost modificată luna trecută, deoarece judecătorii aparent nu au luat în considerare timpul executat, conform presei din Africa de Sud.

Părinţii Reevei Steenkamp, declaraţii uimitoare despre Oscar Pistorius

Rezultatul: Pistorius va fi eligibil pentru eliberare condiţionată luna viitoare când îşi va împlini jumătate din pedeapsă, potrivit presei sud-africane. Pentru a deveni eligibil, el a trebuit să participe la procesul de „justiţie restaurativă” din ţară, care le oferă infractorilor posibilitatea de a „recunoaşte şi a-şi asuma responsabilitatea pentru acţiunile lor”.

Tatăl lui Reeva s-a întâlnit cu Pistorius în închisoare: „Eu şi June şi am vrut să ştim că este adevărat, ceea ce simţim că este adevărul: că el a ucis-o din cauza furiei”.

Reclamă 4 / 0/3

Dar Barry Steenkamp spune că nu a primit răspunsurile pe care le dorea, adăugând că „doar Oscar ştie povestea adevărată”.

Dacă trebuie să primească eliberarea condiţionată, lăsaţi legea să-şi urmeze cursul, atâta timp cât totul se face legal… Nu sunt împotriva ca eliberarea condiţionată să-şi urmeze cursul”, a spus el.

Mama Reevei a lansat Fundaţia Reeva Rebecca Steenkamp după ce fiica ei a fost ucisă. Aceasta urmăreşte să educe şi să ajute victimele violenţei şi abuzului.

După proces, am vrut doar să stau şi să plâng şi să fiu supărată”, a spus June Steenkamp. „Dar apoi m-am gândit: „Nu, trebuie să fac ceva singură. Nu pot să stau şi să plâng, mai degrabă fac ceva.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 20:03 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-1. Safranko a dat lovitura încă din minutul 2! Apărarea lui Gică Hagi, făcută praf 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Sesiunea de antrenament e ACUM în AntenaPLAY. Probleme pentru Leclerc 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” Vezi toate știrile
Citește și