Închide meniul
EXCLUSIV

O româncă din Austria, discurs dur despre refuzul de a vota pentru aderarea României în spaţiul Schengen: „O intimidare! Totul este pe interes!”

Reclamă

Publicat: 7 decembrie 2022, 16:43

O româncă din Austria, discurs dur despre refuzul de a vota pentru aderarea României în spaţiul Schengen: „O intimidare! Totul este pe interes!

Simona Spiridon, discurs dur la adresa austriecilor

Profimedia

Simona Spiridon, o fostă jucătoare de handbal care e stabilită în Austria, a vorbit despre faptul că austriecii se opun aderării României în spaţiul Schengen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Spiridon a avut un discurs dur şi spune că ar exista anumite interese la mijloc. Simona susţine aderarea României în spaţiul Schengen. Simona este o fostă jucătoare de handbal de origine româno-austriacă şi a jucat pentru naţionala Austriei.

Simona, o româncă ce locuieşte în Austria, discurs dur despre refuzul austriecilor vota pentru aderarea României în spaţiul Schengen

Niciodată nu au existat prietenii între state. Totul este pe interes. Poate să fie și un șantaj la mijloc, o intimidare, pentru a se obține ceva. Eu, pe premiza asta merg. Nu are cum, dintr-o dată, Austria să se opună vehement. Până acum era Olanda, m-a surprins că Austria nu vrea. Sigur este ceva, în spatele acestei povești. Să sperăm că va avea un happy-end. Și pentru noi este mult mai ușor să mergem în România fără să fim tot timpul controlați. Este mult mai simplu pentru noi. Ne dorim asta. Nu înțelegem deciziile care s-au luat. Știm cu toții cum este politica„, a spus Simona Spiridon în exclusivitate pentru AS.ro.

Votul privind aderarea României la Spațiul Schengen este pe agenda Consiliului JAI de joi, 8 decembrie, a anunțat europarlamentarul Siegfied Mureșan, într-o postare pe Facebook. Între timp se duc negocieri intense pentru a convinge Viena să renunțe la veto, ultimul obstacol în calea extinderii Spațiului Schengen, scrie observatornews.ro.

Bogdan Aurescu: „Salut cu căldură finalizarea astăzi de către Parlamentul olandez a procedurii de aprobare a poziţiei favorabile a Guvernului Olandei în sprijinul aderării României la Schengen”

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a salutat cu căldură, miercuri, într-un mesaj pe Twitter, finalizarea astăzi de către Parlamentul olandez a procedurii de aprobare a poziţiei favorabile a Guvernului Olandei în sprijinul aderării României la Schengen.

Reclamă

Salut cu căldură finalizarea astăzi de către Parlamentul olandez a procedurii de aprobare a poziţiei favorabile a Guvernului Olandei în sprijinul aderării României la Schengen”, transmite ministrul de Externe.

Bogdan Aurescu arată. ”Dialogul nostru politic strâns şi intens cu partenerii olandezi a fost fructuos,conducând la un rezultat favorabil”.
Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen este inclusă ca prim punct pe agenda oficială a Consiliului JAI, Afaceri Interne, care va avea loc joi.
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:19 Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse! Bornă negativă pentru puștiul vândut de Gică Hagi cu 3 milioane de euro 17:15 Octavian Vâlceanu, „groparul” lui FC Voluntari! Două gafe incredibile făcute împotriva lui Poli Iaşi. Ce s-a întâmplat 17:02 LIVE VIDEOWatford – Hull City se joacă ACUM în AntenaPLAY. Leicester – West Brom 2-1. „Vulpile” au făcut spectacol în Championship 16:57 VIDEOBari – Pisa 1-1, în AntenaPLAY! George Pușcaș, gol din penalty la duelul cu Marius Marin! A fost spectacol în Serie B 16:45 Dan Petrescu taie în carne vie la CFR Cluj! 8 jucători, OUT de la echipa lui Neluțu Varga 16:45 FCU Craiova – Dinamo, LIVE TEXT, 17:30! Duel „de foc” pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 16:34 VideoGeorge Puşcaş s-a descătuşat în Serie B! Atacantul român a marcat în Bari – Pisa, în AntenaPLAY 15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” Vezi toate știrile
Citește și