Închide meniul

Lovitură dură pentru Roman Abramovich! Oligarhul rus a fost sancţionat şi în SUA, deşi Volodimir Zelenski i-a cerut lui Joe Biden să nu o facă

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 13 aprilie 2022, 20:32

Lovitură dură pentru Roman Abramovich! Oligarhul rus a fost sancţionat şi în SUA, deşi Volodimir Zelenski i-a cerut lui Joe Biden să nu o facă

Roman Abramovich, patronul lui Chelsea

Profimedia

Lovitură dură pentru Roman Abramovich. Chiar dacă a participat la negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia, oligarhul rus a fost din nou sancţionat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roman Abramovich a primit o lovitură dură din SUA, deşi Volodimir Zelenski i-a cerut lui Joe Biden să nu îl sancţioneze pentru că participă activ la negoierile de pace dintre Ucraina şi Rusia.

Astfel, un tribunal din New Jersey i-a îngheţat active în valoare de peste 7 miliarde de dolari.

Potrivit unui comunicat remis de autorităţi, decizia a venit după ce poliţia americană „a căutat premise care erau bănuite de a avea legătură cu activitățile de afaceri ale lui Roman Abramovich„, scriu cei de la Forbes.

Aceast nu este singura lovitură primită de Roman Abramovich după ce a început războiul. Oligarhul rus este nevoit să vândă Chelsea după ce a primit mai multe sancţiuni şi în Marea Britanie. Tot din cauza aceloraşi sancţiuni, Roman Abramovich a fost nevoit să îşi mute mai multe yacht-uri de lux.

Reclamă

Război în Ucraina | Volodimir Zelenski l-a rugat pe Joe Biden să nu îl sancţioneze pe Roman Abramovich

Volodimir Zelenski l-ar fi îndemnat pe preşedintele american Joe Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să nu îl sancţioneze pe oligarhul rus Roman Abramovich, deoarece miliardarul rus ar putea fi un mediator util în negocierile de pace cu Moscova, conform The Wall Street Journal, scrie news.ro.

La începutul lunii martie, oficiali din cadrul Departamentului de Trezorerie al SUA au elaborat un set de sancţiuni în urma invaziei ruse în Ucraina, care îl viza pe Roman Abramovich.

Când a sosit momentul ca sancţiunile să fie anunţate, odată cu cele impuse de Marea Britanie şi de UE, Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a transmis Departamentului Trezoreriei să nu le pună în aplicare, motivul fiind acela că preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski i-a solicitat preşedintelui american Joe Biden să amâne sancţionarea oligarhului, care s-ar putea dovedi important în negocierile de pace cu Rusia, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Reclamă 4 / 0/3

Decizia este uluitoare, în contextul în care Abramovich a fost considerat mereu un apropiat al lui Vladimir Putin, motiv pentru care a şi avut de suferit în ultima lună. Este nevoit să renunţe la pachetul majoritar de acţiuni al clubului Chelsea, pe care îl scosese la vânzare cu 3 miliarde de dolari.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
Vezi toate știrile
Citește și