Închide meniul
Foto

O nouă lovitură pentru Roman Abramovich. Autorităţile franceze i-au confiscat oligarhului rus un conac de 120 de milioane de dolari

De Iulian Focșăneanu
Publicat: 14 aprilie 2022, 13:59

Roman Abramovich nu mai are linişte şi îşi pierde toate proprietăţile de lux pentru care a plătit sume uriaşe. Acuzat că este un apropiat al lui Vladimir Putin, deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni al lui Chelsea tocmai a aflat că a rămas şi fără un conac din Riviera franceză.

Reclamă
Chateau de la Croe

Roman Abramovich a rămas fără Chateau de la Croe

Colaj Profimediaimages

Chateau de la Croe i-a aparţinut chiar ducelui şi ducesei de Windsor şi este estimat la 120 de milioane de dolari. Potrivit nypost.com, care citează Daily Mail, autorităţile franceze i-au confiscat lui Abramovich palatul care a fost închiriat chiar şi de regele Edward al VIII-lea după ce a abdicat de la tronul Marii Britanii.

Reclamă

Roman Abramovich, lăsat de francezi fără Chateau de la Croe

Este a 12-a proprietate pe care a pierdut-o Roman Abramovich în cele 50 de zile care au trecut de la declanşarea războiului în Ucraina. Miliardarul rus a cumpărat Chateau de la Croe în 2001 şi a plătit nu mai puţin de 40 de milioane de dolari pentru renovarea acestuia. Pe acoperişul reşedinţei şi-a făcut apariţia o piscină uriaşă. Printre îmbunătăţirile aduse se numără o sală de gimnastică şi un cinematograf.

Reclamă

Castelul care era favoritul lui Abramovich are 12 dormitoare şi 8 băi. Este situat chiar la malul Mării Mediterane şi dispune de o grădină de 12 acri.

Autorităţile din Franţa au anunţat că vor avea toleranţă zero pentru toţi bogaţii ruşi care sunt apropiaţi ai regimului de la Kremlin. Sunt vizate, în total, 33 de proprietăţi aparţinând oligarhilor care ar fi apropiaţi ai lui Vladimir Putin

Îngheţarea activelor înseamnă că acestea nu pot fi vândute. Nici nu se pot obţine venituri din închirieri. Tot ceea ce se întâmplă este parte a programului de sancţiuni care vizează Rusia, ca răspuns la invazia Ucrainei„, anunţă sursa citată anterior.

Francezii au început asaltul şi la adresa ambarcaţiunilor de lux şi a elicopterelor deţinute de oligarhii ruşi. Valoarea acestora depăşeşte 27 de miliarde de dolari.

Abramovich a fost sancţionat şi în SUA

Roman Abramovich a primit o lovitură dură din SUA, deşi Volodimir Zelenski i-a cerut lui Joe Biden să nu îl sancţioneze pentru că participă activ la negoierile de pace dintre Ucraina şi Rusia.

Astfel, un tribunal din New Jersey i-a îngheţat active în valoare de peste 7 miliarde de dolari.

Potrivit unui comunicat remis de autorităţi, decizia a venit după ce poliţia americană „a căutat premise care erau bănuite de a avea legătură cu activitățile de afaceri ale lui Roman Abramovich„, scriu cei de la Forbes.

Aceast nu este singura lovitură primită de Roman Abramovich după ce a început războiul. Oligarhul rus este nevoit să vândă Chelsea după ce a primit mai multe sancţiuni şi în Marea Britanie. Tot din cauza aceloraşi sancţiuni, Roman Abramovich a fost nevoit să îşi mute mai multe yacht-uri de lux.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
Închide căutarea